0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
راهی سبز برای امنیت غذایی: کنترل آفلاتوکسینها با توان زیستی آنزیم لاکاز
نویسندگان :
بهنام رافعی
1
مرضیه قارونی
2
محمدرضا نصیری
3
1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد
3- دانشگاه فردوسی مشهد
کلمات کلیدی :
آفلاتوکسین،سمزدایی،مایکوتوکسین،لاکاز،امنیت غذایی
چکیده :
مایکوتوکسینها ترکیبات ثانویهای هستند که توسط قارچهای مختلف تولید شده و به دلیل پایداری بالا در شرایط محیطی و فرآیندی، یکی از مهمترین تهدیدها برای امنیت غذایی و سلامت انسان محسوب میشوند. در میان بیش از ۳۰۰ نوع مایکوتوکسین شناختهشده، آفلاتوکسینها بیشترین نگرانی را ایجاد کردهاند. آفلاتوکسینها بهویژه آفلاتوکسینB1 ، به دلیل سمیت شدید، سرطانزایی، جهشزایی و اثرات تراتوژنیک، در رأس مشکلات ایمنی مواد غذایی قرار دارند. آلودگی محصولات کشاورزی به آفلاتوکسینها علاوه بر اثرات مخرب بر سلامت عمومی، زیانهای اقتصادی گستردهای نیز به همراه دارد. راهکارهای مقابله با این مشکل شامل اقدامات پیشگیرانه در مراحل کشاورزی و انبارداری، روشهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی برای سمزدایی و نیز استفاده از آنزیمهای خاصی مانند لاکاز است. لاکاز به دلیل ویژگی زیستسازگار و توانایی تخریب ساختاری آفلاتوکسینها، یکی از رویکردهای نوین و امیدبخش در کنترل این سموم محسوب میشود. در این مقاله با مروری کلی بر منابع و خصوصیات آفلاتوکسینها، مکانیسم اثر و سمیت، راهکارهای پیشگیری و کنترل و نقش آنزیم لاکاز، اهمیت این موضوع در ارتقای امنیت غذایی و سلامت عمومی بررسی میشود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر روشهای نوین آنالیز نگهدارندههای شیمیایی در مواد غذایی با تأکید بر HPLC-DAD در سنجش همزمان بنزوات سدیم و سوربات پتاسیم
سید حسین موسوی اصل - ابراهیم فولادی - مهناز قرقلو
ارزیابی میزان غلظت فلزات سنگین ( آرسنیک ،سرب و کادمیوم) در برنج های وارداتی از مبادی ورودی بندر امام خمینی(ره)
اکبر پیش بین - محمد رضا محمدی - محمد علاف زاده شوشتری - مصطفی پارسایی فرد
Identification and Ranking of Key Formulation Factors Affecting Sensory Texture in Bakery Products Using Machine Learning-Based Sensitivity Analysis
ALI ZAMANPOUR BOROJUNY - Zeynab Raftani Amiri - Reza Esmaeilzadeh Kenari - Jaafar Mohammadzadeh Milani - Mohsen Zandi
ارزیابی کاربرد ها و روش های استخراج فیبرهای رژیمی
علی چمن مطلق - سارا افتخاری نسب
Tuf gene-based qPCR method for quality control and quantification of Lactobacillus acidophilus LA-5 in probiotic dairy products
Salman Odooli
تاثیر فرآیند های مکمل براستخراج ترکیبات سودمند گیاهان دارویی
فاطمه آقاجانی ترشکوه - سیدمحمد احمدی
نقش ترکیبات زیستفعال قارچها در بهبود کیفیت و ایمنی مواد غذایی: مروری
ملیکا میرجردوی - مرضیه حسینی نژاد
کاربرد روش اولتراسونیک در بازیابی ترکیبات زیستفعال از پسماندهای میوه و سبزیجات و تاثیر آنها بر کیفیت روغنهای خوراکی
رقیه اشرفی یورقانلو - مهلا پیروزی فرد
مروری بر محصولات غذایی بدون گلوتن، چالش هاو چشم اندازها برای مدیریت بیماری سلیاک
کیوان سرابی مقدم - اکرم آریان فر - سارا حسین پور
پروتئین تولیدشده از هوا:راهکاری پایدار برای آینده امنیت غذایی با استفاده از تخمیر گازی
مائده خجسته باغدار - ایمان کوهستانی - حسین احمدزاده
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1