0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
مطالعه اثرات مکمل ترکیبی اسید ارگانیک بر بیفیدوباکتریوم در دستگاه گوارش
نویسندگان :
حامد جعفرزاده
1
1- دانشگاه تبریز
کلمات کلیدی :
اسید ارگانیک،دستگاه گوارش،بیفیدوباکتریوم،مرغ تخمگذار
چکیده :
هدف از اجرای این پژوهش، ارزیابی کارایی سطوح مختلف یک ترکیب اسید ارگانیک در افزایش کلونیزاسیون بیفیدوباکتریوم در سیستم گوارشی مرغهای تخمگذار تجاری بود. در قالب یک طرح کاملاً تصادفی، تعداد ۹۶ قطعه مرغ تخمگذار سویه تجاری هایلاین W-80 با سن ۶۷ هفته، در شش گروه تیماری توزیع شدند که شامل ۶ تیمار، ۴ تکرار و ۴ پرنده در هر تکرار بود. تیمارهای آزمایشی شامل: ۱) جیره پایه (شاهد)، ۲) جیره پایه حاوی 3% سبوس اضافه (به عنوان شاهد مثبت)، و تیمارهای اسید ارگانیک به ترتیب ۳) جیره پایه حاوی 075/0%، ۴) جیره پایه حاوی 15/0 %، ۵) جیره پایه حاوی 225/0% و ۶) جیره پایه حاوی 3/0% از آن بودند. در پایان دوره تحقیق، نمونههای مدفوع به صورت مخلوطی جداگانه برای هر تیمار در سه تکرار جمعآوری و به آزمایشگاه میکروبیولوژی انتقال داده شدند. تعداد بیفیدوباکتریوم، به عنوان یکی از باکتریهای شاخص مفید، با استفاده از کشت بر روی محیطهای کشت انتخابی تعیین گردید. کلیه دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه ۲۳ مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. مقایسه آماری میانگین تیمارها با بهکارگیری آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) و آزمون چنددامنهای دانکن انجام شد. نتایج حاصل از اثر سطوح مختلف تیمار بر جمعیت میکروبی نشان داد که در گروه شاهد، میزان بیفیدوباکتریوم برابر با 105×4/8 cfu gr-1 بود. استفاده از سطوح 075/0 و 3/0% ترکیب اسید ارگانیک بیشترین اثر افزایشی را داشت و تعداد بیفیدوباکتریوم به ترتیب 107×5/1 و 107×6/4 cfu gr-1 ثبت گردید که در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنیداری را نشان داد (05/0 > p). سطوح 15/0 و 225/0% اسید ارگانیک در مقایسه با سطح پایینتر اثر کمتری نشان داده که البته افزایش تعداد بیفیدوباکتریوم از نظر آماری معنیدار بود. یافتههای این مطالعه نشان داد که مکملهای اسید ارگانیک در محدوده 075/0 تا 3/0% جیره غذایی میتوانند از طریق تغییر ترکیب جمعیت میکروبی گوارشی به افزایش جمعیت بیفیدوباکتریوم کمک نمایند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بهبود امنیت غذایی با بکارگیری عصارههای گیاهی به عنوان محرک رشد گیاهان
حسن فیضی - علی اصغر برهمند - جواد بزرگمهر
مروری بر کاربرد ضایعات هویچ در صنعت نانوایی و پخت
کیمیا شهبازی - شادیه رون
تولید نان چاودار غنی شده با فولات
محمدرضا عدالتیان دوم - ملیکا اختراعی طوسی
بررسی تاثیر عوامل فصلی برمیزان چربی و پروتئین شیر خام دامداریهای شهرستان آشتیان
محمد بهرامی - معصومه ارفعی - فاطمه شریفی
بررسی اثرات ضدقارچی نانوامولسیون اسانس کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides) بر قارچهای مولد پوسیدگی پرتقال
مریم بشارتی - هادی یزدانی
کاربردهای بیوتکنولوژی در صنایع غذایی و کشاورزی
نیما محمدنژاد خیاوی - مینا حسنی - علی شاهی قره لر
استفاده از آرد کرم میلورم (Tenebrio molitor) مخلوط با رازیانه به عنوان جایگزین پروتئین سویا در جیره غذایی گاو کم شیر
سیده آیسان مهدویان - محمدجواد شکوری - کیانا کبریتی
تولید هیدروژل آبی بر پایه پروتئین ماش، موسیلاژ شاهی و کربوکسی متیل سلولز و کاربرد آن به عنوان جایگزین چربی در بیسکویت
نرگس بابائی - فروغ محترمی - هادی الماسی
اصلاح میکروبی و شیمیایی کربنات کلسیم برای بهبود کاربرد و کارایی در صنایع غذایی
آرزو اسماعیلی - مریم فنائی
بررسی اثر تیمار نیکووار و زداروس بر مگس میوه مدیترانهای در میوه شلیل
کوروش جعفری - بهنام امیری - سید افشین سجادی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1