0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
اولئوژل های بر پایه پروتئین: روش های تولید و کاربردها
نویسندگان :
کیمیا صهبا
1
محمدتقی گلمکانی
2
1- دانشگاه شیراز
2- دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
اولئوژل،پروتئین،ساختاردهی روغن،اولئوژل برپایه پروتئین،جایگزین چربی
چکیده :
اولئوژلهاسیستمهایی نیمهجامد هستند که از ساختاردهی روغنهای مایع توسط یک عامل ساختاری بهدست میآیند. این ساختارها که شامل یک شبکه سهبعدی درون فاز روغنی هستند امکان حفظ شکل، کنترل آزادسازی ترکیبات چربی دوست و بهبود پایداری فیزیکی و اکسیداسیون روغنها را فراهم میکنند. استفاده از اولئوژلها در صنایع غذایی بهویژه به عنوان جایگزین برای چربیهای حاوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس مورد توجه فزایندهای قرار گرفته است. در سال های اخیر استفاده از پروتئین به عنوان ساختاردهنده برای تولید اولئوژل به عنوان یک جایگزین نوین برای چربیهای جامد به دلیل ویژگی های تغذیهای بالا، قابلیت تشکیل شبکه ژل و پذیرش مطلوب مصرفکنندگان گزینهای جذاب محسوب میشوند. اولئوژلهای پروتئینی با استفاده از روشهای متنوعی نظیر قالب- امولسیونی، قالب-کفی، قالب-هیدروژلی و پراکندگی مستقیم ذرات پروتئینی قابل تولید هستند. همچنین کاربردهای عملی اولئوژلهای پروتئینی در صنایع غذایی مانند گوشتهای فرآوریشده، محصولات نانوایی و شیرینیها، تحلیل شده و چالشهای موجود در مسیر صنعتیسازی این فناوری نوین مانند استفاده از حلالهای آلی، کنترل اندازه ذرات و پایداری در برابر اکسایش نیز مورد بحث قرار گرفتهاند. در نهایت با توجه به قابلیت تنظیم بالا و مزایای عملکردی اولئوژلهای برپایه پروتئین به عنوان جایگزین سالم و پایدار برای چربیهای جامد در رژیم غذایی آینده معرفی میشوند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مقایسه کارایی تیمار پلاسمای(گازهای نیتروژن، هیدروژن و آرگون) و پلاسمای پرتو ایکس بر کاهش آلودگی میکروبی در آویشن
محمد رشاد - سید پژمان شیرمردی - سمیرا شهبازی - ابوالفضل مازندرانی - سپیده سادات جمالی - حامد عسکری
کاربرد فناوری فشار بالا بهعنوان یک فناوری نوظهور در فرآوردههای لبنی
مینا رضاپور
استفاده از ریزپوشینههای پروبیوتیکها در فرمولاسیون موادغذایی فراسودمند
امیراحسان شکریان - امیرمهدی نیازی - احمدرضا عبدی
بررسی تطبیقی امنیت غذایی ایران و کشورهای منتخب جنوب آسیا
فریبا عباسی - علی کیانی راد
استفاده از پیشتیمارهای فیزیکی و شیمیایی در کاهش جذب روغن و تولید غذاهای سرخشده کمچرب
فخرالدین صالحی
مروری بر قابلیتهای باکتریهای اسید استیک در صنعت غذا
عاطفه پراور - دینا شهرامپور - مرضیه حسینی نژاد
مروری بر بسته بندی هوشمند فرآورده های گوشتی
پریسا فیضی - شادیه رون
مروری بر فناوریهای فراصوت در بهینهسازی فرآیندهای تخمیر و استخراج
الهام نورمحمدزاده سراب - رومینا محبی
تأثیر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم و نانولوله کربن بر خصوصیات فیزیولوژی گیاه رزماری تحت شرایط تنش خشکی
لیلا صالح زاده - یونس پوربیرامی هیر - اسماعیل چمنی - بهروز اسماعیل پور - مهین پور اسمعیل
آدامس های غنی شده با کازئین فسفوپپتید و تاثیرآن ها بر دوباره معدنی شدن مینای دندان
زهرا عمادی - مریم فنائی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1