0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
نقش اسپیرولینا در تقویت عملکرد پروبیوتیکها و تنظیم میکروبیوم روده: چشماندازی برای ارتقای سلامت
نویسندگان :
مائده خجسته باغدار
1
محمد جواد هنرور میراب
2
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
کلمات کلیدی :
اسپیرولینا،پروبیوتیک،سلامت روده،فراسودمند
چکیده :
میکروبیوم روده نقش حیاتی در حفظ سلامت انسان ایفا میکند و تعادل آن با عملکرد ایمنی، متابولیسم گلوکز، کنترل کلسترول و پیشگیری از بیماریهای التهابی و متابولیک مرتبط است. پروبیوتیکها، به ویژه سویههای لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم، با تنظیم ایمنی مخاطی، تولید اسیدهای چرب زنجیره کوتاه و تقویت سد اپیتلیال روده، موجب بهبود تعادل میکروبی و سلامت گوارش میشوند. اسپیرولینا (Limnospira platensis) یک میکروجلبک آبی-سبز غنی از پروتئین کامل، اسیدهای آمینه ضروری، لیپیدهای مفید، پلیساکاریدهای سولفاته، ویتامینها، مواد معدنی و رنگدانههای زیستفعال مانند فیکوسیانین است که خواص آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و تقویتکننده سیستم ایمنی دارد. این جلبک میتواند به عنوان پریبیوتیک طبیعی رشد و بقای باکتریهای پروبیوتیک را در روده تقویت کند. افزودن اسپیرولینا به محصولات لبنی تخمیری مانند شیر، ماست و پنیر، ارزش تغذیهای را افزایش داده، بقای پروبیوتیکها را بهبود میبخشد و خواص بافتی و رنگ محصول را ارتقا میدهد. ترکیب اسپیرولینا و پروبیوتیکها رویکردی مؤثر برای توسعه محصولات لبنی و ارتقای سلامت روده ارائه میدهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ضایعات مواد غذایی؛ عوامل موثر بر ایجاد و پیامدهای آن بر سلامت و امنیت غذایی
زهره سادات طاجانی - افسانه رعنائی - رحیمه قبادی - زهرا افرند طاهری - زینب باقی زاده - حمیده شبانی
بهکارگیری تکنیک یادگیری ماشین در افزایش رضایتمندی مصرف کنندگان از محصولات غذایی ترد
هاجرسادات سیدعلی بیک لواسانی - حسن صدرنیا
تأثیر استراتژیهای تلنگر بر ترجیح و رفتار جایگزینی نانهای حجیم غنی شده میان مصرفکنندگان شهر مشهد
مهکامه خواموشی یزدی - علیرضا کرباسی
کربنداتهای سبز: نسل نوین نانومواد در بستهبندی فعال مواد غذایی آینده روشن بستهبندی فعال مواد غذایی مبتنی بر کربنداتهای سبز
محبوبه باسی - جواد فیضی - مسلم جهانی
بررسی خصوصیات بیولوژیکی و سنجش ترکیبات زیست فعال پروتئینهای کازئین و آب پنیر هیدرولیز شده شیر شتر
فاطمه مهاجر دیلمانی - المیرا بیرامی - مریم اثنا عشری - عاطفه شموسی
سنتز و بررسی کارایی آلومینای آندی نانومتخلخل بارگذاریشده با پرمنگنات پتاسیم در حذف اتیلن برای افزایش ماندگاری میوه و سبزیجات
سعید گل میرزایی - الهام جنت دوست - فرشاد خیری - محمد سیروس آذر
ارزیابی تاثیر ترکیب حلال و کاربرد تیمار پلاسمای سرد در استخراج عصاره Silybum marianum به کمک حلالهای یوتکتیک عمیق
مریم رضایی زاده - فاطمه جعفری - مسلم جهانی - فروغ بلادر
مروری بر کاربرد کربنداتها به عنوان نگهدارنده سبز در صنعت غذا: سنتز، خواص عملکردی و ملاحظات ایمنی
الهه جدی - دینا شهرام پور
فرایند استحصال میگوی پرورشی سالم و بهداشتی در شرایط اقلیمی سواحل خلیج فارس و دریای عمان
مهران آوخ کیسمی - مجتبی رجبی کلوانی - سراج بیتا
فیلم های خوراکی زیست فعال هوشمند برای ایمنی مواد غذایی
مهشید السادات رضوی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1