0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
ارزیابی ویژگی های فیزیکوشیمیایی، بافتی و ساختاری اولئوژلهای مبتنی بر روغن دانه ریحان و موم زنبور عسل جهت کاربردهای غذایی
نویسندگان :
سوسن کریمی
1
مریم جعفری ولدانی
2
محمد گلی
3
نفیسه جهانبخشیان
4
1- گروه علوم و صنایع غذایی واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
3- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اصفهان(خوراسگان)و مرکز تحقیقات لیزر و بیوفوتونیک در بیوتکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
4- گروه علوم و صنایع غذایی واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
کلمات کلیدی :
روغن دانه ریحان،موم زنبور عسل،اولئوژل،امگا 3
چکیده :
اولئوژلها بهعنوان جایگزینهای چربی در فرمولاسیونهای غذایی، بهویژه برای کاهش میزان چربیهای اشباعشده، توجه زیادی را به خود جلب کردهاند. هدف این مطالعه، فرموله کردن اولئوژلی مبتنی بر روغن دانه ریحان (غنی از اسید چرب امگا-3) و موم زنبور عسل بوده است تا با بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، بافتی و ساختاری این اولئوژلها، پتانسیل استفاده از آن به عنوان جایگزین چربی در مواد غذایی مشخص شود. پس از استخراج روغن از دانه ها و اندازه گیری خصوصیات روغن، اولئوژلها با غلظتهای مختلف موم تهیه شده و از نظر ظرفیت نگهداری روغن، زمان ژل شدن، خصوصیات بافتی، ریزساختار و اینترکشنهای احتمالی بین اجزای اولئوژل ( FTIR) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که افزایش غلظت موم زنبور عسل به 15% منجر به کاهش معنادار در زمان ژل شدن (p<0.05) می شود. میزان روغن اندازی نیز با افزایش غلظت موم کاهش یافته و حداقل غلظت مورد نیاز جهت ایجاد شبکه سه بعدی مستحکم 10% گزارش شد. با افزایش غلظت موم سفتی بافت اولئوژل افزایش یافته و بیشترین سختی در غلظت 20% موم مشاهده شد. نتایج حاصل از آنالیز FTIR نشان داد که شبکه پایدار تشکیل شده توسط موم و روغن عمدتا به واسطه اینترکشن های وان دروالسی می باشد. این مطالعه نشان میدهد که خواص اولئوژلهای مبتنی بر روغن دانه ریحان و موم زنبور عسل به گونه ای است که به عنوان یک اولئوژل غنی از اسید لینولنیک می تواند قابلیت استفاده در فرمولاسیون مواد غذایی فراسودمند به عنوان بخشی از جایگزین چربی را داشته باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
فناوریهای نوین در کاهش آفلاتوکسین مواد غذایی و بررسی اثرات آن بر سلامت جسم و روان
مروا حسینی - مریم اقبالی معین
اصلاح میکروبی و شیمیایی کربنات کلسیم برای بهبود کاربرد و کارایی در صنایع غذایی
آرزو اسماعیلی - مریم فنائی
نقش فناوریهای نوین در ارتقاء ایمنی و ارزش افزوده محصولات شیر شتر
حسن گلزار - امیرحسین الهامی راد - مرتضی کاشانی نژاد
کاربرد هیدروکلوئیدها در بهبود بافت، ماندگاری و کیفیت حسی انواع نان، کیک و پنکیک
فخرالدین صالحی
آنتی اکسیدان های طبیعی؛ مهار کننده اکسیداسیون لیپید-پروتئین محصولات گوشتی
زهرا صدری - مائده جبارزاده مرند
طراحی نانوجاذب پلاسمونیک با افزایش شدت جذب نوری بالای 98درصد در تشخیص پزشکی
انیس امیدنیایی - علی فرمانی
بررسی ویژگی های فیلم خوارکی حاصل از ایزوله پروتئینی کیسه شنای ماهی شوریده (Otolithes ruber) و اثر نانو گرافن روی آن
سراج بیتا - لحاک برزگر
مروری بر تأثیر فرآوریهای حرارتی در کاهش عوامل ضد مغذی حبوبات
سعیده شفیعی ورزنه
ارزیابی تاثیر فصول مختلف روی بار میکروبی شیرخام تازه دوشیده شده از پستان دام در دامداری های سنتی شهرستان آشتیان
فاطمه شریفی - معصومه ارفعی - محمد بهرامی
بررسی تأثیر پیش تیمار فراصوت بر استخراج ترکیبات موثره برگ چغندر قند
محجوب شیخالاسلامی - احسان طوسی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1