0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
ارزیابی و کنترل آلودگی آویشن با استفاده از پرتودهی با پرتو گاما و باریکه الکترون
نویسندگان :
محمد رشاد
1
سید پژمان شیرمردی
2
سمیرا شهبازی
3
حامد عسکری
4
سپیده السادات جمالی
5
1- دانشگاه صنعتی امیرکبیر
2- پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای تهران
3- پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای کرج
4- پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای کرج
5- پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای کرج
کلمات کلیدی :
آویشن،گاما،باریکه الکترون،خواص آنتی اکسیدانی
چکیده :
آویشن گیاهی دارویی متعلق به خانواده نعناعیان است که بهواسطه ترکیبات فنولی نظیر تیمول و کارواکرول، خواص ضد میکروبی، ضد التهاب و آنتیاکسیدانی قوی دارد. این گیاه در مطالعات مختلف به عنوان عامل طبیعی مهارکننده رشد باکتریها و قارچها و همچنین در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب مورد بررسی قرار گرفته است. پرتودهی گاما و باریکه الکترون کارایی بالایی در کاهش آلودگی میکروبی و افزایش ماندگاری محصولات بدون ایجاد سمیت در مواد غذایی و حفظ خواص کیفی دارد. ضمن اینکه باقیماندههای شیمیایی در محصول ایجاد نمیکند. در این پژوهش از آویشن شیرازی (نمونه تجاری) استفاده شد. مقایسه آنالیز دادهها نشان داد که با افزایش میزان دز، میزان بار میکروبی کاهش یافت. همچنین، مقایسه تأثیر این دو روش گاما و باریکه الکترون نشان داد کارایی گاما تا حدی بیشتر از باریکه الکترون بوده با اینکه هر دو روش موثر واقع شد. از این روش برای کاهش و کنترل آلودگی در آویشن استفاده شده تا به عنوان راهکاری برای رفع چالشهای صادرات گیاهان دارویی ارائه شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تکنیک های نوظهور برای فرآوری مواد غذایی
نیما محمدنژاد خیاوی - مینا حسنی - علی شاهی قره لر
تأثیر درصد استخراج آرد بر خصوصیات خمیر منجمد
زهرا عطارزاده - فاطمه دژگرد
اصلاح پودر استخوان بهعنوان منبع پایدار کلسیم برای صنایع غذایی
مریم احمدوند - مریم فنائی
بررسی اثر تیمار نیکووار و زداروس بر مگس میوه مدیترانهای در میوه شلیل
کوروش جعفری - بهنام امیری - سید افشین سجادی
پتانسیل اسپیرولینا در تولید پوشش های خوراکی عملکردی: از منابع طبیعی تا کاربردهای صنعتی
نازنین نیکخوی - پرنیان پزشکی - عاطفه صرافان
مقایسه کارایی روش های پرتودهی مستقیم گاما و الکترون به منظور کاهش آلودگی به آفلاتوکسینB1 و کنترل آلودگی های پس از برداشت بادام زمینی
ایمان نعمتی - پژمان شیرمردی - حسین آفریده - سمیرا شهبازی - حامد عسکری
نگرشی جدید در نقش نانوفناوری در ایمنی میکروبی مواد غذایی
یونس زاهدی - امین جهانگیری پته خور - نفیسه فولادی
نقش بسته بندی زیست تخریب پذیر در ارتقای امنیت غذایی پایدار: تحلیل رفتار مصرف کننده با رویکرد تلنگر سبز
سیده تینا مرتضوی نیا - علیرضا کرباسی - سعید جلالیان
مروری بر کاربرد کربنداتها به عنوان نگهدارنده سبز در صنعت غذا: سنتز، خواص عملکردی و ملاحظات ایمنی
الهه جدی - دینا شهرام پور
تحلیل چالشهای ساختاری زنجیره تأمین برنج در ایران و تأثیر آن بر پایداری امنیت غذایی
مریم اسدپور گلوگاهی - سعید جلالیان - علیرضا کرباسی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1