0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
تأثیر استراتژیهای تلنگر بر ترجیح و رفتار جایگزینی نانهای حجیم غنی شده میان مصرفکنندگان شهر مشهد
نویسندگان :
مهکامه خواموشی یزدی
1
علیرضا کرباسی
2
1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد
کلمات کلیدی :
تلنگر،نان حجیم غنی شده،نگرش،ترجیحات مصرف کننده،مدل معادلات ساختاری
چکیده :
نان به عنوان یکی از مواد غذایی اصلی و قوت غالب در ایران، نقش حیاتی در سبد غذایی خانوارها ایفا میکند. این مطالعه به بررسی تأثیر تلنگرها بر رفتار جایگزینی نانهای حجیم غنیشده به جای نانهای سنتی میپردازد. جامعه آماری این پژوهش را شهروندان شهر مشهد تشکیل دادند و دادههای مورد نیاز از طریق تکمیل پرسشنامه توسط 193 خانوار جمعآوری شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها و آزمون فرضیهها از مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرمافزار Smart PLS 3 بهره گرفته شد. نتایج نشان داد که تلنگر دسترسی تأثیر مثبت و معناداری بر ترجیح و رفتار جایگزینی نان غنیشده دارد. در مقابل، تلنگرهای تبلیغات و تست رایگان اثر معناداری نشان ندادند. همچنین مشخص شد که ویژگیهای نان (مانند طعم و بافت) و نگرش مثبت مصرفکننده به طور مستقیم بر ترجیح آنان تأثیر میگذارد و ترجیح مصرفکننده قویترین پیشبینیکننده رفتار نهایی جایگزینی است. علاوه بر این، اگرچه قیمت بر ترجیح ذهنی تأثیر مستقیمی نداشت، اما به عنوان یک عامل عملی و مانع اقتصادی، تأثیر معناداری بر رفتار خرید و جایگزینی نان حجیم غنی شده با نان سنتی داشت. این یافتهها بر اهمیت به کارگیری راهبردهای هوشمندانه، به ویژه بهبود دسترسی فیزیکی و مدیریت قیمت، در ترویج انتخابهای غذایی سالم تأکید میکنند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تکنیک های نوظهور برای فرآوری مواد غذایی
نیما محمدنژاد خیاوی - مینا حسنی - علی شاهی قره لر
ظرفیت گیاهان دارویی در ایمنی غذایی و اشتغالزایی برای دانش آموختگان رشته های کشاورزی
علیرضا پورمحمد
ضایعات مواد غذایی؛ عوامل موثر بر ایجاد و پیامدهای آن بر سلامت و امنیت غذایی
زهره سادات طاجانی - افسانه رعنائی - رحیمه قبادی - زهرا افرند طاهری - زینب باقی زاده - حمیده شبانی
تأثیر استراتژیهای تلنگر بر ترجیح و رفتار جایگزینی نانهای حجیم غنی شده میان مصرفکنندگان شهر مشهد
مهکامه خواموشی یزدی - علیرضا کرباسی
بررسی پتانسیل نانوکپسولهسازی در حفظ کیفیت و ماندگاری اسانسهای گیاهی در بستهبندیهای هوشمند مواد غذایی
ابوالقاسم رهبری
مقاله مروری: کاربرد ترکیبات گیاهی و صمغهای خوراکی در بهبود ویژگیهای دوغ
سمیه حسین زاده - سمیرا یزدانخواه - خدیجه مهین خیل
چالشها و فرصتها برای افزایش اثربخشی اصلاح فرمولاسیون و غنیسازی مواد غذایی برای بهبود پیامدهای رژیم غذایی و تغذیهای
امین جهانگیری پته خور - نفیسه فولادی - یونس زاهدی
Tuf gene-based qPCR method for quality control and quantification of Lactobacillus acidophilus LA-5 in probiotic dairy products
Salman Odooli
ارائه الگوی مدیریت اتلاف مواد غذایی بر اساس تجربه برنامه بومی «یزد بهره ور»
هدایت کارگر شورکی - حمیدرضا نعمت زاده - عباس زارع بنادکوکی - احمد احمدی یزدی - جعفر رحمانی شمسی
امنیت غذایی : چالش ها وراهکار ها در مسیر توسعه پایدار
ناهید زمانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1