0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
امنیت غذایی و گیاهان تراریخته
نویسندگان :
صدیقه سادات سیددعائیان
1
ابراهیم دورانی
2
1- دانشگاه تبریز
2- دانشگاه تبریز
کلمات کلیدی :
امنیت غذایی،گیاهان تراریخته،کشاورزی،بیوتکنولوژی،مهندسی ژنتیک
چکیده :
امنیت غذایی یکی از مهمترین چالشهای قرن حاضر است که تحت تاثیر عوامل بسیاری همچون رشد روز افزون جمعیت، کاهش منابع آب و خاک و تغییرات اقلیمی قرار دارد. لذا دسترسی به ابعاد مختلف امنیت غذایی یعنی وجود غذای کافی، دسترسپذیری، امکان بهرهمندی از غذای سالم و مغذی جز با رفع این موانع امکانپذیر نخواهد بود. یکی از مهمترین ابزارهایی که میتوان در جهت رفع این موانع و تامین امنیت غذایی از آن بهره گرفت فناوریهای بیوتکنولوژی به ویژه تولید گیاهان تراریخته است. مهندسی ژنتیک با توسعه گیاهان تراریخته با ویژگیهایی مانند افزایش پتانسیل عملکرد، افزایش مقاومت نسبت به تنشهای زیستی و غیر زیستی، بهبود کیفیت تغذیهای میتواند به تولید غذای کافی، سالم، مغذی و پایدار کمک نموده و در عین حال با کاهش نیاز به مصرف نهادههای شیمیایی و افزایش زمینهای کشاورزی در راستای افزایش سلامت انسان، کاهش آسیبهای محیط زیستی و بهبود وضعیت منابع خاک گام بردارد. با توجه به ضرورت توجه به امنیت غذایی و راه حلهای موجود این پژوهش به بررسی ارتباط ابعاد مختلف امنیت غذایی و اهداف توسعه گیاهان تراریخته پرداخته و ظرفیتهای توسعه گیاهان تراریخته در دستیابی به امنیت غذایی را مورد توجه قرار میدهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مهندسی سطح نانوکپسولهای لیپیدی با استفاده از روش لایه نشانی متوالی الکترواستاتیک و بررسی تعامل آنها با گونههای فعال رادیکالی حاصل از پلاسما سرد در سامانههای روغنی
بهزاد بیضایی - مرتضی جمشید عینی
پروتئین آبپنیر: از چالش زیستمحیطی تا منبعی ارزشمند برای صنایع غذایی و سلامت
حمید رضا فتحعلی بیگی - زهره اشرفی - محمد محمدپور ازنی
استفاده از آرد کرم میلورم (Tenebrio molitor) مخلوط با رازیانه به عنوان جایگزین پروتئین سویا در جیره غذایی گاو کم شیر
سیده آیسان مهدویان - محمدجواد شکوری - کیانا کبریتی
فیلم های خوراکی زیست تخریب پذیر: تاثیر نانوفناوری و پلاسمای سرد در بهبود خواص عملکردی آن
محسن صهبایی اجلالی - مسعود تقی زاده
کاربرد بسته بندی خود ترمیم شونده در صنایع غذایی
شادیه رون - زهرا تیموری
مطالعه ای بر مفاهیم امنیت غذایی
کوثر قلی پور - محمد قهرمان زاده - جواد حسین زاد
اصلاح پودر استخوان بهعنوان منبع پایدار کلسیم برای صنایع غذایی
مریم احمدوند - مریم فنائی
پروتئین تولیدشده از هوا:راهکاری پایدار برای آینده امنیت غذایی با استفاده از تخمیر گازی
مائده خجسته باغدار - ایمان کوهستانی - حسین احمدزاده
امنیت غذایی و پایداری محیط زیست از طریق مدیریت پسماندهای غذایی
یونس زاهدی - امین جهانگیری پته خور
آفتکشهای غذایی و ارتباط بالقوه با اختلال طیف اوتیسم
کبری شیرانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1