0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
اثر افزودن صمغ دانه به بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی ماست کم چرب
نویسندگان :
فائزه آخوندزاده
1
1- آموزشکده ملی مهارت دختران نیشابور
کلمات کلیدی :
ماست کمچرب،صمغ دانه به،ویسکوزیته،ویژگیهای حسی
چکیده :
ماست یکی از محصولات لبنی با سرانه مصرف بالا در ایران است که معمولاً حاوی مقادیر بالایی از چربی میباشد. افزایش آگاهی عمومی درباره نقش چربی در بروز بیماریهایی همچون چاقی و اختلالات قلبی-عروقی، باعث گرایش مصرفکنندگان به استفاده از محصولات کمچرب شده است. با این حال، کاهش چربی در فرمولاسیون ماست منجر به افت برخی ویژگیهای کیفی آن میشود. در این راستا، بهکارگیری هیدروکلوئیدها بهویژه صمغ دانه به، میتواند رویکردی کارآمد برای بهبود کیفیت ماست کمچرب محسوب گردد. هدف از پژوهش پیشرو بررسی اثر صمغ دانه به (صفر، 1/0، 3/0 و 5/0 درصد) بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی ماست کمچرب بود. نتایج نشان داد که با افزایش میزان صمغ دانه به در فرمولاسیون ماست کمچرب میزان pH کاهش یافت در حالی که اسیدیته افزایش پیدا کرد. میزان آباندازی ماست کمچرب با افزودن صمغ کاهش پیدا کرد. بر اساس نتایج کمترین و بیشترین میزان ویسکوزیته به ترتیب مربوط به نمونه شاهد و نمونه حاوی 5/0 درصد صمغ بود. یافتهها نشان داد که پذیرش کلی ماست کمچرب با افزودن صمغ بهبود پیدا کرد. به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که با استفاده از صمغ دانه به در فرمولاسیون ماست کمچرب میتوان ویژگیهای کیفی ماست کمچرب را بهبود بخشید.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
فیلم های خوراکی زیست تخریب پذیر: تاثیر نانوفناوری و پلاسمای سرد در بهبود خواص عملکردی آن
محسن صهبایی اجلالی - مسعود تقی زاده
مروری بر اثر ضد میکروبی آنزیم ها
بهروز علیزاده بهبهانی - شیما مرادی - حسین جوینده
فرایند استحصال میگوی پرورشی سالم و بهداشتی در شرایط اقلیمی سواحل خلیج فارس و دریای عمان
مهران آوخ کیسمی - مجتبی رجبی کلوانی - سراج بیتا
منابع آلاینده های موجود در مواد غذایی و اثرات و پیامدهای بهداشتی آن ها
مینا حسنی - نیما محمدنژاد خیاوی - محمد احمدی - علی شاهی قره لر
بررسی اثرآنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی ذارت ژانوس سنتز شده از بره موم
رقیه رضوی - مهران مرادی - رحیم مولایی
مروری بر تاثیر پلاسمای سرد اتمسفری برمایکوتوکسین های موادغذایی : اثر بخشی و مکانیسم ها
آرزو برنج فرو ش آذر - یوسف رمضان - علیرضا فرجی
پیشرفتهای فناورانه و تغذیهای در تولید شیر خشک نوزاد: ترکیبات عملکردی و فرآیندهای نوین
مینا رضاپور
Emerging Trends in Antibiotic Resistance of Salmonella and E. coli Across the Meat Production Chain: A One Health Perspective
Mobina Rajabzadeh - Fatemeh Valikhani - Yaser Habibi - Mohammed Reza Anani - Tohid Javaheri
کاربرد پلاسمای سرد بهعنوان پیشتیمار در صنایع غذایی
امید میرزایی تاش
مروری بر کاربرد نانوحسگرها (نانوبیوسنسورها) در ردیابی پاتوژنها و آلایندههای غذایی
مهدیه غفاری - آرزو خلیلی - سبحان شریفی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1