0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
مروری بر فناوریهای نوظهور در فرآوری مواد غذایی : کاربردهای صنعتی، چالشها و چشم اندازها
نویسندگان :
لیلا زیرجانی
1
1- دانشگاه ملی مهارت
کلمات کلیدی :
فرآوری های نوین مواد غذایی،فناوری های دیجیتال،فناوری های زیستی،پایداری غذایی،نانوفناوری
چکیده :
صنایع غذایی نقش کلیدی در تأمین امنیت و سلامت غذایی ایفا میکند و نیاز روزافزون جوامع به محصولات ایمن، مغذی و پایدار، ضرورت بهرهگیری از روشهای نوین فرآوری را آشکار ساخته است. روشهای سنتی همچون حرارتدهی و استفاده از نگهدارندههای شیمیایی، اگرچه در افزایش ماندگاری مؤثر بودهاند، اما اغلب منجر به کاهش ارزش تغذیهای و تغییر ویژگیهای حسی مواد غذایی میشوند. این مطالعه با هدف مرور و تحلیل فناوریهای نوین فرآوری مواد غذایی انجام شده است. روش پژوهش حاضر به صورت مروری و بر پایه گردآوری و بررسی مطالعات معتبر داخلی و خارجی در حوزه فناوریهای فیزیکی، زیستی، نانو، دیجیتال و پایدار بوده است. یافتهها نشان میدهد که فناوریهایی همچون فشار هیدرواستاتیک بالا، امواج اولتراسوند، تخمیر کنترلشده، پروبیوتیکها، نانوکپسولاسیون و بستهبندیهای هوشمند، در ارتقای کیفیت و ایمنی محصولات غذایی نقش مؤثری دارند. همچنین فناوریهای دیجیتال و رویکردهای سبز، مسیر آینده صنایع غذایی را به سمت پایداری و توسعه مسئولانه هدایت میکنند. در نتیجه، ترکیب این فناوریها میتواند راهکاری جامع برای پاسخگویی به چالشهای امنیت غذایی و سلامت در سطح جهانی ارائه دهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاربرد بسته بندی خود ترمیم شونده در صنایع غذایی
شادیه رون - زهرا تیموری
3D Printing Technology in the Food Industry
Mahsa Jokar - Zahra Mansouri Kermanshahi - Mohammad-Taghi Golmakani - Fatemeh Ghiasi
بسته بندی پایدار ، فواید و چالش های پیش رو
مجید ضرابی اول - ناصر صداقت
AI-Driven Food Safety Management in Canning
Hassan Gholizadeh - Zoha Sirati
تأثیر شرایط بستهبندی و نگهداری بر کیفیت و ماندگاری محصولات زعفران
عادل بیگ بابائی - سحر ذکائیان - انسیه کامکار - مریم مهدوی
چالشها و فرصتها برای افزایش اثربخشی اصلاح فرمولاسیون و غنیسازی مواد غذایی برای بهبود پیامدهای رژیم غذایی و تغذیهای
امین جهانگیری پته خور - نفیسه فولادی - یونس زاهدی
ارزیابی تاثیر ترکیب حلال و کاربرد تیمار پلاسمای سرد در استخراج عصاره Silybum marianum به کمک حلالهای یوتکتیک عمیق
مریم رضایی زاده - فاطمه جعفری - مسلم جهانی - فروغ بلادر
Feasibility of Detection Agricultural and Food Products Using E-nose Sensors Based on Organic and Biomaterial Compounds
Hadis Fouladi - Ali Farmani
بررسی استفاده از کمومتریکس در پایش الکل تولیدی از تخمیر ذرت آلوده به آفلاتوکسینها
روح الله کرمی اسبو
بررسی پتانسیل نانوکپسولهسازی در حفظ کیفیت و ماندگاری اسانسهای گیاهی در بستهبندیهای هوشمند مواد غذایی
ابوالقاسم رهبری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1