0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
بررسی کاربرد پودر پرمیت و استویا در خواص فیزیکو شیمیایی و ارگانولپتیکی دسر لبنی
نویسندگان :
مریم هائدی
1
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور
کلمات کلیدی :
دسر لبنی،استویا،پرمیت،خواص حسی،خواص شیمیایی
چکیده :
یکی از نقشهای اساسی و ابتدایی رژیم غذایی به همراه احساس سیری مصرف کننده و لذت او، تامین مقادیر کافی از مواد مغذی جهت رفع نیازمندی های متابولیکی بدن است. مواد غذایی عملگرا به غذاهایی گفته میشود که حاوی یک یا چند ترکیب دارای عملکردهای مهم و حیاتی در بدن موجود زنده می باشند و رفاه و سلامت اجتماعی را به طور چشمگیری بهبود می بخشند. دسر لبنی ، محصولی است که در آن شیر یا فرآورده های شیری به عنوان جزء اصلی درفرمولاسیون وجود داشته باشند در این پژوهش از استویا و پودر پرمیت در فرمولاسیون استفاده شد که استویا یک شیرین کننده بدون کالری و پودرپرمیت محصول فرایند خشک کردن آب جدا شده از شیر به روش اولترافیلتراسیون(UF) می باشد که علاوه بر حلالیت، دانسیته و ویژگیهای میکروبی، وجود لاکتوز به فرم کریستالی از ویژگی های آن می باشد. در این پژوهش یک نمونه شاهد و نمونه هایی با جایگزینی درصد شکر با مقدار مجاز پودر استویا و از درصد های مختلف 25%،50%،75%پرمیت استفاده شد..پس از آن آزمون های شیمیایی،حسی بر روی آن ها انجام گرفت.نتایج نشان داد که اسیدیته و بریکس با افزایش درصدپرمیت روند افزایشی وپروتئین با افزایش غلظت، افزایش داشت علت این امر وجود میزان بالای پروتئین در پرمیت بود در حالی که در سینرزیس با افزایش غلظت میزان آب اندازی نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت، pH و چربی در سطوح مختلف و نزدیک به هم بود و در حالت کلی تغییرات معنی داری نداشت . در بررسی خواص حسی فاکتور های طعم و بافت و رنگ نشان داد با افزایش غلظت بیشترین تغییرات کاهش امتیازدهی در فاکتور طعم مشاهده شد، میزان پذیرش کلی نمونه ها در هر سه فاکتور کاهش یافت .
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی خصوصیات بیولوژیکی و سنجش ترکیبات زیست فعال پروتئینهای کازئین و آب پنیر هیدرولیز شده شیر شتر
فاطمه مهاجر دیلمانی - المیرا بیرامی - مریم اثنا عشری - عاطفه شموسی
مهندسی سطح نانوکپسولهای لیپیدی با استفاده از روش لایه نشانی متوالی الکترواستاتیک و بررسی تعامل آنها با گونههای فعال رادیکالی حاصل از پلاسما سرد در سامانههای روغنی
بهزاد بیضایی - مرتضی جمشید عینی
مطالعه ای بر مفاهیم امنیت غذایی
کوثر قلی پور - محمد قهرمان زاده - جواد حسین زاد
پیشرفتهای فناورانه و تغذیهای در تولید شیر خشک نوزاد: ترکیبات عملکردی و فرآیندهای نوین
مینا رضاپور
کارایی و بهره وری تولید محصولات منتخب زراعی در شهرستان های استان کرمانشاه
فاطمه نصرنیا - مریم احسانی
استفاده از آرد کرم میلورم (Tenebrio molitor) مخلوط با رازیانه به عنوان جایگزین پروتئین سویا در جیره غذایی گاو کم شیر
سیده آیسان مهدویان - محمدجواد شکوری - کیانا کبریتی
بررسی کیفیت میکروبیآب استخرهای پرورش ماهیان گرمابی
مهران آوخ کیسمی - مجتبی رجبی کلوانی - مریم آوخ کیسمی
بهبود پایداری اکسایشی روغن ماهی استخراج شده از کبد و پوست فانوس ماهی (Benthosema pterotum) با کمک فرآیند ریزپوشانی
هاجر محمدی - سید محمد موسوی - سید فخرالدین حسینی - سید مهدی حسینی - حسین پاشازانوسی
رویکرد طب سنتی ایرانی به امنیت غذا و تغذیه با تأکید بر مصرف و سلامت غذا
مرضیه بیگم سیاهپوش
تشخیص تقلب گوشت مرغ و چربی در گوشت چرخکرده گوسفند با استفاده از طیفسنجی مرئی/مادون قرمز نزدیک (VIS/NIR) و روشهای شیمیسنجی
امیر کاطمی - اصغر محمودی - هادی ولادی - ارش جوانمرد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1