0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
چالشها و فرصتها برای افزایش اثربخشی اصلاح فرمولاسیون و غنیسازی مواد غذایی برای بهبود پیامدهای رژیم غذایی و تغذیهای
نویسندگان :
امین جهانگیری پته خور
1
نفیسه فولادی
2
یونس زاهدی
3
1- دانشگاه محقق اردبیلی
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراب
3- دانشگاه محقق اردبیلی
کلمات کلیدی :
اصلاح فرمولاسیون،رژیمهای غذایی سالم،غذاهای فوق فرآوری شده،غنیسازی،صنایع غذایی
چکیده :
بازفرمولاسیون، به معنای تغییر در فرآیند یا ترکیب مواد غذایی و نوشیدنیها، میتواند منجر به کاهش ترکیبات بالقوه مضر یا افزایش ترکیبات و ریزمغذیهای مفید گردد. وضعیت نامطلوب تغذیه و پیامدهای منفی آن بر سلامت عمومی، موجب شکلگیری برنامهها و سیاستهایی شده است که هدفشان کاهش مصرف نمک، قند و چربیهای ناسالم و افزایش دریافت مواد مغذی برای دستیابی به الگوهای غذایی توصیهشده است. بازفرمولاسیون (مواد غذایی فرآوریشده) بهعنوان ابزاری از سوی صنایع غذایی برای بهبود کیفیت رژیمها و انطباق با دستورالعملهای ملی تغذیهای به کار گرفته شده است. این مقاله به بررسی چالشها، محدودیتها و فرصتهای ارتقای اثربخشی این اقدامات می پردازد. شواهد نشان میدهد بازفرمولاسیون میتواند اثرات مثبتی بر سلامت عمومی داشته باشد (مانند نمونه موفق نمک یددار)، اما هنوز ارزیابیهای علمی دقیق در این زمینه، بهویژه برای برخی انواع بازفرمولاسیون، محدود است. بدین ترتیب، برای ارتقای سلامت عمومی، بازفرمولاسیون باید در کنار مجموعهای از سیاستها و اقدامات مکمل بهکار گرفته شود؛ از جمله مالیات و یارانههای غذایی، برنامههای تأمین غذا در بخش عمومی، محدودیت در تبلیغ و بازاریابی مواد غذایی، برچسبگذاری جلوی بسته، و اصلاح محیطهای غذایی بهگونهای که دسترسی، مقرونبهصرفه بودن و تقاضا برای مواد غذایی کامل و کمفرآوری افزایش یابد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مطالعه اثر یک مکمل ترکیبی اسید ارگانیک بر کاهش کلیفرمها در دستگاه گوارش
حامد جعفرزاده
ارزیابی ویژگی های فیزیکوشیمیایی، بافتی و ساختاری اولئوژلهای مبتنی بر روغن دانه ریحان و موم زنبور عسل جهت کاربردهای غذایی
سوسن کریمی - مریم جعفری ولدانی - محمد گلی - نفیسه جهانبخشیان
استخراج ترکیبات زیست فعال ازضایعات گوجه فرنگی و کاربردهای آن در صنایع غذایی
پریسا فیضی
مروری بر کاربرد ضایعات هویچ در صنعت نانوایی و پخت
کیمیا شهبازی - شادیه رون
مروری بر فناوریهای نوظهور در فرآوری مواد غذایی : کاربردهای صنعتی، چالشها و چشم اندازها
لیلا زیرجانی
کاربرد میکروفلوئیدیک و آپتاسنسورهای مبتنی بر آپتامر در پایش سریع آلودگیهای غذایی با استفاده از گوشی هوشمند
مهلا چزگی - شیوا راحتی - عاطفه صرافان صادقی
توسعه جاذبهای اتیلن بر پایه نانوکامپوزیتهای آلومینا-پرمنگنات پتاسیم و ارزیابی کارایی آنها در افزایش ماندگاری میوه
علیرضا موحدی قدیم - الهام جنت دوست - فرشاد خیری - محمد سیروس آذر
بررسی اثر نگهدارنده بر خصوصیات میکروبی دسر لبنی تولید شده در فصول مختلف سال، طی زمان نگهداری
محبوبه سرابی جماب - راضیه نیازمند
گرسنگی پنهان، سیاستهای آشکار: واکاوی تناقض میان راهبردهای غنیسازی و روند نزولی فراهمی آهن و روی در ایران (۲۰۱۲-2022)
سعید جلالیان - ارمغان صابری گودرزی - سارا ناجی طبسی - حسین محمدی - علیرضا کرباسی
ارزیابی نشانگرهای هوشمند رنگی آئروژلهای هیبریدی بر پایه هیدروژل رایج و برپایه نانوالیاف هسته-پوسته صمغ مَرو-پروتئین زئین حاوی آنتوسیانین پوست انار در پایش تازگی گوشت قرمز
عاطفه فرهمند - سید محمد علی رضوی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1