0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
نان پروبیوتیک و پست بیوتیک: گامی نو در تولید غذای سلامت محور و امنیت غذایی
نویسندگان :
راضیه نشاط
1
دینا شهرامپور
2
1- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد
2- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد
کلمات کلیدی :
پستبیوتیک،پروبیوتیک،نان،ایمنی غذایی،امنیت غذایی
چکیده :
در سال های اخیر نانهای فراسودمند غنیشده با ترکیبات زیستی مانند پروبیوتیکها و پستبیوتیکها، بهعنوان راهکاری نوین در ارتقای سلامت عمومی و ایمنی غذایی موردتوجه قرار گرفتهاند. این مقاله مروری ضمن معرفی پروبیوتیکها و پستبیوتیکها و اشاره به نقش سلامت بخش آنها، با هدف بررسی امکان به کارگیری آنها در فرایند تولید نان، به تحلیل مطالعات اخیر در زمینه روش های مختلف استفاده از سویههای پروبیوتیک، استفاده از خمیرترش به عنوان منبع غنی از ترکیبات پست بیوتیک و نقش آن در بهبود ویژگی های تکنولوژیکی، ماندگاری و تغذیه ای نان پرداخته است. با توجه به چالشهایی مانند حساسیت پروبیوتیکها به تنش حرارتی، اکسایشی و اسمزی موادغذایی و شرایط گوارشی، توسعه راهکارهایی نظیر میکرو کپسولهسازی و پوشش های خوراکی و همچنین بهرهگیری یا جایگزینی پستبیوتیکهای پایدار اهمیت دارد. براساس مطالعات انجام شده نقش خمیرترش بهعنوان بستری طبیعی حاوی ترکیبات زیستی حاصل فعالیت میکروارگانیسمهای مفید مختلف در بهبود ویژگیهای تغذیهای شامل کاهش ترکیبات مضر مانند آکریل آمید، اسیدفیتیک و همچنین خواص ضدکپکی جهت افزایش ماندگاری نان در مطالعات اخیر مورد تایید میباشد. در این پژوهش با ارائه مرور مطالعات پیشین، ظرفیت نان فراسومند در توسعه محصول غذایی سلامتمحور و پایدار مورد تأکید قرار گرفته است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مهندسی سطح نانوکپسولهای لیپیدی با استفاده از روش لایه نشانی متوالی الکترواستاتیک و بررسی تعامل آنها با گونههای فعال رادیکالی حاصل از پلاسما سرد در سامانههای روغنی
بهزاد بیضایی - مرتضی جمشید عینی
آنتی اکسیدان های طبیعی؛ مهار کننده اکسیداسیون لیپید-پروتئین محصولات گوشتی
زهرا صدری - مائده جبارزاده مرند
اولئوژل های بر پایه پروتئین: روش های تولید و کاربردها
کیمیا صهبا - محمدتقی گلمکانی
مهار GSK-3β با ترکیبات زیست فعال غذایی: رویکردی نوین در صنایع غذایی برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی
حسن میرزایی - مهدی زاهدی - زهرا ظهرآبادی
تأثیر پوششهای کیتوزان و ژلاتین ترکیب شده با نایسین برکیفیت فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان طی نگهداری در یخچال
سیده فاطمه اصل هاشمی - سید محمد موسوی - سید مهدی حسینی
مروری بر اثر ضد میکروبی آنزیم ها
بهروز علیزاده بهبهانی - شیما مرادی - حسین جوینده
مطالعه اثرات مکمل ترکیبی اسید ارگانیک بر بیفیدوباکتریوم در دستگاه گوارش
حامد جعفرزاده
A Sensory-Nutritional Screening Framework to Reduce Water Dependency in Food Industry through Smart Ingredient Substitution
Parnian Pezeshki - َArmita Farhadi - Melika Ebrahimi seyed abad - Atefe Sarafan sadeghi
تکنیک های نوظهور برای فرآوری مواد غذایی
نیما محمدنژاد خیاوی - مینا حسنی - علی شاهی قره لر
بررسی تاثیر استفاده از عصاره گل کاغذی بر خصوصیات کیفی و آنتی اکسیدانی آب پرتقال
احسان طوسی - محجوب شیخالاسلامی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1