0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
غربالگری جدایه های باکتریهای اسید لاکتیک مصرف کننده جیوه و کادمیم و بررسی حذف این فلزات از محلول های آبی توسط سویه های منتخب در فرم غیر فعال تحت تاثیر پیش تیمارهای اولتراسوند و حرارتی
نویسندگان :
سیدحبیب میرابوالحسنی
1
محمدباقر حبیبی نجفی
2
محمدرضا عدالتیان دوم
3
1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد
3- دانشگاه فردوسی مشهد
کلمات کلیدی :
فلزات سنگین -،جاذب های زیستی،فرم غیر فعال،اولتراسوند
چکیده :
فلزات سنگین مانند کادمیم و جیوه به دلیل پایداری و سمیت بالا از مهمترین آلایندههای محیطزیست محسوب میشوند. در این پژوهش، توانایی ۱۰ گونه از جنس انتروکوکوس، بهعنوان باکتریهای اسید لاکتیک در حذف کادمیم و جیوه از محلولهای آبی بررسی شد. آزمایشها در دو فرم فعال و غیرفعال (با استفاده از تیمار اولتراسوند و اتوکلاو) انجام گرفت. در فرم فعال، تمام سویهها توانایی کاهش هر دو فلز را نشان دادند. در فرم غیرفعال، حذف جیوه در تیمار اولتراسوند بالاتر از اتوکلاو بود، بهطوریکه بیشترین حذف جیوه در اولتراسوند توسط سویه E. thailandicus با 96/24 % و در اتوکلاو توسط E. faecium با 94/32 % ، کاهش مشاهده شد. بیشترین حذف کادمیم در فرم غیرفعالِ اولتراسوند مربوط به E. thermophilus با 53/04 % و در فرم اتوکلاو مربوط به E. faecium با 52/21 % ، کاهش بود. نتایج نشان میدهد که گونههای Enterococcus، چه در حالت فعال و چه غیرفعال، توانایی قابلتوجهی در حذف فلزات سنگین دارند و میتوانند بهعنوان گزینههای زیستی مؤثر در پالایش محیطهای آلوده مورد استفاده قرار گیرند
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تقلبات و اصالتسنجی در رب گوجه فرنگی
نیلوفر شمس لطیفی
بررسی اثر نگهدارنده بر خصوصیات میکروبی دسر لبنی تولید شده در فصول مختلف سال، طی زمان نگهداری
محبوبه سرابی جماب - راضیه نیازمند
بررسی تطبیقی امنیت غذایی ایران و کشورهای منتخب جنوب آسیا
فریبا عباسی - علی کیانی راد
کاربرد پلاسمای سرد بهعنوان پیشتیمار در صنایع غذایی
امید میرزایی تاش
مطالعه اثر جایگزینی روغن گیاهی با روغن بنه بر ویژگیهای حسی و میزان پروکسید ترافل شکلاتی خرما
ماهرخ روح¬اله¬زاده - یونس زاهدی - رضوان شاددل
تأثیر پوششهای کیتوزان و ژلاتین ترکیب شده با نایسین برکیفیت فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان طی نگهداری در یخچال
سیده فاطمه اصل هاشمی - سید محمد موسوی - سید مهدی حسینی
پتانسیل اسپیرولینا در تولید پوشش های خوراکی عملکردی: از منابع طبیعی تا کاربردهای صنعتی
نازنین نیکخوی - پرنیان پزشکی - عاطفه صرافان
بررسی کیفیت میکروبیآب استخرهای پرورش ماهیان گرمابی
مهران آوخ کیسمی - مجتبی رجبی کلوانی - مریم آوخ کیسمی
مروری بر رویکردهای نوین پایدارسازی رنگدانههای بتالائین در صنایع غذایی
محترم درویش محمدی - هدی شهیری طبرستانی
مهندسی سطح نانوکپسولهای لیپیدی با استفاده از روش لایه نشانی متوالی الکترواستاتیک و بررسی تعامل آنها با گونههای فعال رادیکالی حاصل از پلاسما سرد در سامانههای روغنی
بهزاد بیضایی - مرتضی جمشید عینی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1