0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
ارزیابی اثرات پارابیوتیک سودوموناس سیرینگی بر رشد میکروارگانیسمهای عامل فساد و بیماریزا در پنیر موزارلا
نویسندگان :
محمدجواد قاسمی
1
1- دانشگاه ارومیه
کلمات کلیدی :
Pseudomonas syringae،Parabiotics،Mozzarella cheese،Food safety،سودوموناس سیرینگی،پارابیوتیک،پنیر موزارلا،سلامت غذا
چکیده :
عوامل میکروبی منتقله از غذا از مهمترین چالشهای صنایع شیر است، زیرا بر ایمنی و ماندگاری محصول تأثیر میگذارند. پارابیوتیکها، که بهعنوان سلولهای غیرفعال اما با فعالیت زیستی شناخته میشوند، جایگزینی نویدبخش برای پروبیوتیکها هستند و میتوانند مزایای ضدمیکروبی و سلامتبخش را بدون نگرانی در مورد زندهمانی یا انتقال ژنهای مقاومت آنتیبیوتیکی فراهم کنند. در این مطالعه، اثرات ضدمیکروبی پارابیوتیک حاصل از سودوموناس سیرنگی علیه اشرشیا کلی و آسپرژیلوس فلاوس در پنیر موزارلای با رطوبت بالا بررسی شد. پارابیوتیک از طریق کشت، سانتریفیوژ، خشککردن انجمادی و پرتودهی با اشعه گامای کبالت-۶۰ در کمترین دوز غیرفعالکننده تهیه شد. نمونههای پنیر موزارلا با تلقیح شده و با دو غلظت مختلف پارابیوتیک به روش پاششی تیمار شدند. شمارش میکروبی در روزهای صفر، ۶ و ۱۲ طی نگهداری در دمای ۷ درجه سانتیگراد انجام شد. تیمار پارابیوتیک باعث کاهش معنیدار رشد اشرشیا کلی شد و تا روز ۱۲ به کاهش ۲ تا ۳ سیکل لگاریتمی نسبت به کنترل رسید. رشد آسپرژیلوس فلاوس نیز بهطور قابلتوجهی مهار شد و نمونههای تیمارشده در کل دوره نگهداری دارای شمارش قارچی پایینتری بودند. نتایج نشان میدهد پارابیوتیک مشتق از سودوموناس سیرنگی میتواند بهعنوان یک راهکار زیستی طبیعی در کنترل عوامل فساد و پاتوژنها و افزایش ماندگاری پنیر تازه مورد استفاده قرار گیرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی عملکرد زیستی و تعیین ترکیبات بیواکتیو برهموم استان فارس
زینب طاهری - المیرا بیرامی - مریم اثنی عشری - عاطفه شموسی
ارزیابی تاثیر فصول مختلف روی بار میکروبی شیرخام تازه دوشیده شده از پستان دام در دامداری های سنتی شهرستان آشتیان
فاطمه شریفی - معصومه ارفعی - محمد بهرامی
نانوکپسولهسازی پروبیوتیکها: فناوریها، مواد، کاربردها و چشماندازهای نوین در حفاظت و تحویل زیستی
فرشته قنبری - هاجر رجایی لیتکوهی - محدثه قنبری
Advancing Military Ration Design: A Comprehensive Review of Nutritional Stability, Preservation Technologies, and Operational Performance
Hassan Gholizadeh - Zoha Sirati
تأثیر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم و نانولوله کربن بر خصوصیات فیزیولوژی گیاه رزماری تحت شرایط تنش خشکی
لیلا صالح زاده - یونس پوربیرامی هیر - اسماعیل چمنی - بهروز اسماعیل پور - مهین پور اسمعیل
بسته بندی پایدار ، فواید و چالش های پیش رو
مجید ضرابی اول - ناصر صداقت
کارایی و بهره وری تولید محصولات منتخب زراعی در شهرستان های استان کرمانشاه
فاطمه نصرنیا - مریم احسانی
بررسی اثرات استفاده از ذرت و سویا تراریخته در جیره غذایی جوجه گوشتی تجاری
مریم کرمی - علی اکبر ولی - آرش جوانمرد - حسین مهربان - ایوب فرهادی
تأثیر نانوذرات بر خصوصیات مورفولوژی گیاه رزماری تحت شرایط تنش خشکی
لیلا صالح زاده - یونس پوربیرامی هیر - اسماعیل چمنی - بهروز اسماعیل پور - مهین پور اسمعیل
مروری بر مهم ترین قابلیت های کاربردی فود-اُمیکس در صنایع تخمیری
علیرضا صادقی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1