0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
مروری نظاممند بر امنیت مواد غذایی ، مهاجرت شیمیایی، حفظ ارزش غذایی، و پایداری زیستمحیطی در ظروف آشپزی
نویسندگان :
کیوان سرابی مقدم
1
اکرم آریان فر
2
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
کلمات کلیدی :
ایمنی غذایی،انتقال حرارت،مهاجرت یون،پایداری محیط زیست،تحلیل چرخه عمر
چکیده :
امنیت مواد غذایی به شدت تحت تأثیر انتخاب ظروف آشپزی قرار دارد. این مطالعه مرور نظاممندی بر پایه پروتکل PRISMA 2020 و جستجو در پایگاههای Scopus، Web of Science و PubMed (2020-2024) انجام داده است. یافتهها نشان میدهد مهاجرت شیمیایی از ظروف آلومینیومی و مسی میتواند تا ۴ برابر حد مجاز (EFSA) در محیطهای اسیدی افزایش یابد و موجب کاهش ۷۲٪ ویتامین C و ۶۳٪ فولات شود. پوششهای نانویی (SiO₂-Al₂O₃) این مهاجرت را تا ۹۲٪ کاهش داده و ظروف چندلایه (استیل-آلومینیوم) مصرف انرژی را ۲۵٪ بهینه میکنند. از منظر ایمنی غذایی، پلیمرهای زیستتخریبپذیر (PLA/PHA) و سرامیکهای نانویی کمخطرترین گزینهها شناسایی شدند، درحالی که ظروف تفلون قدیمی حتی در دمای ۱۶۰°C موجب آزادسازی PFOA (۰.۵ μg/kg) میشوند. تحلیل چرخه عمر نشان داد ظروف چدنی با عمر ۳۰ ساله (۵۶۰ kg CO₂-eq) و سرامیکهای بازیافتی پایدارترین انتخابها هستند. این پژوهش چارچوبی یکپارچه پیشنهاد میکند که سه معیار کلیدی را تلفیق مینماید: ۱) شاخصهای مهاجرت شیمیایی مطابق با استانداردهای EU/FDA ۲( حفظ حداقل ۸۵٪ ارزش غذایی ۳) ردپای کربن کمتر از ۱ تن در چرخه عمر. نتایج برای تدوین استانداردهای ایمنی غذایی و راهنمای انتخاب مصرفکنندگان کاربرد دارد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر کاربردهای هوش مصنوعی در تغذیه اختصاصی
مریم ابراهیمی - علیرضا صادقی
ارزیابی مخاطرات بهداشتی ناشی از مصرف بیشازحد نگهدارندههای شیمیایی در محصولات غذایی فرآوریشده
رقیه اشرفی یورقانلو - مهلا پیروزی فرد
کاربردهای بیوتکنولوژی در صنایع غذایی و کشاورزی
نیما محمدنژاد خیاوی - مینا حسنی - علی شاهی قره لر
مروری بر تاثیر پلاسمای سرد اتمسفری برمایکوتوکسین های موادغذایی : اثر بخشی و مکانیسم ها
آرزو برنج فرو ش آذر - یوسف رمضان - علیرضا فرجی
بررسی اثر تیمار نیکووار و زداروس بر مگس میوه مدیترانهای در میوه شلیل
کوروش جعفری - بهنام امیری - سید افشین سجادی
تأثیر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم و نانولوله کربن بر خصوصیات فیزیولوژی گیاه رزماری تحت شرایط تنش خشکی
لیلا صالح زاده - یونس پوربیرامی هیر - اسماعیل چمنی - بهروز اسماعیل پور - مهین پور اسمعیل
تاثیر فرآیند های مکمل براستخراج ترکیبات سودمند گیاهان دارویی
فاطمه آقاجانی ترشکوه - سیدمحمد احمدی
مطالعه اثر جایگزینی روغن گیاهی با روغن بنه بر ویژگیهای حسی و میزان پروکسید ترافل شکلاتی خرما
ماهرخ روح¬اله¬زاده - یونس زاهدی - رضوان شاددل
آنتی اکسیدان های طبیعی؛ مهار کننده اکسیداسیون لیپید-پروتئین محصولات گوشتی
زهرا صدری - مائده جبارزاده مرند
ظرفیت گیاهان دارویی در ایمنی غذایی و اشتغالزایی برای دانش آموختگان رشته های کشاورزی
علیرضا پورمحمد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1