0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
امنیت غذایی : چالش ها وراهکار ها در مسیر توسعه پایدار
نویسندگان :
ناهید زمانی
1
1- دانشگاه حکیم سبزواری
کلمات کلیدی :
امنیت غذایی،توسعه پایدار،کشاورزی پایدار،فقر،تغییرات اقلیمی،Food Security،Sustainable Development،Sustainable Agriculture،Poverty،Climate Change
چکیده :
چکیده امنیت غذایی به معنای دسترسی پایدار تمامی افراد جامعه به غذای کافی، سالم و مغذی برای داشتن یک زندگی فعال و سالم تعریف میشود. این مفهوم یکی از ارکان اصلی توسعه پایدار بوده و ارتباط تنگاتنگی با سلامت عمومی، رفاه اجتماعی و رشد اقتصادی دارد. در سالهای اخیر، عوامل متعددی همچون تغییرات اقلیمی، فقر، رشد جمعیت، بحرانهای سیاسی و اقتصادی و همچنین ضایعات گسترده مواد غذایی، تهدیدهای جدی برای امنیت غذایی در سطح جهان و بهویژه کشورهای در حال توسعه ایجاد کردهاند. این مقاله با رویکرد تحلیلی، ضمن بررسی ابعاد امنیت غذایی، به مهمترین چالشهای موجود اشاره کرده و راهکارهایی چون توسعه کشاورزی پایدار، حمایت از تولید داخلی، کاهش ضایعات غذایی، آموزش تغذیه صحیح و تقویت همکاریهای بینالمللی را بهعنوان راهبردهای کلیدی در جهت تقویت امنیت غذایی معرفی میکند. در پایان نتیجه گرفته میشود که تحقق امنیت غذایی مستلزم برنامهریزی جامع، سیاستگذاری علمی و مشارکت فعال تمامی ذینفعان در سطح ملی و جهانی است. کلیدواژهها: امنیت غذایی، توسعه پایدار، کشاورزی پایدار، فقر، تغییرات اقلیمی
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر پیامدهای همهگیری کووید-۱۹ بر زنجیره تأمین بخش کشاورزی، پایداری امنیت غذایی و اثرات زیستمحیطی
سمیرا حسینی - مهرانگیز ابراهیمی ممقانی - سید رفیع عارف حسینی
کاربرد نانوتکنولوژی در فرمولاسیون و بسته بندی نان
محدثه عقیق چی - فهیمه کهنه - روزبه تفقدی - الهام اسحاق آبادی - علی چمن مطلق
آدامس های غنی شده با کازئین فسفوپپتید و تاثیرآن ها بر دوباره معدنی شدن مینای دندان
زهرا عمادی - مریم فنائی
فناوریهای نوین در کاهش آفلاتوکسین مواد غذایی و بررسی اثرات آن بر سلامت جسم و روان
مروا حسینی - مریم اقبالی معین
تقلبات و اصالتسنجی در رب گوجه فرنگی
نیلوفر شمس لطیفی
بررسی پتانسیل نانوکپسولهسازی در حفظ کیفیت و ماندگاری اسانسهای گیاهی در بستهبندیهای هوشمند مواد غذایی
ابوالقاسم رهبری
ظرفیت گیاهان دارویی در ایمنی غذایی و اشتغالزایی برای دانش آموختگان رشته های کشاورزی
علیرضا پورمحمد
فناوری فشار بالا ؛ رویکردی نوین، پایدار و سبز در ارتقا ایمنی و کیفیت مواد غذایی
رضوان شاددل - امین جهانگیری پته خور - امیرحسین کامرانی
مروری بر تأثیر فرآوریهای حرارتی در کاهش عوامل ضد مغذی حبوبات
سعیده شفیعی ورزنه
مروری بر کاربرد کربنداتها به عنوان نگهدارنده سبز در صنعت غذا: سنتز، خواص عملکردی و ملاحظات ایمنی
الهه جدی - دینا شهرام پور
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1