0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
مقاله مروری: کاربرد ترکیبات گیاهی و صمغهای خوراکی در بهبود ویژگیهای دوغ
نویسندگان :
سمیه حسین زاده
1
سمیرا یزدانخواه
2
خدیجه مهین خیل
3
1- موسسه غیرانتفاعی بصیر
2- موسسه غیرانتفاعی بصیر
3- موسسه غیرانتفاعی بصیر
کلمات کلیدی :
دوغ،صمغهای طبیعی،ترکیبات گیاهی،رئولوژی
چکیده :
دوغ، به عنوان یک نوشیدنی تخمیری سنتی ایرانی، به دلیل ارزش تغذیهای بالا و خواص سلامتیبخش، جایگاه ویژهای در فرهنگ غذایی ایران دارد. با این حال، پدیده دو فاز شدن و رسوب پروتئین به دلیل pH پایین و نزدیکی به نقطه ایزوالکتریک کازئین، از چالشهای اصلی در تولید و نگهداری این فرآورده است. استفاده از صمغهای طبیعی و ترکیبات گیاهی به عنوان پایدارکننده، راهکاری مؤثر برای بهبود پایداری، ویژگیهای رئولوژیکی و حسی دوغ است. این مقاله مروری، با بررسی مطالعات انجام شده، به نقش صمغهای بومی (مانند کتیرا، به دانه، زانتان، گوار، ثعلب) و ترکیبات گیاهی (مانند نعنا، کاکوتی، پونه) در بهبود ویژگیهای دوغ میپردازد. نتایج نشان میدهد که این افزودنیها با مکانیسمهای مختلفی از جمله افزایش ویسکوزیته، تشکیل شبکه سهبعدی و برهمکنش با پروتئینها، پایداری دوغ را افزایش داده و از جداشدن فاز جلوگیری میکنند. همچنین، این ترکیبات میتوانند خواص ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی دوغ را افزایش دهند. بهینهسازی نوع و غلظت این ترکیبات و استفاده از روشهای مدرن میتواند به تولید دوغ با کیفیت بالا و پذیرش بهتر مصرفکننده منجر شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کارایی و بهره وری تولید محصولات منتخب زراعی در شهرستان های استان کرمانشاه
فاطمه نصرنیا - مریم احسانی
ارائه الگوی مدیریت اتلاف مواد غذایی بر اساس تجربه برنامه بومی «یزد بهره ور»
هدایت کارگر شورکی - حمیدرضا نعمت زاده - عباس زارع بنادکوکی - احمد احمدی یزدی - جعفر رحمانی شمسی
مروری بر چاپ سه بعدی غذاهای فراسودمند و آنتیاکسیدانها
بهار شکارچی - محسن شاهرخی نژاد
نقش و تاثیر طراحی در تولید بستهبندیهای پایدار
فائزه فرزان فر - ناصر صداقت
کاربرد هیدروکلوئیدها در بهبود بافت، ماندگاری و کیفیت حسی انواع نان، کیک و پنکیک
فخرالدین صالحی
تولید رنگهای خوراکی با استفاده از میکروارگانیسمها
فهیمه حبیبی شورکائی - راضیه رضوی - محمد محمدپورازنی
بررسی خصوصیات بیولوژیکی و سنجش ترکیبات زیست فعال پروتئینهای کازئین و آب پنیر هیدرولیز شده شیر شتر
فاطمه مهاجر دیلمانی - المیرا بیرامی - مریم اثنا عشری - عاطفه شموسی
امنیت غذا در شرایط بحرانی مطالعه تطبیقی ایران و جهان
علی شکیباپور
فرایند استحصال میگوی پرورشی سالم و بهداشتی در شرایط اقلیمی سواحل خلیج فارس و دریای عمان
مهران آوخ کیسمی - مجتبی رجبی کلوانی - سراج بیتا
توسعه جاذبهای اتیلن بر پایه نانوکامپوزیتهای آلومینا-پرمنگنات پتاسیم و ارزیابی کارایی آنها در افزایش ماندگاری میوه
علیرضا موحدی قدیم - الهام جنت دوست - فرشاد خیری - محمد سیروس آذر
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1