0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
فناوریهای نوین در چاپ سهبعدی غذا: رئولوژی، چاپپذیری و طراحی بافت
نویسندگان :
مینا رضاپور
1
1- دانشگاه ارومیه
کلمات کلیدی :
چاپ سهبعدی غذا،رئولوژی،چاپپذیری،طراحی بافت،هیدروکلوئید،پروتئینهای گیاهی،چاپ کواکسیال،،چاپ 4D
چکیده :
چاپ سهبعدی غذا بهعنوان یکی از فناوریهای نوین در صنایع غذایی امکان تولید محصولات خوراکی با شکل، بافت و ترکیب تغذیهای کاملاً شخصیسازیشده را فراهم میکند. این فناوری بر سه محور کلیدی استوار است: رئولوژی، چاپپذیری و طراحی بافت. مرور پژوهشهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ نشان میدهد که اصلاح رئولوژی به کمک هیدروکلوئیدهایی چون کنجاک و گوارگام یا تیمارهای نوین پروتئینها مانند پلاسما-میکروحباب، موجب افزایش پایداری و قابلیت چاپ میشود. از سوی دیگر ترکیب مواد پایهای مانند نشاستهها، پروتئینهای گیاهی و پورههای میوهای با تنظیم دقیق پارامترهای چاپ (قطر نازل، سرعت، نرخ اکستروژن و دما) کیفیت نهایی سازههای غذایی را تضمین میکند. در محور طراحی بافت، نوآوریهایی همچون غذاهای نرم و قابلبلع برای سالمندان، کپسولهسازی زیستفعالها در چاپ کواکسیال، و ایجاد ساختارهای واکنشپذیر در چاپ 4Dنشاندهنده ظرفیت بالای این فناوری برای پاسخ به نیازهای تغذیهای و بازارهای آینده است. با وجود چالشهایی نظیر مقیاسپذیری صنعتی، ایمنی و پذیرش مصرفکننده، چشمانداز پژوهشها حاکی از آن است که چاپ سهبعدی غذا بهزودی به بخشی جدانشدنی از تغذیه شخصیسازیشده و صنایع غذایی هوشمند تبدیل خواهد شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
فرایند استحصال میگوی پرورشی سالم و بهداشتی در شرایط اقلیمی سواحل خلیج فارس و دریای عمان
مهران آوخ کیسمی - مجتبی رجبی کلوانی - سراج بیتا
بسته بندی پایدار ، فواید و چالش های پیش رو
مجید ضرابی اول - ناصر صداقت
امنیت غذایی : چالش ها وراهکار ها در مسیر توسعه پایدار
ناهید زمانی
غربالگری جدایه های باکتریهای اسید لاکتیک مصرف کننده جیوه و کادمیم و بررسی حذف این فلزات از محلول های آبی توسط سویه های منتخب در فرم غیر فعال تحت تاثیر پیش تیمارهای اولتراسوند و حرارتی
سیدحبیب میرابوالحسنی - محمدباقر حبیبی نجفی - محمدرضا عدالتیان دوم
Strategies for Improving Clarity and Preserving Quality of Malt Beverages during Storage
Tayebeh Ghorbani
کاربرد نانوتکنولوژی در فرمولاسیون و بسته بندی نان
محدثه عقیق چی - فهیمه کهنه - روزبه تفقدی - الهام اسحاق آبادی - علی چمن مطلق
نگرشی جدید در نقش نانوفناوری در ایمنی میکروبی مواد غذایی
یونس زاهدی - امین جهانگیری پته خور - نفیسه فولادی
مطالعه اثر جایگزینی روغن گیاهی با روغن بنه بر ویژگیهای حسی و میزان پروکسید ترافل شکلاتی خرما
ماهرخ روح¬اله¬زاده - یونس زاهدی - رضوان شاددل
مروری بر قابلیتهای باکتریهای اسید استیک در صنعت غذا
عاطفه پراور - دینا شهرامپور - مرضیه حسینی نژاد
مروری بر کاربرد ضایعات هویچ در صنعت نانوایی و پخت
کیمیا شهبازی - شادیه رون
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1