0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
بسته بندی پایدار ، فواید و چالش های پیش رو
نویسندگان :
مجید ضرابی اول
1
ناصر صداقت
2
1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد
کلمات کلیدی :
بسته بندی پایدار،بسته بندی،زیست تخریب پذیر،محیط زیست،فواید
چکیده :
با رشد جمعیت جهانی و افزایش تقاضا برای محصولات غذایی، چالشهای متعددی از جمله افزایش ضایعات مواد غذایی و تأثیرات مخرب زیستمحیطی ناشی از بستهبندیهای سنتی پدید آمدهاند. بستهبندی سنتی که عمدتاً از پلاستیکهای غیرقابل تجزیه تولید میشود، منجر به آلودگی گسترده محیط زیست، انباشت زباله در اقیانوسها، و ورود میکروپلاستیکها به زنجیره غذایی شده است. بستهبندی پایدار بهعنوان راهحلی نوین مطرح شده و شامل استفاده از مواد زیستتخریبپذیر، قابل بازیافت، و تجدیدپذیر است. این نوع بستهبندی میتواند از مواد غذایی در برابر عوامل زیانآور محافظت کند، عمر مفید محصولات را افزایش و ضایعات مواد غذایی و ترکیبات بسته بندی را کاهش دهد. از جمله مواد استفاده شده در بستهبندی پایدار میتوان به پلیمرهای زیستی، فیلمهای خوراکی، نانومواد، و کامپوزیتهای زیستپایدار اشاره کرد. این مواد نهتنها اثرات زیستمحیطی را کاهش میدهند، بلکه امکان بازیافت و استفاده مجدد را نیز فراهم میآورند. بستهبندی پایدار در کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و منابع غیرقابل تجدید، کاهش ضایعات مواد غذایی، و کاهش آلودگی محیط زیست تأکید دارد. این مقاله به بررسی جامع فواید، چالشها، و چشماندازهای بستهبندی پایدار، بهویژه در صنعت مواد غذایی، میپردازد .
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ضایعات مواد غذایی؛ عوامل موثر بر ایجاد و پیامدهای آن بر سلامت و امنیت غذایی
زهره سادات طاجانی - افسانه رعنائی - رحیمه قبادی - زهرا افرند طاهری - زینب باقی زاده - حمیده شبانی
استفاده از پیشتیمارهای فیزیکی و شیمیایی در کاهش جذب روغن و تولید غذاهای سرخشده کمچرب
فخرالدین صالحی
بستهبندی فعال گوشت مبتنی بر سلولز باکتریایی: مروری بر ویژگیها، کاربردها و چشماندازهای پژوهشی
نرگس فقیهی - مرضیه حسینی نژاد
کاربردهای تکنیک پلاسمای سرد برای افزایش ایمنی و کیفیت محصولات غذایی مختلف
نسیم سعیدی خاتونی
مروری بر کاربرد نانوحسگرها (نانوبیوسنسورها) در ردیابی پاتوژنها و آلایندههای غذایی
مهدیه غفاری - آرزو خلیلی - سبحان شریفی
ارزیابی و کنترل آلودگی آویشن با استفاده از پرتودهی با پرتو گاما و باریکه الکترون
محمد رشاد - سید پژمان شیرمردی - سمیرا شهبازی - حامد عسکری - سپیده السادات جمالی
کاربرد میکروفلوئیدیک و آپتاسنسورهای مبتنی بر آپتامر در پایش سریع آلودگیهای غذایی با استفاده از گوشی هوشمند
مهلا چزگی - شیوا راحتی - عاطفه صرافان صادقی
تحلیل چالشهای ساختاری زنجیره تأمین برنج در ایران و تأثیر آن بر پایداری امنیت غذایی
مریم اسدپور گلوگاهی - سعید جلالیان - علیرضا کرباسی
مروری بر رویکردهای نوین پایدارسازی رنگدانههای بتالائین در صنایع غذایی
محترم درویش محمدی - هدی شهیری طبرستانی
بررسی تأثیر پیش تیمار فراصوت بر استخراج ترکیبات موثره برگ چغندر قند
محجوب شیخالاسلامی - احسان طوسی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1