0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
پروبیوتیکها و محور روده مغز: رویکردی نوین در ارتقا سلامت جسم و روان
نویسندگان :
مروا حسینی
1
مریم اقبالی معین
2
1- دانشجو دکتری گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
2- دانشجو کارشناسی ارشد گروه روانشناسی بالینی، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
کلمات کلیدی :
افزایش ایمنی،افسردگی،اختلالات دو قطبی،پروبیوتیکها،کاهش سرطان
چکیده :
ارتباط متقابل بین میکروبیوم روده و سلامت روانی به عنوان یک حوزه تحقیقاتی نوظهور اهمیت فراوانی یافته است. مطالعات اخیر نشان میدهند که تعادل میکروبی روده نقش کلیدی در تنظیم رفتارها و احساسات ایفا میکند و اختلال در این تعادل میتواند منجر به بروز اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و بیماریهای عصبی شود. پروبیوتیکها، به ویژه گونههای لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم، از طریق تولید نورومولکولهای مختلف مانند GABA، سروتونین و دوپامین قادر به بهبود عملکردهای شناختی و خلقی هستند. شواهد حیوانی و بالینی نشان میدهد که مصرف پروبیوتیکها میتواند باعث کاهش علائم روانی و بهبود رفتارهای مرتبط با استرس، افسردگی و اوتیسم شود. نتایج کارآزماییهای بالینی متعدد بیانگر اثرات مثبت پروبیوتیکها در بهبود سلامت روان و کاهش شدت بیماریهای روانی است. این یافتهها اهمیت مداخلات میکروبیومی به عنوان رویکردی مکمل در درمان اختلالات روانی را برجسته میکنند و زمینه را برای تحقیقات بیشتر در این حوزه فراهم میسازند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
پتانسیل اسپیرولینا در تولید پوشش های خوراکی عملکردی: از منابع طبیعی تا کاربردهای صنعتی
نازنین نیکخوی - پرنیان پزشکی - عاطفه صرافان
نان پروبیوتیک و پست بیوتیک: گامی نو در تولید غذای سلامت محور و امنیت غذایی
راضیه نشاط - دینا شهرامپور
کاربرد پلاسمای سرد بهعنوان پیشتیمار در صنایع غذایی
امید میرزایی تاش
پروتئین تولیدشده از هوا:راهکاری پایدار برای آینده امنیت غذایی با استفاده از تخمیر گازی
مائده خجسته باغدار - ایمان کوهستانی - حسین احمدزاده
ارزیابی تاثیر ترکیب حلال و کاربرد تیمار پلاسمای سرد در استخراج عصاره Silybum marianum به کمک حلالهای یوتکتیک عمیق
مریم رضایی زاده - فاطمه جعفری - مسلم جهانی - فروغ بلادر
بررسی استفاده از کمومتریکس در پایش الکل تولیدی از تخمیر ذرت آلوده به آفلاتوکسینها
روح الله کرمی اسبو
کاربرد هیدروکلوئیدها در بهبود بافت، ماندگاری و کیفیت حسی انواع نان، کیک و پنکیک
فخرالدین صالحی
فرایند استحصال میگوی پرورشی سالم و بهداشتی در شرایط اقلیمی سواحل خلیج فارس و دریای عمان
مهران آوخ کیسمی - مجتبی رجبی کلوانی - سراج بیتا
بررسی اثر تیمار نیکووار و زداروس بر مگس میوه مدیترانهای در میوه شلیل
کوروش جعفری - بهنام امیری - سید افشین سجادی
مقایسه کارایی روش های پرتودهی مستقیم گاما و الکترون به منظور کاهش آلودگی به آفلاتوکسینB1 و کنترل آلودگی های پس از برداشت بادام زمینی
ایمان نعمتی - پژمان شیرمردی - حسین آفریده - سمیرا شهبازی - حامد عسکری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1