0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
نانوکپسولهسازی پروبیوتیکها: فناوریها، مواد، کاربردها و چشماندازهای نوین در حفاظت و تحویل زیستی
نویسندگان :
فرشته قنبری
1
هاجر رجایی لیتکوهی
2
محدثه قنبری
3
1- دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
2- دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
3- دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
کلمات کلیدی :
پروبیوتیکها، نانوکپسولهسازی، نانوکامپوزیتهای زیستی، تحویل هدفمند، پایداری،سینبیوتیک، غذاهای فراسودمند، مکملهای غذایی، میکروبیوم روده، ایمنی زیستی، پلیمرهای زیستسازگار
چکیده :
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که سلامت دستگاه گوارش و سیستم ایمنی را بهبود میبخشند، اما پایداری آنها در شرایط نامساعد محیطی محدود است. هدف این مطالعه بررسی تأثیر نانوکپسولهسازی با استفاده از نانوکامپوزیتهای زیستی بر افزایش پایداری و تحویل هدفمند پروبیوتیکها است. در این پژوهش، انواع نانوکامپوزیتهای پلیمری و هیبریدی زیستپایه شامل آلژینات، کیتوزان و پلیساکاریدهای طبیعی بهکار گرفته شدند و پروبیوتیکها با روشهای اسپریدرایینگ و امولسیون نانوکپسوله شدند. ارزیابی بقا و فعالیت پروبیوتیکها در شرایط شبیهسازی شده معده و روده (SGF/SIF) و نیز در طول ذخیرهسازی انجام شد. یافتهها نشان داد که نانوکپسولهسازی باعث افزایش قابل توجه بقا، حفظ فعالیت متابولیک و رهایش کنترلشده پروبیوتیکها میشود. نتایج این پژوهش نشان میدهد که نانوکامپوزیتهای زیستی میتوانند راهکاری مؤثر برای ارتقای عملکرد پروبیوتیکها در محصولات غذایی و دارویی ارائه دهند و زمینه را برای توسعه فرمولاسیونهای هدفمند و پایدار فراهم کنند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاربرد میکروفلوئیدیک و آپتاسنسورهای مبتنی بر آپتامر در پایش سریع آلودگیهای غذایی با استفاده از گوشی هوشمند
مهلا چزگی - شیوا راحتی - عاطفه صرافان صادقی
نانوکپسولهسازی پروبیوتیکها: فناوریها، مواد، کاربردها و چشماندازهای نوین در حفاظت و تحویل زیستی
فرشته قنبری - هاجر رجایی لیتکوهی - محدثه قنبری
نقش فناوریهای نوین در ارتقاء ایمنی و ارزش افزوده محصولات شیر شتر
حسن گلزار - امیرحسین الهامی راد - مرتضی کاشانی نژاد
مروری بر فناوریهای نوظهور در فرآوری مواد غذایی : کاربردهای صنعتی، چالشها و چشم اندازها
لیلا زیرجانی
پتانسیل اسپیرولینا در تولید پوشش های خوراکی عملکردی: از منابع طبیعی تا کاربردهای صنعتی
نازنین نیکخوی - پرنیان پزشکی - عاطفه صرافان
تأثیر درصد استخراج آرد بر خصوصیات خمیر منجمد
زهرا عطارزاده - فاطمه دژگرد
بررسی کاربرد پودر پرمیت و استویا در خواص فیزیکو شیمیایی و ارگانولپتیکی دسر لبنی
مریم هائدی
پروتئین آبپنیر: از چالش زیستمحیطی تا منبعی ارزشمند برای صنایع غذایی و سلامت
حمید رضا فتحعلی بیگی - زهره اشرفی - محمد محمدپور ازنی
ارزیابی میزان غلظت فلزات سنگین ( آرسنیک ،سرب و کادمیوم) در برنج های وارداتی از مبادی ورودی بندر امام خمینی(ره)
اکبر پیش بین - محمد رضا محمدی - محمد علاف زاده شوشتری - مصطفی پارسایی فرد
فناوریهای نوین در چاپ سهبعدی غذا: رئولوژی، چاپپذیری و طراحی بافت
مینا رضاپور
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1