0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
آفتکشهای غذایی و ارتباط بالقوه با اختلال طیف اوتیسم
نویسندگان :
کبری شیرانی
1
1- تربیت مدرس
کلمات کلیدی :
آفتکشها،اوتیسم،آلایندههای غذایی
چکیده :
آفتکشها گروهی از ترکیبات شیمیایی هستند که برای کنترل آفات استفاده میشوند و ممکن است به خاک، آب و هوا نفوذ کنند. این ترکیبات در معرض قرار گرفتن مادران باردار و کودکان نوپا میتوانند به مدلهای رشد عصبی و تکامل مغز آسیب برسانند.چندین دسته از آفتکشها از جمله حشرهکشها، علفکشها و قارچکشها وجود دارند. برخی از این ترکیبات نوروتوکسیک هستند و اثراتشان بر توسعه مغز میتواند به تغییرات در رفتار، تعاملات اجتماعی و پردازش ارائهشده منجر شود.برخی پژوهشها نشان دادهاند که تماس مادرزادی یا در دوران کودکی با برخی آفتکشها با افزایش احتمال بروز نشانههای ASD یا شدت آنها مرتبط است. با این حال، نتایج همچنان متنوع و کمتر قطعی هستند و نیاز به مطالعات طولی و کنترلشده بیشتر احساس میشود. مکانیسمهای ممکن شامل اختلال در رشد و تمایز نورونی، تغییر در سیگنالدهی عصبی، و اثرات بر سیستمهای آنتیاکسیدانی و التیامی مغز است. همچنین، تعامل ژن-محیط با آفتکشها ممکن است به تفاوتهای منطقهای و فردی در حساسیت ASD منجر شود. برای کاهش ریسکها، استراتژیهایی مانند بهبود مدیریت آفت، کاهش استفاده از آفتکشها در مناطقی با تماس مستقیم با کودکان، و انتخاب روشهای جایگزین کمخطر مانند مدیریت یکپارچه آفات (IPM) پیشنهاد میشود. افزایش پایش سلامتی مادران باردار و کودکان، و تحقیقات ژنتیکی-محیطی جهت درک بهتر تعاملات ژن-محیط نیز اهمیت دارد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی پتانسیل نانوکپسولهسازی در حفظ کیفیت و ماندگاری اسانسهای گیاهی در بستهبندیهای هوشمند مواد غذایی
ابوالقاسم رهبری
Probiotics: The Multifaceted Role in Digestive, Immune, and Mental Health
Ciamak Ghazaei
امنیت غذایی و گیاهان تراریخته
صدیقه سادات سیددعائیان - ابراهیم دورانی
پروبیوتیکها و محور روده مغز: رویکردی نوین در ارتقا سلامت جسم و روان
مروا حسینی - مریم اقبالی معین
فیلم های خوراکی زیست تخریب پذیر: تاثیر نانوفناوری و پلاسمای سرد در بهبود خواص عملکردی آن
محسن صهبایی اجلالی - مسعود تقی زاده
Biotechnological Advances in AI-Optimised 3D/4D Food Printing with Postbiotic Bioinks for Sustainable and Personalised Nutrition
Negin Rezaei Savadkouhi
مطالعه ای بر شاخص های اندازه گیری امنیت غذایی
کوثر قلی پور - جواد حسین زاد - محمد قهرمان زاده
نقش بسته بندی زیست تخریب پذیر در ارتقای امنیت غذایی پایدار: تحلیل رفتار مصرف کننده با رویکرد تلنگر سبز
سیده تینا مرتضوی نیا - علیرضا کرباسی - سعید جلالیان
ارزیابی عملکرد برخی نگهدارنده های مصنوعی و عصاره های گیاهی طبیعی در ایمنی مواد غذایی
مینا حسنی - نیما محمدنژاد خیاوی - محمد احمدی - علی شاهی قره لر
مروری بر بسته بندی هوشمند فرآورده های گوشتی
پریسا فیضی - شادیه رون
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1