0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
مروری بر تأثیر فرآوریهای حرارتی در کاهش عوامل ضد مغذی حبوبات
نویسندگان :
سعیده شفیعی ورزنه
1
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
کلمات کلیدی :
حبوبات،فرآوری حرارتی،عوامل ضد مغذی،ارزش تغذیهای
چکیده :
حبوبات به دلیل ارزش غذایی بالا، منبع غنی پروتئین، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی محسوب میشوند، اما حضور عوامل ضد مغذی نظیر اسید فیتیک، تاننها، اگزالاتها، قابلیت دسترسی به برخی از مواد مغذی را کاهش داده و ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت انسان داشته باشد. فرآوریهای حرارتی از جمله روشهای متداول و مؤثر برای کاهش این ترکیبات هستند. این مقاله مروری با هدف جمعبندی و تحلیل یافتههای پژوهشهای پیشین، به بررسی جامع تأثیر انواع فرآوریهای حرارتی بر کاهش عوامل ضد مغذی در حبوبات مختلف میپردازد. نتایج نشان میدهد که فرآوریهای حرارتی قادرند به طور قابل توجهی سطوح اسید فیتیک، تاننها و سایر ترکیبات ضد مغذی را کاهش دهند، که این کاهش به شدت به نوع حبوبات، شدت فرآیند حرارتی (دما، زمان، فشار) و رطوبت بستگی دارد. علاوه بر این، این فرآیندها میتوانند منجر به بهبود قابلیت هضم پروتئین و افزایش فراهمی زیستی مواد معدنی مانند آهن و روی شوند. این مرور، ضمن مقایسه یافتههای مطالعات مختلف و بررسی مکانیزمهای احتمالی کاهش عوامل ضد مغذی، به چالشها و شکافهای موجود در دانش فعلی نیز اشاره کرده و چشمانداز تحقیقات آینده را ترسیم مینماید.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی و کنترل آلودگی آویشن با استفاده از پرتودهی با پرتو گاما و باریکه الکترون
محمد رشاد - سید پژمان شیرمردی - سمیرا شهبازی - حامد عسکری - سپیده السادات جمالی
Antidiabetic Potential of Cactus Fruit(Opuntia spp.): Bioactive Compounds, Mechanisms, and Applications in Functional Foods
Samaneh Pishdad
آنتی اکسیدان های طبیعی؛ مهار کننده اکسیداسیون لیپید-پروتئین محصولات گوشتی
زهرا صدری - مائده جبارزاده مرند
مروری نظاممند بر امنیت مواد غذایی ، مهاجرت شیمیایی، حفظ ارزش غذایی، و پایداری زیستمحیطی در ظروف آشپزی
کیوان سرابی مقدم - اکرم آریان فر
گیاهان خوراکی: آنتی اکسیدان های موثر در پیشگیری و درمان بیماری های زوال عصبی
کبری شیرانی
Smart polymeric label for freshness monitoring of fish packaging
Shohre Rouhani
بهبود امنیت غذایی با بکارگیری عصارههای گیاهی به عنوان محرک رشد گیاهان
حسن فیضی - علی اصغر برهمند - جواد بزرگمهر
استفاده از ریزپوشینههای پروبیوتیکها در فرمولاسیون موادغذایی فراسودمند
امیراحسان شکریان - امیرمهدی نیازی - احمدرضا عبدی
Next-Generation Oleogel Systems for the Delivery of Bioactive Compounds in Food Formulations
Bahar Ghanbari Dehkordi - Mohammad-Taghi Golmakani - Fatemeh Ghiasi
طراحی پوشش زیستفعال حاوی نانوکپسول اسانس آویشن و بررسی اثر آن بر ویژگیهای میکروبی و حسی فیله مرغ در شرایط نگهداری یخچالی
ابوالقاسم رهبری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1