0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
تأثیر شرایط بستهبندی و نگهداری بر کیفیت و ماندگاری محصولات زعفران
نویسندگان :
عادل بیگ بابائی
1
سحر ذکائیان
2
انسیه کامکار
3
مریم مهدوی
4
1- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
3- زعفران مصطفوی
4- زعفران مصطفوی
کلمات کلیدی :
زعفران،بسته بندی،ماندگاری،کیفیت،شرایط نگهداری
چکیده :
زعفران بهعنوان یکی از محصولات استراتژیک کشور ایران، دارای ترکیبات کروسین و سافرانال است که بسته به شرایط محیطی و نحوه بستهبندی، واکنشپذیر بوده و دچار تغییر میشوند. این پژوهش با هدف بررسی اثر انواع بستهبندی بر حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری زعفران طی یک دوره دوازدهماهه در دمای 4 درجه سلسیوس ارزیابی شده است. نمونهها در چهار نوع بستهبندی (شیشهای تیره، قوطی فلزی، بستهبندی چندلایه آلومینیومی، و بستهبندی چندلایه آلومینیومی حاوی جاذب اکسیژن) در فواصل زمانی (۰، ۳، ۶، ۹ و ۱۲ ماه) مورد ارزیابی شیمیایی (اندازهگیری کروسین و سافرانال به روش اسپکتروفتومتری) و اندازهگیری رطوبت قرار گرفتند.نتایج نشان داد که میزان کروسین درانواع بستهبندی با گذشت زمان کاهش یافت، اما بستهبندی چندلایه آلومینیومی حاوی جاذب اکسیژن کمترین میزان افت را نشان داد. در مورد سافرانال نیز مشاهده شد که اگرچه میزان آن در تمام نمونهها افزایش یافت، اما این افزایش لزوماً نشانه بهبود کیفیت یا افزایش مرغوبیت زعفران نیست؛ بیشترین افزایش سافرانال در بستهبندی قوطی فلزی مشاهده شد.رطوبت نیز در بیشتر بستهبندیها افزایش یافت، در حالی که در بستهبندی چندلایه آلومینیومی حاوی جاذب اکسیژن تقریباً ثابت باقی ماند. بستهبندی چندلایه آلومینیومی حاوی جاذب اکسیژن بهترین عملکرد را در حفظ ترکیبات زعفران طی دوره نگهداری نشان داد و بهعنوان گزینهای مناسب برای نگهداری بلندمدت زعفران پیشنهاد میشود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
روغن سالم، غذای ایمن : رویکرد های بهبود پایداری روغن های خوراکی
پریسا رحیمی دوگاهی - صدیف آزادمرد دمیرچی
طراحی نانوجاذب پلاسمونیک با افزایش شدت جذب نوری بالای 98درصد در تشخیص پزشکی
انیس امیدنیایی - علی فرمانی
تولید هیدروژل آبی بر پایه پروتئین ماش، موسیلاژ شاهی و کربوکسی متیل سلولز و کاربرد آن به عنوان جایگزین چربی در بیسکویت
نرگس بابائی - فروغ محترمی - هادی الماسی
ارزیابی تاثیر ترکیب حلال و کاربرد تیمار پلاسمای سرد در استخراج عصاره Silybum marianum به کمک حلالهای یوتکتیک عمیق
مریم رضایی زاده - فاطمه جعفری - مسلم جهانی - فروغ بلادر
بررسی کاربرد پودر پرمیت و استویا در خواص فیزیکو شیمیایی و ارگانولپتیکی دسر لبنی
مریم هائدی
تقلبات و اصالتسنجی در رب گوجه فرنگی
نیلوفر شمس لطیفی
Advancing Military Ration Design: A Comprehensive Review of Nutritional Stability, Preservation Technologies, and Operational Performance
Hassan Gholizadeh - Zoha Sirati
کاربردهای کلیدی و مزایای هوش مصنوعی در کشاورزی و امنیت غذایی
علیرضا پورمحمد
گرسنگی پنهان، سیاستهای آشکار: واکاوی تناقض میان راهبردهای غنیسازی و روند نزولی فراهمی آهن و روی در ایران (۲۰۱۲-2022)
سعید جلالیان - ارمغان صابری گودرزی - سارا ناجی طبسی - حسین محمدی - علیرضا کرباسی
ارائه الگوی راهبردی توسعه و تجاری سازی محصولات نوین غذایی در ایران
تکتم محتشمی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1