0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
تشخیص تقلب گوشت مرغ و چربی در گوشت چرخکرده گوسفند با استفاده از طیفسنجی مرئی/مادون قرمز نزدیک (VIS/NIR) و روشهای شیمیسنجی
نویسندگان :
امیر کاطمی
1
اصغر محمودی
2
هادی ولادی
3
ارش جوانمرد
4
1- دانشگاه تبریز
2- دانشگاه تبریز
3- دانشگاه تبریز
4- دانشگاه تبریز
کلمات کلیدی :
طیفسنجی
چکیده :
گوشت یکی از منابع مغذی بسیار مهم در تامین پروتئین، چربی، آهن و ویتامینها برای حرکت و متابولیسم بدن انسان میباشد. متاسفانه افراد سودجو، با اختلاط گوشت مرغ و سایر گوشتهای ارزانتر و یا بخشهای دورریز گوشت، گوشت چرخکردهای عرضه میکنند که اساسا حجم قابل توجهی از آن گوشت قرمز نمیباشد و موجب مشکلات اقتصادی و سلامتی میشود. بنابراین بررسی روشهای سریع، آسان، اقتصادی و غیرمخرب برای تشخیص تقلب در صنعت گوشت ضروری به نظر میرسد. اخیرا تحقیقات گستردهای برای تعیین میزان تقلب در گوشتهای گاو و گوسفند با استفاده از روشهای طیفبینی NIR انجام میشود. در این تحقیق به تشخیص تقلب در گوشت چرخکرده گوسفند با استفاده از طیفبینی VIS-NIR و روشهای کمومتریکس ( شیمیآماری) پرداخته شده. تقلب میتواند اختلاط چربی یا گوشت مرغ با گوشت گوسفندی باشد. بعد از آمادهسازی نمونهها و طیفسنجی و تحلیل دادهها و ایجاد دو مدل نتایج نشان داد که مدل LDA وجود چربی و گوشت مرغ در گوشت چرخشده گوسفند را با به ترتیب با دقت 100 درصد و 07/99 درصد تشخیص داد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی ویژگی های فیزیکوشیمیایی، بافتی و ساختاری اولئوژلهای مبتنی بر روغن دانه ریحان و موم زنبور عسل جهت کاربردهای غذایی
سوسن کریمی - مریم جعفری ولدانی - محمد گلی - نفیسه جهانبخشیان
آدامس های غنی شده با کازئین فسفوپپتید و تاثیرآن ها بر دوباره معدنی شدن مینای دندان
زهرا عمادی - مریم فنائی
تأثیر شرایط بستهبندی و نگهداری بر کیفیت و ماندگاری محصولات زعفران
عادل بیگ بابائی - سحر ذکائیان - انسیه کامکار - مریم مهدوی
تولید هیدروژل آبی بر پایه پروتئین ماش، موسیلاژ شاهی و کربوکسی متیل سلولز و کاربرد آن به عنوان جایگزین چربی در بیسکویت
نرگس بابائی - فروغ محترمی - هادی الماسی
مروری بر اثر ضد میکروبی آنزیم ها
بهروز علیزاده بهبهانی - شیما مرادی - حسین جوینده
کاربرد پلاسمای سرد بهعنوان پیشتیمار در صنایع غذایی
امید میرزایی تاش
ارزیابی منابع، تکنیکهای استخراج و خصوصیات کاربردی پروتئینهای گیاهی
سعیده شفیعی ورزنه - نفیسه زمیندار
بررسی عملکرد زیستی و تعیین ترکیبات بیواکتیو برهموم استان فارس
زینب طاهری - المیرا بیرامی - مریم اثنی عشری - عاطفه شموسی
ارزیابی و کنترل آلودگی آویشن با استفاده از پرتودهی با پرتو گاما و باریکه الکترون
محمد رشاد - سید پژمان شیرمردی - سمیرا شهبازی - حامد عسکری - سپیده السادات جمالی
چالشها و فرصتها برای افزایش اثربخشی اصلاح فرمولاسیون و غنیسازی مواد غذایی برای بهبود پیامدهای رژیم غذایی و تغذیهای
امین جهانگیری پته خور - نفیسه فولادی - یونس زاهدی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1