0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
مطالعه اثر یک مکمل ترکیبی اسید ارگانیک بر کاهش کلیفرمها در دستگاه گوارش
نویسندگان :
حامد جعفرزاده
1
1- دانشگاه تبریز
کلمات کلیدی :
اسید ارگانیک،دستگاه گوارش،کلیفرم،مرغ تخمگذار
چکیده :
این مطالعه با هدف ارزیابی اثربخشی یک ترکیب از اسیدهای ارگانیک بر افزایش سلامت روده، کاهش کلونیزاسیون و دفع کلیفرمها در دستگاه گوارش مرغهای تخمگذار تجاری طراحی و انجام شد. در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با ۶ تیمار، ۴ تکرار و ۴ پرنده در هر تکرار، تعداد ۹۶ قطعه مرغ تخمگذار سویه تجاری هایلاین W-80 با سن ۶۷ هفته به صورت تصادفی بین گروههای آزمایشی توزیع شدند. تیمارهای مورد بررسی شامل: ۱) جیره پایه (شاهد منفی)، ۲) جیره پایه حاوی ۳ درصد سبوس گندم (شاهد مثبت)، ۳) جیره پایه حاوی 075/0% ترکیب اسید ارگانیک، ۴) جیره پایه حاوی 15/0% ترکیب اسید ارگانیک، ۵) جیره پایه حاوی 225/0% ترکیب اسید ارگانیک و ۶) جیره پایه حاوی 3/0% درصد ترکیب اسید ارگانیک بودند. در پایان مطالعه، نمونههای مدفوع به ازای هر تیمار در سه تکرار جمعآوری و جهت آنالیز میکروبیولوژی انتقال یافتند. شمارش کلیفرمها به عنوان شاخص پاتوژن گرممنفی با روش کشت بر محیطهای انتخابی صورت گرفت. دادهها با نرمافزار SPSS نسخه ۲۳ مورد تحلیل آماری قرار گرفتند و مقایسه میانگین تیمارها با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) و آزمون چنددامنهای دانکن انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد که بیشترین میزان کلیفرمها در گروه شاهد (105×7/6 cfu gr-1) بود (05/0> p). اگرچه در گروه کنترل مثبت (با مقدار 105×5 cfu gr-1) نسبت به گروه شاهد اختلاف معنیداری مشاهده نشد (05/0 < p)، استفاده از ترکیب اسید ارگانیک در سطوح مختلف موجب کاهش معنیدار شمارش کلیفرمها گردید. سطوح 225/0% و 3/0% از ترکیب اسید ارگانیک به ترتیب با مقادیر 102×9/3 و 10×9/4 cfu gr-1 بیشترین اثر کاهشی را نشان داده و تمامی گروههای حاوی تیمار اسید ارگانیک در مقایسه با گروه شاهد کاهش معنیداری داشتند (05/0 > p). به طور کلی، یافتهها حاکی از آن است که استفاده از مکمل اسید ارگانیک در محدوده 3/0-075/0% جیره میتواند از طریق تعدیل جمعیت میکروبی گوارشی، موجب کاهش جمعیت کلیفرمها گردد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
پیشرفتهای فناورانه و تغذیهای در تولید شیر خشک نوزاد: ترکیبات عملکردی و فرآیندهای نوین
مینا رضاپور
بررسی اثرات استفاده از ذرت و سویا تراریخته در جیره غذایی جوجه گوشتی تجاری
مریم کرمی - علی اکبر ولی - آرش جوانمرد - حسین مهربان - ایوب فرهادی
Biotechnological Advances in AI-Optimised 3D/4D Food Printing with Postbiotic Bioinks for Sustainable and Personalised Nutrition
Negin Rezaei Savadkouhi
مطالعه اثر یک مکمل ترکیبی اسید ارگانیک بر کاهش کلیفرمها در دستگاه گوارش
حامد جعفرزاده
مروری بر مهم ترین قابلیت های کاربردی فود-اُمیکس در صنایع تخمیری
علیرضا صادقی
تأثیر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم و نانولوله کربن بر خصوصیات فیزیولوژی گیاه رزماری تحت شرایط تنش خشکی
لیلا صالح زاده - یونس پوربیرامی هیر - اسماعیل چمنی - بهروز اسماعیل پور - مهین پور اسمعیل
کاربرد فناوری فشار بالا بهعنوان یک فناوری نوظهور در فرآوردههای لبنی
مینا رضاپور
ارزیابی تاثیر ترکیب حلال و کاربرد تیمار پلاسمای سرد در استخراج عصاره Silybum marianum به کمک حلالهای یوتکتیک عمیق
مریم رضایی زاده - فاطمه جعفری - مسلم جهانی - فروغ بلادر
امنیت غذایی : چالش ها وراهکار ها در مسیر توسعه پایدار
ناهید زمانی
امنیت غذا در شرایط بحرانی مطالعه تطبیقی ایران و جهان
علی شکیباپور
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1