0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
کارایی و بهره وری تولید محصولات منتخب زراعی در شهرستان های استان کرمانشاه
نویسندگان :
فاطمه نصرنیا
1
مریم احسانی
2
1- دانشگاه شیراز
2- دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
کارایی،بهره وری،محصولات زراعی،کرمانشاه
چکیده :
افزایش کارائی و بهره وری از اهداف اصلی واحدهای تولیدی کشاورزی است که با تخصیص بهینه عوامل تولید در این بخش میسر می شود. در این پژوهش برای محاسبه کارائی و بهره وری تولید محصولات گندم آبی، گندم دیم، جو آبی و جو دیم در شهرستان های استان کرمانشاه، از روش تحلیل پوششی داده ها و شاخص مالم کوئیست طی سال های زراعی 87-1386 الی 1401-1400 استفاده شد. بر اساس نتایج، گرچه سطوح بهره وری کشاورزی در مناطق و زمان های مختلف، به دلیل وضعیت مالی و توسعه یافتگی اقتصادی هر منطقه متفاوت است؛ اما در اکثر شهرستان ها و محصولات مورد بررسی طی دوره زمانی مطالعه، رشد بهره وری روی داده است. کارائی شرط لازم برای بهره وری است، اما شرط کافی نیست و بهبود کارائی، الزاما با افزایش بهره وری همراه نیست. لذا مشاهده می شود که در برخی شهرستان ها با وجود بالا بودن شاخص کارائی در برخی محصولات، بهره وری آن محصول کاهش یافته است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاربرد فیلم ضدمیکروبی پروتئین سویا حاوی نقاط کربنی و نانوساختار ژانوس در گوشت چرخ کرده گاو
رقیه رضوی - مهران مرادی - حسین تاجیک - رحیم مولایی
راهی سبز برای امنیت غذایی: کنترل آفلاتوکسینها با توان زیستی آنزیم لاکاز
بهنام رافعی - مرضیه قارونی - محمدرضا نصیری
ضایعات مواد غذایی؛ عوامل موثر بر ایجاد و پیامدهای آن بر سلامت و امنیت غذایی
زهره سادات طاجانی - افسانه رعنائی - رحیمه قبادی - زهرا افرند طاهری - زینب باقی زاده - حمیده شبانی
مروری بر اثر ضد میکروبی آنزیم ها
بهروز علیزاده بهبهانی - شیما مرادی - حسین جوینده
استراتژیهای فرمولاسیون برای بهبود پایداری و فراهمی زیستی نوشیدنیهای غنیشده با ویتامین D
رضوان شاددل - امین جهانگیری پته خور - پارمیس کیان مهر
ارتقاء ظرفیت سلامت شناختی نان به روش ریزپوشانی با نگاه به مؤلفههای امنیت غذایی در سند راهبردی امنیت غذایی جمهوری اسلامی ایران
مسعود تقی زاده - حسام الدین آخوندزاده
ارزیابی مخاطرات بهداشتی ناشی از مصرف بیشازحد نگهدارندههای شیمیایی در محصولات غذایی فرآوریشده
رقیه اشرفی یورقانلو - مهلا پیروزی فرد
تأثیر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم و نانولوله کربن بر خصوصیات فیزیولوژی گیاه رزماری تحت شرایط تنش خشکی
لیلا صالح زاده - یونس پوربیرامی هیر - اسماعیل چمنی - بهروز اسماعیل پور - مهین پور اسمعیل
مروری بر کاربرد کربنداتها به عنوان نگهدارنده سبز در صنعت غذا: سنتز، خواص عملکردی و ملاحظات ایمنی
الهه جدی - دینا شهرام پور
بررسی اثر تیمار نیکووار و زداروس بر مگس میوه مدیترانهای در میوه شلیل
کوروش جعفری - بهنام امیری - سید افشین سجادی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1