0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
ارزیابی منابع، تکنیکهای استخراج و خصوصیات کاربردی پروتئینهای گیاهی
نویسندگان :
سعیده شفیعی ورزنه
1
نفیسه زمیندار
2
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)
کلمات کلیدی :
رژیم غذایی،پروتئین گیاهی،استخراج،آنزیم
چکیده :
با افزایش آگاهی جهانی نسبت به اهمیت پروتئین در سلامت انسان و رشد تقاضا برای آن، نیاز به شناسایی و بهرهبرداری از منابع پروتئینی پایدار و جایگزین، به ویژه منابع گیاهی، بیش از پیش احساس میشود. چالشهای زیستمحیطی ناشی از تولید پروتئین حیوانی (نظیر افزایش گازهای گلخانهای، مصرف حجم عظیمی از منابع حیاتی مثل آب، علوفه و غیره)، ملاحظات اخلاقی و مزایای سلامتی رژیمهای گیاهی، باعث شده تا توجه محققان و صنعت به پروتئینهای گیاهی جلب شود. این منابع نه تنها منبع غنی پروتئین هستند، بلکه ترکیبات زیستفعال مفیدی چون پلیفنولها، آنتیاکسیدانها، ویتامینها و فیبر را نیز در بر دارند. این مقاله ضمن بررسی منابع کلیدی پروتئینهای گیاهی، بر تکنیکهای استخراج نوین و پایدار تمرکز دارد. روشهای پیشرفته مانند استفاده از امواج مایکروویو و فشار هیدروستاتیک، به دلیل افزایش بازدهی و کاهش هدررفت، مورد ارزیابی قرار گرفتهاند. در نهایت، نتایج این بررسی نشان میدهد که پروتئینهای گیاهی به عنوان منابعی پایدار، مغذی و سازگار با محیط زیست، نقشی کلیدی در تأمین امنیت غذایی جهانی ایفا میکنند. با وجود مزایای فراوان، غلبه بر چالشهای مرتبط با خواص حسی و توسعه روشهای استخراج پایدارتر، زمینههای مهمی برای تحقیقات آتی محسوب میشوند و آینده پروتئینهای گیاهی در ارتقاء سلامت جهانی و پایداری زیستمحیطی، بسیار امیدوارکننده است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
طراحی پوشش زیستفعال حاوی نانوکپسول اسانس آویشن و بررسی اثر آن بر ویژگیهای میکروبی و حسی فیله مرغ در شرایط نگهداری یخچالی
ابوالقاسم رهبری
مطالعه اثر یک مکمل ترکیبی اسید ارگانیک بر کاهش کلیفرمها در دستگاه گوارش
حامد جعفرزاده
ارزیابی منابع، تکنیکهای استخراج و خصوصیات کاربردی پروتئینهای گیاهی
سعیده شفیعی ورزنه - نفیسه زمیندار
کاربرد نانوتکنولوژی در فرمولاسیون و بسته بندی نان
محدثه عقیق چی - فهیمه کهنه - روزبه تفقدی - الهام اسحاق آبادی - علی چمن مطلق
Novel Nano-Technology-Based Food Processing Methods for Enhancing Food Security, Safety, and Health in Iran
Alireza Karbassi - Amene Nazari
تولید هیدروژل آبی بر پایه پروتئین ماش، موسیلاژ شاهی و کربوکسی متیل سلولز و کاربرد آن به عنوان جایگزین چربی در بیسکویت
نرگس بابائی - فروغ محترمی - هادی الماسی
آفتکشهای غذایی و ارتباط بالقوه با اختلال طیف اوتیسم
کبری شیرانی
تولید نان چاودار غنی شده با فولات
محمدرضا عدالتیان دوم - ملیکا اختراعی طوسی
A Comparison of National Standards and Policy Regulations in Iran with Other Countries Worldwide
Alireza Karbasi2002@Yahoo.com - ََamene Nazari
بررسی خصوصیات بیولوژیکی و سنجش ترکیبات زیست فعال پروتئینهای کازئین و آب پنیر هیدرولیز شده شیر شتر
فاطمه مهاجر دیلمانی - المیرا بیرامی - مریم اثنا عشری - عاطفه شموسی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1