0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
مطالعه اثر جایگزینی روغن گیاهی با روغن بنه بر ویژگیهای حسی و میزان پروکسید ترافل شکلاتی خرما
نویسندگان :
ماهرخ روح¬اله¬زاده
1
یونس زاهدی
2
رضوان شاددل
3
1- دانشگاه محقق اردبیلی
2- دانشگاه محقق اردبیلی
3- دانشگاه محقق اردبیلی
کلمات کلیدی :
خمیر خرمای استعمران،غذای فراسودمند،پودر هسته خرما،ترافل شکلاتی خرما
چکیده :
خرما با داشتن مقادیر قابل توجهی از مواد مغذی، فعالیت زیست عملکردی بسیاری از اقلام غذایی را بهبود بخشیده و تقاضا برای مصرف مواد غذایی سالم تر را برآورده می کند. در پژوهش حاضر، به منظور افزایش بهره-وری پسماندهای کارخانه جات فرآوری خرما، تولید ترافل های شکلاتی خرمایی (متشکل از 80% خمیر خرمای شکسته رقم استعمران) مورد بررسی قرارگرفت. فرمولاسیون ترافل شکلاتی خرمایی با 4 نمونه محصول از 0 تا 100% جایگزینی روغن خوراکی با روغن بنه انجام شد. سپس، توسط شکلات تلخ مایع پوششدهی شد. آزمونهای پروکسید و حسی در طول 5 ماه (روزهای 0، 50، 100 و 150) نگهداری انجام شد. مطابق نتایج، پروکسید در نمونه حاوی روغن خوراکی به عدد 91/2 میلی اکیوالان در کیلوگرم رسید و از مصرف خارج شد؛ ولی نمونه حاوی 100% روغن بنه همچنان در طول آزمون در محدوده نرمال بود. روغن طبیعی بنه به دلیل دارا بودن خاصیت آنتیاکسیدانی قوی از افزایش پروکسید جلوگیری کرده و ماندگاری محصول را به طور معنی داری نسبت به ترافل های تهیه شده با روغن خوراکی گیاهی ارتقاء بخشید. ترافلهای حاوی نسبتهای مختلف روغن بنه از نظر ویژگیهای حسی تفاوت معنی داری با یکدیگر نشان ندادند. در مجموع، به-کارگیری روغن بنه در تولید ترافل های شکلاتی خرمایی، ضمن دارا بودن مزایای اقتصادی، منجر به تولید محصولی فراسودمند با ویژگی های مطلوب از نظر شیمیایی و مشتری پسند گردید.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
استفاده از آرد کرم میلورم (Tenebrio molitor) مخلوط با رازیانه به عنوان جایگزین پروتئین سویا در جیره غذایی گاو کم شیر
سیده آیسان مهدویان - محمدجواد شکوری - کیانا کبریتی
مروری بر کاربردهای مختلف و اثرات میکروب کشی باکتریهای جنس لاکتوباسیلوس
زهرا نظیری - فاطمه بابایی آدریانی
سنتز و بررسی کارایی آلومینای آندی نانومتخلخل بارگذاریشده با پرمنگنات پتاسیم در حذف اتیلن برای افزایش ماندگاری میوه و سبزیجات
سعید گل میرزایی - الهام جنت دوست - فرشاد خیری - محمد سیروس آذر
نقش بسته بندی زیست تخریب پذیر در ارتقای امنیت غذایی پایدار: تحلیل رفتار مصرف کننده با رویکرد تلنگر سبز
سیده تینا مرتضوی نیا - علیرضا کرباسی - سعید جلالیان
Novel Nano-Technology-Based Food Processing Methods for Enhancing Food Security, Safety, and Health in Iran
Alireza Karbassi - Amene Nazari
مقایسه کارایی روش های پرتودهی مستقیم گاما و الکترون به منظور کاهش آلودگی به آفلاتوکسینB1 و کنترل آلودگی های پس از برداشت بادام زمینی
ایمان نعمتی - پژمان شیرمردی - حسین آفریده - سمیرا شهبازی - حامد عسکری
بررسی اثرآنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی ذارت ژانوس سنتز شده از بره موم
رقیه رضوی - مهران مرادی - رحیم مولایی
کاربرد فیلم های تولید شده از نشاسته از منابع غیر مرسوم در بسته بندی مواد غذایی
علی ظفرمند - محی الدین کاظمی - جواد علی اکبرلو
مروری بر بسته بندی هوشمند فرآورده های گوشتی
پریسا فیضی - شادیه رون
اثربخشی ماژول نرمافزار توانبخشی شناختی ریهاکام بر بهبود کارکردهای اجرایی بیماران مبتلابه دیابت نوع 1 و 2
سمیه حسنی - سیده مریم مشیریان فراحی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1