0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
مروری بر محصولات غذایی بدون گلوتن، چالش هاو چشم اندازها برای مدیریت بیماری سلیاک
نویسندگان :
کیوان سرابی مقدم
1
اکرم آریان فر
2
سارا حسین پور
3
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
3- دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
سلیاک،رژیم بدون گلوتن،جایگزین گلوتن،نوآوری غذایی،صنایع غذایی
چکیده :
بیماری سلیاک یک اختلال خودایمنی ناشی از عدم تحمل گلوتن است که در آن مصرف این پروتئین به آسیب پرزهای روده باریک منجر میشود. شیوع جهانی سلیاک رو به افزایش است و در حال حاضر تنها راهکار درمانی مؤثر، پیروی مادامالعمر از رژیم غذایی فاقد گلوتن محسوب میشود. با این حال، تولید محصولات بدون گلوتن با چالشهای متعددی همراه است؛ از جمله کمبود فیبر، ویتامینها و مواد معدنی، ضعف در بافت، طعم نامطلوب، ماندگاری کوتاه و هزینه بالای تولید. این مقاله مروری به بررسی مهمترین جایگزینهای گلوتن، شامل نشاستهها، صمغها و پروتئینهای گیاهی، و نقش عملکردی آنها در بهبود ویژگیهای ساختاری و تغذیهای محصولات پرداخته است. علاوه بر این، نوآوریهای فناورانه همچون بهرهگیری از آنزیمها، فرایند اکستروژن، نانوذرات، چاپ سهبعدی مواد غذایی و مدلهای in vitro برای ارزیابی اثرات رودهای مورد تحلیل قرار گرفتهاند.در بخش پایانی، چالشهای اقتصادی، محدودیت تنوع محصول و تفاوتهای مقررات برچسبگذاری بین کشورها بررسی شده و بر اهمیت اتخاذ یک رویکرد چندبُعدی برای توسعه غذاهای ایمن، مغذی، مقرونبهصرفه و قابلپذیرش برای بیماران مبتلا به سلیاک تأکید گردیده است. همچنین، مسیرهای آینده پژوهش و سیاستگذاری غذایی پیشنهاد شدهاند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
غربالگری جدایه های باکتریهای اسید لاکتیک مصرف کننده جیوه و کادمیم و بررسی حذف این فلزات از محلول های آبی توسط سویه های منتخب در فرم غیر فعال تحت تاثیر پیش تیمارهای اولتراسوند و حرارتی
سیدحبیب میرابوالحسنی - محمدباقر حبیبی نجفی - محمدرضا عدالتیان دوم
طراحی نانوجاذب پلاسمونیک با افزایش شدت جذب نوری بالای 98درصد در تشخیص پزشکی
انیس امیدنیایی - علی فرمانی
کاربرد فناوری فشار بالا بهعنوان یک فناوری نوظهور در فرآوردههای لبنی
مینا رضاپور
نقش فناوریهای نوین در ارتقاء ایمنی و ارزش افزوده محصولات شیر شتر
حسن گلزار - امیرحسین الهامی راد - مرتضی کاشانی نژاد
ارزیابی میزان غلظت فلزات سنگین ( آرسنیک ،سرب و کادمیوم) در برنج های وارداتی از مبادی ورودی بندر امام خمینی(ره)
اکبر پیش بین - محمد رضا محمدی - محمد علاف زاده شوشتری - مصطفی پارسایی فرد
امنیت غذا در شرایط بحرانی مطالعه تطبیقی ایران و جهان
علی شکیباپور
روغن سالم، غذای ایمن : رویکرد های بهبود پایداری روغن های خوراکی
پریسا رحیمی دوگاهی - صدیف آزادمرد دمیرچی
آدامس های غنی شده با کازئین فسفوپپتید و تاثیرآن ها بر دوباره معدنی شدن مینای دندان
زهرا عمادی - مریم فنائی
ارزیابی ویژگی های فیزیکوشیمیایی، بافتی و ساختاری اولئوژلهای مبتنی بر روغن دانه ریحان و موم زنبور عسل جهت کاربردهای غذایی
سوسن کریمی - مریم جعفری ولدانی - محمد گلی - نفیسه جهانبخشیان
بررسی تاثیر استفاده از عصاره گل کاغذی بر خصوصیات کیفی و آنتی اکسیدانی آب پرتقال
احسان طوسی - محجوب شیخالاسلامی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1