0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
نقش ترکیبات زیستفعال قارچها در بهبود کیفیت و ایمنی مواد غذایی: مروری
نویسندگان :
ملیکا میرجردوی
1
مرضیه حسینی نژاد
2
1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد
کلمات کلیدی :
قارچ،ترکیبات زیست فعال،غذاهای فراسودمند
چکیده :
قارچها از دیرباز بهعنوان منابع غذایی و دارویی با ارزش در جوامع انسانی شناخته شدهاند. این گروه از جانداران در زیستگاههای مختلف رشد میکنند و تنوع گونهای قابل توجهی دارند که شامل گونههای وحشی، خوراکی و دارویی است. برخی از این گونهها بهطور تجاری کشت میشوند، در حالیکه دیگر گونهها بهعنوان منابع غنی از مواد مغذی و ترکیبات زیستفعال از اهمیت اقتصادی و دارویی بالایی برخوردارند. از جنبه تغذیهای، قارچها سرشار از پروتئین، ویتامینها (از جمله ویتامین D)، اسیدهای چرب غیراشباع، عناصر معدنی، کربوهیدراتهای هضمپذیر و غیرقابل هضم هستند و در عین حال دارای کالری، کلسترول و چربی پایینی میباشند. این ویژگیها قارچها را به گزینهای سالم برای جایگزینی منابع پروتئینی حیوانی تبدیل میکند. علاوه بر این، قارچها منبع متابولیتهای ثانویه نظیر پلیساکاریدها (بهویژه بتا-گلوکانها)، پلیفنولها، ترپنوئیدها و استرولها میباشند که خواص آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و ضدسرطانی را از خود بروز میدهند. بازار و کاربردهای صنعتی قارچ شامل مصرف تازه، فرآوردههای کنسرو شده، پودرها و مکملهای غذایی است. در این مرور جامع به تحلیل نقش قارچها در فرهنگ غذایی، اکولوژی، ترکیب غذایی و پتانسیلهای دارویی آنها پرداخته شده است. همچنین کاربرد درمانی، ارزش دارویی و پتانسیل صنعتی قارچ ها مورد بررسی قرار گرفته که نشاندهنده ظرفیت بالای این محصولات ارزشمند در صنعت غذا، دارو، تغذیه و حوزه سلامت است. در نهایت، با توجه به پتانسیل رو به افزون کشت و صنعت قارچ، فن آوری استحصال ترکیبات زیست فعال از منابع قارچی و اثرات سلامت افزای این ترکیبات فراسودمند، پژوهشهای بینرشتهای بیشتری بهمنظور ارتقای سلامت عمومی و توسعه غذاهای فراسودمند ضروری بنظر میرسد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تاثیرات منطق جنگ بر ناامنی غذایی
بیوک آقا فرمانی - سمیه محمدخانی
تحلیل چالشهای ساختاری زنجیره تأمین برنج در ایران و تأثیر آن بر پایداری امنیت غذایی
مریم اسدپور گلوگاهی - سعید جلالیان - علیرضا کرباسی
Tuf gene-based qPCR method for quality control and quantification of Lactobacillus acidophilus LA-5 in probiotic dairy products
Salman Odooli
غربالگری جدایه های باکتریهای اسید لاکتیک مصرف کننده جیوه و کادمیم و بررسی حذف این فلزات از محلول های آبی توسط سویه های منتخب در فرم غیر فعال تحت تاثیر پیش تیمارهای اولتراسوند و حرارتی
سیدحبیب میرابوالحسنی - محمدباقر حبیبی نجفی - محمدرضا عدالتیان دوم
کاربرد پلاسمای سرد بهعنوان پیشتیمار در صنایع غذایی
امید میرزایی تاش
بررسی کیفیت میکروبیآب استخرهای پرورش ماهیان گرمابی
مهران آوخ کیسمی - مجتبی رجبی کلوانی - مریم آوخ کیسمی
کاربرد کمپلکسها و کانژوگههای بیوپلیمری در توسعه امولسیونهای پیکرینگ و سیستمهای نوین رسانش غذایی
خشایار سرابندی - سارا ناجی طبسی - مهدی وطنخواه
Novel Nano-Technology-Based Food Processing Methods for Enhancing Food Security, Safety, and Health in Iran
Alireza Karbassi - Amene Nazari
بررسی کاربرد و عملکرد انواع آنتیاکسیدانهای طبیعی و مصنوعی در مهار اکسایش روغن های خوراکی
محمدصالح همتی حسن پور - فریناز گنجعلی
کاربرد فیلم های تولید شده از نشاسته از منابع غیر مرسوم در بسته بندی مواد غذایی
علی ظفرمند - محی الدین کاظمی - جواد علی اکبرلو
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1