0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
پپتیدهای آنتیاکسیدانی مشتقشده از گیاهان: مکانیسمها، منابع و کاربردها
نویسندگان :
مرضیه احمدی سرخونی
1
خشایار سرابندی
2
1- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد
2- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد
کلمات کلیدی :
پروتئین گیاهی،پپتیدهای آنتی اکسیدانی،مکانیسم عمل
چکیده :
با رشد جمعیت جهانی و افزایش امید به زندگی، تقاضا برای منابع غذایی پایدار بهطور چشمگیری افزایش یافته است. در این میان، پروتئینهای گیاهی به عنوان جایگزینی مناسب برای پروتئینهای حیوانی، به دلیل هزینه تولید پایین، منابع غنی، قابلیت تولید در مقیاس صنعتی، و اثرات زیستمحیطی کمتر، توجه بسیاری را به خود جلب کردهاند. همچنین نگرانیهای فزاینده در مورد پیامدهای مصرف بیش از حد محصولات حیوانی مانند چاقی و بیماریهای قلبیعروقی بر اهمیت این منابع افزوده است. این مقاله مروری با هدف بررسی نقش پروتئینها و پپتیدهای مشتق از گیاهان بهعنوان ترکیبات زیستفعال با خواص آنتیاکسیدانی، انجام شده است. تمرکز بر روشهای رایج هیدرولیز، مکانیسمهای تولید پپتیدهای زیستفعال آنتی اکسیدانی، و کاربردهای بالقوه آنها در صنایع غذایی و دارویی بوده است. یافتهها نشان میدهند که پپتیدهای گیاهی دارای فعالیتهای زیستی متنوعی از جمله اثرات ضد فشار خون، کاهش کلسترول، تعدیل سیستم ایمنی، خواص آنتیاکسیدانی، ضد میکروبی، ضد دیابتی، ضد درد و محافظت از کبد هستند. پپتیدهای آنتیاکسیدانی حاصل از هیدرولیز آنزیمی بیش از سایر روشها مورد مطالعه قرار گرفتهاند، اما همچنان نیاز به تحقیقات جامعتر در زمینه شناسایی، فرمولاسیون و ارزیابی کاربردپذیری آنها در محصولات غذایی وجود دارد. نتایج این بررسی نشاندهنده ظرفیت بالای پپتیدهای گیاهی در ارتقاء سلامت و پیشگیری از بیماریها بوده و افقهای نوینی را برای توسعه محصولات عملکردی در صنایع غذایی و دارویی ترسیم میکند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Antioxidant and Antimicrobial Postbiotic Extract derived from Bacillus coagulans: A Promising and Sustainable Approach to Food Preservation and Fortification
Narges Haji Abdul Rahim Khabbaz - Saeideh Alidoost - Golnaz Alipour - Mohsen Farhadpour - Fatemeh Tabandeh
فیبرهای خوراکی در فرآوردههای گوشتی: گامی نوین برای سلامت و بهبود کیفیت
زهرا تیموری - شادیه رون
AI-Driven Food Safety Management in Canning
Hassan Gholizadeh - Zoha Sirati
مقایسه وضعیت ریزمغذیهای آهن، روی و منیزیم در کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه بیشفعالی و کودکان سالم
حافظ صفری
مروری بر محصولات غذایی بدون گلوتن، چالش هاو چشم اندازها برای مدیریت بیماری سلیاک
کیوان سرابی مقدم - اکرم آریان فر - سارا حسین پور
تأثیر کاهش غلظت نمک طعام و جایگزینی آن با کلرید پتاسیم بر روی خواص حسی و شیمیایی کنسرو خیارشور
نفیسه Nafiseh
مروری بر کاربرد ضایعات هویچ در صنعت نانوایی و پخت
کیمیا شهبازی - شادیه رون
مروری بر بسته بندی هوشمند فرآورده های گوشتی
پریسا فیضی - شادیه رون
بررسی خصوصیات بیولوژیکی و سنجش ترکیبات زیست فعال پروتئینهای کازئین و آب پنیر هیدرولیز شده شیر شتر
فاطمه مهاجر دیلمانی - المیرا بیرامی - مریم اثنا عشری - عاطفه شموسی
مروری بر پیامدهای همهگیری کووید-۱۹ بر زنجیره تأمین بخش کشاورزی، پایداری امنیت غذایی و اثرات زیستمحیطی
سمیرا حسینی - مهرانگیز ابراهیمی ممقانی - سید رفیع عارف حسینی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1