0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
بهبود پایداری اکسایشی روغن ماهی استخراج شده از کبد و پوست فانوس ماهی (Benthosema pterotum) با کمک فرآیند ریزپوشانی
نویسندگان :
هاجر محمدی
1
سید محمد موسوی
2
سید فخرالدین حسینی
3
سید مهدی حسینی
4
حسین پاشازانوسی
5
1- دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
2- دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
3- دانشگاه تربیت مدرس
4- دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
5- دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
کلمات کلیدی :
فانوس ماهی،استخراج روغن،اسیدهای چرب امگا-3،میکروکپسول های روغن ماهی
چکیده :
همواره یکی از مشکلات صنعت صیادی، صید ضمنی یا صید ماهیان غیرخوراکی است که ضمن کاهش راندمان صید، می تواند باعث آلودگی منابع آبی شود. این ماهیان می تواند منبع ارزشمندی جهت تولیدات جانبی صنعت فرآوری و صنایع غذایی به شمار آیند. هدف از این تحقیق، ارزیابی روش های مختلف استخراج بر راندمان، کیفیت و ترکیب اسید های چرب روغن استخراج شده از فانوس ماهی جهت دستیابی به روش بهینه ی استخراج با هدف به کارگیری روغن استخراج شده مطلوب، در تولید میکروکپسول-های روغن ماهی (با اندازه ذرات کمتر 800 میکرومتر) توسط فرآیند کوآسرواسیون بود. شش روش مختلف استخراج (کاهش رطوبت، فراصوت، استخراج در دمای اتاق، رادین، بلای و دایر و Soxtec) در این تحقیق به کار گرفته شد. مقایسه راندمان استخراج روغن با روش های مختلف نشان داد، استخراج با استفاده از روش Soxtec بالاترین راندمان را در مقایسه با سایر روش های استخراج دارد. با این وجود، شاخص های کیفی و ترکیب اسید های چرب امگا 3، در روغن استخراج شده با روش Soxtec به صورت معنی داری کمتر از سایر روش های استخراج بود (05/ 0p<). این در حالی است که استفاده از روش های استخراج بدون استفاده از دما، مانند بلای و دایر از نظر شاخص های کیفی اسید های چرب آزاد، پراکساید و TBA بمراتب کمتری نسبت به سایر روش های استخراج داشت. بالاترین کارایی ریزپوشانی میکروکپسول های تولیدی در سه نسبت دیواره/هسته (دیواره هایی از جنس ژلاتین و کیتوسان)، مربوط به نسبت 1:2 روغن فانوس ماهی با میزان % 05/77، با کمـترین میزان روغن سطحی، بالاترین پایداری اکسایشی و مناسب بودن سایر فاکتور های کیفی، به عنوان نسبت دیواره/هسته بهینه در این تحقیق معرفی گردیدند و فانوس ماهی می تواند از گزینه های اصلی جهت تولید روغن ماهی با استفاده از تکنولوژی ریزپوشانی معرفی شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی اثرات استفاده از ذرت و سویا تراریخته در جیره غذایی جوجه گوشتی تجاری
مریم کرمی - علی اکبر ولی - آرش جوانمرد - حسین مهربان - ایوب فرهادی
روغن سالم، غذای ایمن : رویکرد های بهبود پایداری روغن های خوراکی
پریسا رحیمی دوگاهی - صدیف آزادمرد دمیرچی
Biotechnological Advances in AI-Optimised 3D/4D Food Printing with Postbiotic Bioinks for Sustainable and Personalised Nutrition
Negin Rezaei Savadkouhi
بهینهسازی ظرفیت تشکیل و پایداری امولسیون پروتئین کنجالهی کنجد با استفاده از گرمایش اهمیک
مریم کشانی - نفیسه زمیندار - لیلا لک زاده - محمد گلی
مروری بر قابلیتهای باکتریهای اسید استیک در صنعت غذا
عاطفه پراور - دینا شهرامپور - مرضیه حسینی نژاد
ارزیابی مخاطرات بهداشتی ناشی از مصرف بیشازحد نگهدارندههای شیمیایی در محصولات غذایی فرآوریشده
رقیه اشرفی یورقانلو - مهلا پیروزی فرد
خاک سالم، غذای سالم، انسان سالم
رضا چمنی - حلیمه جلورو
بررسی کاربرد اینولین به عنوان جایگزین چربی در محصولات غذایی: رویکردی نوین در بهبود سلامت مصرفکننده
مهدیه السادات اسحاق زاده - ریحانه شکیبا - پرنیان پزشکی
مطالعه ای بر شاخص های اندازه گیری امنیت غذایی
کوثر قلی پور - جواد حسین زاد - محمد قهرمان زاده
مرور کاربردهای نوآورانه ضایعات سیبزمینی (Solanum Tuberosum L.) : بازیابی و ارزشگذاری پایدار
زهرا سالار - ابراهیم فولادی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1