0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
نقش غذاهای محلی و سنتی در رونق گردشگری و تقویت اقتصاد محلی: مطالعه موردی استان گیلان
نویسندگان :
مجید نظری فشتالی
1
1- دانشگاه آزاد نور، مازندران
کلمات کلیدی :
گردشگری غذایی،غذاهای محلی و سنتی،تقویت اقتصاد محلی،گیلان،تنوع غذایی ایران
چکیده :
در سالهای اخیر، صنعت غذا به عنوان یکی از ارکان اصلی در توسعه پایدار گردشگری و رشد اقتصادی جوامع محلی مطرح شده است. گردشگری غذایی به عنوان یکی از زیرشاخههای مهم گردشگری فرهنگی نقشی اساسی در خلق تجربهای اصیل و به یادماندنی برای گردشگران ایفا میکند. این نوع گردشگری با بهرهگیری از ظرفیتهای بومی از جمله غذاهای سنتی، فرهنگ غذایی و سبک زندگی محلی، فرصتهایی جدید برای ایجاد اشتغال، افزایش درآمد و توسعه منطقهای فراهم میسازد (UNWTO, 2020). ایران با دارا بودن تنوع اقلیمی و فرهنگی چشمگیر از جمله کشورهایی است که ظرفیت بالایی در توسعه گردشگری غذایی دارد. در این میان، استان گیلان با ثبت بیش از ۱۷۰ نوع غذای محلی در میراث ناملموس فرهنگی، بهعنوان یکی از کانونهای اصلی در این زمینه مطرح است. هدف این مقاله، بررسی اهمیت صنعت غذا در توسعه گردشگری و تحلیل نقش آن در بهبود وضعیت اقتصادی محلی با تمرکز بر استان گیلان است. پژوهش حاضر ضمن بهرهگیری از روش توصیفی-تحلیلی، از مدل تحلیل SWOT برای ارزیابی موقعیت موجود بهره برده و بر پایه دادههای میدانی و اسنادی به تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدهای گردشگری غذایی در گیلان میپردازد. یافتهها نشان میدهند که با سیاستگذاری مناسب و تقویت زیرساختهای فرهنگی، اقتصادی و آموزشی میتوان از ظرفیتهای این صنعت در مسیر توسعه پایدار بهرهبرداری کرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بهبود امنیت غذایی با بکارگیری عصارههای گیاهی به عنوان محرک رشد گیاهان
حسن فیضی - علی اصغر برهمند - جواد بزرگمهر
Probiotics: The Multifaceted Role in Digestive, Immune, and Mental Health
Ciamak Ghazaei
مروری نظاممند بر امنیت مواد غذایی ، مهاجرت شیمیایی، حفظ ارزش غذایی، و پایداری زیستمحیطی در ظروف آشپزی
کیوان سرابی مقدم - اکرم آریان فر
روغن سالم، غذای ایمن : رویکرد های بهبود پایداری روغن های خوراکی
پریسا رحیمی دوگاهی - صدیف آزادمرد دمیرچی
مروری بر فناوریهای فراصوت در بهینهسازی فرآیندهای تخمیر و استخراج
الهام نورمحمدزاده سراب - رومینا محبی
Delivery systems in food: Revolutionizing material transport for quality, safety, and innovation
Razieh Torabi - Mehrdad Niakousari
مروری برتوسعه امولسیونهای پیکرینگ برای تولید پوششهای زیستتخریبپذیر و مواد ضدباکتری
آتنا مدیری دوم
بسته بندی پایدار ، فواید و چالش های پیش رو
مجید ضرابی اول - ناصر صداقت
پروبیوتیکها و محور روده مغز: رویکردی نوین در ارتقا سلامت جسم و روان
مروا حسینی - مریم اقبالی معین
مطالعه ای بر شاخص های اندازه گیری امنیت غذایی
کوثر قلی پور - جواد حسین زاد - محمد قهرمان زاده
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1