0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
استراتژیهای فرمولاسیون برای بهبود پایداری و فراهمی زیستی نوشیدنیهای غنیشده با ویتامین D
نویسندگان :
رضوان شاددل
1
امین جهانگیری پته خور
2
پارمیس کیان مهر
3
1- دانشگاه محقق اردبیلی
2- دانشگاه محقق اردبیلی
3- دانشگاه محقق اردبیلی
کلمات کلیدی :
نوشیدنیهای غنیشده با ویتامین D،سیستمهای رسانش،پایداری،فراهمی زیستی
چکیده :
ویتامین D یک ماده زیست فعال لیپوفیل است که نقش مهمی در سلامت استخوان ایفا میکند. غنیسازی نوشیدنیها، مانند شیر، آبمیوهها، چایها و نوشیدنیهای گیاهی، میتواند یک استراتژی کارآمد برای جلوگیری از کمبود ویتامین D و اثرات مرتبط با آن بر سلامت باشد. این بررسی، درک فعلی از استراتژیهای غنیسازی نوشیدنیها با ویتامین D و اثرات حاصل از آن بر پایداری، دسترسی زیستی و خواص حسی محصولات فرموله شده را خلاصه میکند. تکنیک افزودن مستقیم، رویکرد مرسوم برای غنیسازی نوشیدنیها بوده است. علاوه بر این، کپسولهسازی به عنوان یک رویکرد مطلوب برای افزایش پایداری، حفظ فعالیت زیستی و افزایش جذب ویتامین D در سیستمهای نوشیدنی ذکر شده است. منابع علمی، کاربرد بالقوه چندین روش برای کپسوله کردن ویتامین D در نوشیدنیها، از جمله خشک کردن پاششی، میکرو/نانوامولسیونها، حاملهای لیپیدی نانوساختار، لیپوزومها و تشکیل کمپلکس با پلیمرها را گزارش میدهند. برخی از این سیستمهای رسانش از نظر پایداری ویتامین D ارزیابی شدهاند، اما دادههای سینتیکی که امکان پیشبینی پایداری آن را در شرایط فرآوری صنعتی فراهم کند، وجود ندارد. علاوه بر این، در برخی موارد، کاربرد برخی از این سیستمهای رسانش در نوشیدنیهای واقعی و همچنین اثربخشی درونتنی ارزیابی نشده است؛ بنابراین، استراتژیهای غنیسازی با دسترسی جهانی وجود ندارد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
توسعه جاذبهای اتیلن بر پایه نانوکامپوزیتهای آلومینا-پرمنگنات پتاسیم و ارزیابی کارایی آنها در افزایش ماندگاری میوه
علیرضا موحدی قدیم - الهام جنت دوست - فرشاد خیری - محمد سیروس آذر
ضایعات مواد غذایی؛ عوامل موثر بر ایجاد و پیامدهای آن بر سلامت و امنیت غذایی
زهره سادات طاجانی - افسانه رعنائی - رحیمه قبادی - زهرا افرند طاهری - زینب باقی زاده - حمیده شبانی
تولید نان چاودار غنی شده با فولات
محمدرضا عدالتیان دوم - ملیکا اختراعی طوسی
واردات در گرداب بحران غذا
نگین زارعی - علیرضا کرباسی
ارائه الگوی راهبردی توسعه و تجاری سازی محصولات نوین غذایی در ایران
تکتم محتشمی
بررسی کاربرد صوت دهی و پودر پنیر بر کمیت و کیفیت کیک بدون گلوتن حاوی آرد کینوا
بهاره صحرائیان
بررسی ریزپوشانی ترکیبات زیستفعال (پلیفنولها) با نانوامولسیونهای طبیعی برای تولید محصولات لبنی فراسودمند
مریم میرزایی - معصومه ارفعی - معصومه خسروی رینه
نان پروبیوتیک و پست بیوتیک: گامی نو در تولید غذای سلامت محور و امنیت غذایی
راضیه نشاط - دینا شهرامپور
تاثیر افزودن هیدروکلوئیدهای نشاسته ذرت اصلاح شده فسفاته و استیله و آگار بر کاهش آب اندازی بافت ماست قالبی بدون چربی.
سید حسین رضوی زادگان جهرمی - یاسمن یبلوئی - زهرا فلاح زاده
تأثیر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم و نانولوله کربن بر خصوصیات فیزیولوژی گیاه رزماری تحت شرایط تنش خشکی
لیلا صالح زاده - یونس پوربیرامی هیر - اسماعیل چمنی - بهروز اسماعیل پور - مهین پور اسمعیل
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1