0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
کاربرد ریز پوشانی در بهینه سازی فعالیت آنتی اکسیدانی ترکیبات پلی فنلی در سیستم های غذایی
نویسندگان :
فریناز گنجعلی
1
محمدصالح همتی حسن پور
2
1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد
کلمات کلیدی :
ریزپوشانی،آنتی اکسیدان،کپسوله سازی،زیست فراهمی،اکسایش
چکیده :
در سالهای اخیر، افزایش گرایش به مصرف محصولات غذایی سالم و حاوی ترکیبات زیستفعال، توجه ویژهای به پلیفنلها بهعنوان آنتیاکسیدانهای طبیعی و عوامل عملکردی معطوف شده است. این ترکیبات قادر به خنثیسازی رادیکالهای آزاد و کاهش تنش اکسایشی در بدن هستند و نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای مزمن مانند سرطان، دیابت و اختلالات قلبیعروقی دارند. با این حال، ناپایداری پلیفنلها در مواجهه با شرایط محیطی، حرارت، اکسیژن و pH محدودیتهایی برای کاربرد مستقیم آنها در صنایع غذایی ایجاد میکند. فناوری ریزپوشانی، از جمله میکروکپسولهسازی، خشککردن پاششی، خشککردن انجمادی، لیپوزومسازی و کواسرواسیون، راهکارهای مؤثر برای محافظت از این ترکیبات ، همچنین افزایش پایداری، کنترل رهایش و بهبود فراهمی زیستی می باشند. انتخاب مواد دیواره مناسب، شرایط فرآیندی بهینه و تکنیکهای مختلف کپسولهسازی امکان حفظ فعالیت زیستی پلیفنلها در طول فرآوری و ذخیرهسازی و توزیع یکنواخت آنها را در ماتریس غذایی فراهم میسازد. استفاده از پلیفنلهای پوششدار نه تنها محدودیتهای ناشی از ناپایداری و طعم نامطبوع را کاهش میدهد، بلکه به بهبود ارزش تغذیهای، خواص محافظتی و اثر ضدمیکروبی محصولات غذایی کمک شایانی میکند. بنابر این، ریزپوشانی پلیفنلها بهعنوان رویکردی نوین و کارآمد در صنایع غذایی برای ارتقای سلامت و کیفیت محصولات مورد توجه می باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تولید هیدروژل آبی بر پایه پروتئین ماش، موسیلاژ شاهی و کربوکسی متیل سلولز و کاربرد آن به عنوان جایگزین چربی در بیسکویت
نرگس بابائی - فروغ محترمی - هادی الماسی
مقایسه وضعیت ریزمغذیهای آهن، روی و منیزیم در کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه بیشفعالی و کودکان سالم
حافظ صفری
Probiotics: The Multifaceted Role in Digestive, Immune, and Mental Health
Ciamak Ghazaei
واردات در گرداب بحران غذا
نگین زارعی - علیرضا کرباسی
استانداردهای حلال؛ چالشی راهبردی برای کیفیتسازی و جهانیسازی صنعت غذا در کشورهای اسلامی
عادل بیگ بابائی - شهره ملاکیان
رویکرد طب سنتی ایرانی به امنیت غذا و تغذیه با تأکید بر مصرف و سلامت غذا
مرضیه بیگم سیاهپوش
مهار GSK-3β با ترکیبات زیست فعال غذایی: رویکردی نوین در صنایع غذایی برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی
حسن میرزایی - مهدی زاهدی - زهرا ظهرآبادی
توسعه جاذبهای اتیلن بر پایه نانوکامپوزیتهای آلومینا-پرمنگنات پتاسیم و ارزیابی کارایی آنها در افزایش ماندگاری میوه
علیرضا موحدی قدیم - الهام جنت دوست - فرشاد خیری - محمد سیروس آذر
نقش فناوریهای نوین در ارتقاء ایمنی و ارزش افزوده محصولات شیر شتر
حسن گلزار - امیرحسین الهامی راد - مرتضی کاشانی نژاد
A Comparison of National Standards and Policy Regulations in Iran with Other Countries Worldwide
Alireza Karbasi2002@Yahoo.com - ََamene Nazari
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1