0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
مقایسه کارایی تیمار پلاسمای(گازهای نیتروژن، هیدروژن و آرگون) و پلاسمای پرتو ایکس بر کاهش آلودگی میکروبی در آویشن
نویسندگان :
محمد رشاد
1
سید پژمان شیرمردی
2
سمیرا شهبازی
3
ابوالفضل مازندرانی
4
سپیده سادات جمالی
5
حامد عسکری
6
1- پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، تهران، ایران
2- پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، تهران، ایران
3- پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، تهران، ایران
4- پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، تهران، ایران
5- پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، تهران، ایران
6- پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، تهران، ایران
کلمات کلیدی :
پلاسمای N2, H2 و Ar،پلاسمای پرتو ایکس،کاهش آلودگی میکروبی،آویشن
چکیده :
استریلیزاسیون پلاسما کارایی بالایی در کاهش آلودگی میکروبی و افزایش ماندگاری محصولات بدون ایجاد سمیت در محیط و با حداقل تأثیرات حرارتی بر پارامترهای کیفی مواد دارد، ضمن اینکه باقیماندههای شیمیایی در محصول ایجاد نمیکند. انتخاب گازهایی که خواص میکروبکشی دارند، برای بهبود کارایی استریلیزاسیون پلاسما معمول است. در این پژوهش، کارایی انواع پلاسمای گازی (نیتروژن، هیدروژن و آرگون) در دو زمان ۲ و ۵ دقیقه و همچنین پلاسمای پرتو ایکس در سه زمان ۱، ۲ و ۵ دقیقه بهمنظور آلودگیزدایی از آویشن شیرازی (نمونه تجاری) مورد بررسی قرار گرفت. مقایسه آنالیز دادهها نشان داد که با افزایش زمان تیمار، میزان بار میکروبی کاهش یافت. همچنین، مقایسه تأثیر تیمار پلاسما با گازهای مختلف نشان داد که گاز هیدروژن در ۵ دقیقه بهترین کارایی را داشته و آرگون کمترین تأثیر را نشان داده است. در زمانهای مشابه تیمار، پرتو ایکس علیرغم تأثیر بر کنترل آلودگی کپک و مخمر، نتوانست بار میکروبی کلی را در آستانه قابل قبول کنترل نماید. انجام مطالعات تکمیلی و ارزیابی کارایی تیمارهای مؤثر در زمانهای بالاتر بر محتوای ماده موثره تیمول، در ابعاد تجاری، گامهای آینده توسعه پلاسما به عنوان راهکاری برای رفع چالشهای صادرات گیاهان دارویی خواهد بود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تأثیر پوششهای کیتوزان و ژلاتین ترکیب شده با نایسین برکیفیت فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان طی نگهداری در یخچال
سیده فاطمه اصل هاشمی - سید محمد موسوی - سید مهدی حسینی
ظرفیت گیاهان دارویی در ایمنی غذایی و اشتغالزایی برای دانش آموختگان رشته های کشاورزی
علیرضا پورمحمد
کاربرد فیلم های تولید شده از نشاسته از منابع غیر مرسوم در بسته بندی مواد غذایی
علی ظفرمند - محی الدین کاظمی - جواد علی اکبرلو
ارزیابی کاربرد ها و روش های استخراج فیبرهای رژیمی
علی چمن مطلق - سارا افتخاری نسب
بسته بندی پایدار ، فواید و چالش های پیش رو
مجید ضرابی اول - ناصر صداقت
Smart polymeric label for freshness monitoring of fish packaging
Shohre Rouhani
کربنداتهای سبز: نسل نوین نانومواد در بستهبندی فعال مواد غذایی آینده روشن بستهبندی فعال مواد غذایی مبتنی بر کربنداتهای سبز
محبوبه باسی - جواد فیضی - مسلم جهانی
Multidimensional Sensory Profiling and Colorimetric Evaluation of Flavored Matcha-Based Functional Beverages: An Enhanced Maltodextrin–Inulin Matrix Approach
Mona Kaveh - Azadeh Khiabani
تاثیر افزودن هیدروکلوئیدهای نشاسته ذرت اصلاح شده فسفاته و استیله و آگار بر کاهش آب اندازی بافت ماست قالبی بدون چربی.
سید حسین رضوی زادگان جهرمی - یاسمن یبلوئی - زهرا فلاح زاده
تأثیر استراتژیهای تلنگر بر ترجیح و رفتار جایگزینی نانهای حجیم غنی شده میان مصرفکنندگان شهر مشهد
مهکامه خواموشی یزدی - علیرضا کرباسی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1