0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
آنتی اکسیدان های طبیعی؛ مهار کننده اکسیداسیون لیپید-پروتئین محصولات گوشتی
نویسندگان :
زهرا صدری
1
مائده جبارزاده مرند
2
1- دانشگاه بوعلی سینا
2- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
کلمات کلیدی :
محصولات گوشتی،اکسیداسیون لیپید-پروتئین،آنتی اکسیدان طبیعی،ترکیبات زیست فعال،خواص ضد میکروبی
چکیده :
اکسیداسیون لیپید ها و پروتئین ها در محصولات گوشتی عامل اصلی فساد غیر میکروبی و کاهش کیفیت محسوب می شوند که منجر به تغییرات حسی نامطلوب، کاهش ارزش غذایی و تشکیل ترکیبات مضر می گردند. با وجود کاربرد گسترده آنتی اکسیدان های سنتتیک مانند بوتیلاتید هیدروکسی آنیزول (BHA) و بوتیلاتید هیدروکسی تولوئن (BHT)نگرانی های زیادی برای مصرف کنندگان درباره ی ایمنی این ترکیبات وجود دارد. این موضوع باعث افزایش تمایل به استفاده از جایگزینهای طبیعی و بیخطر شده است. بسیاری از گیاهان به دلیل دارا بودن ترکیبات زیست فعالی مانند پلی فنول ها، فلاوونوئیدها و ترپنوئیدها منبع غنی از آنتی اکسیدان های طبیعی هستند. این مقاله مروری به بررسی مکانیسم های اکسیداسیون، پیامدهای آن بر کیفیت گوشت و استراتژی های مختلف کاربرد این آنتی اکسیدان ها ( از طریق خوراک دام یا تکنولوژی مستقیم) می پردازد. همچنین کاربردهای عملی عصاره های گیاهی، ادویه ها، اسانس ها و فیبرهای غذایی آنتی اکسیدانی به همراه اثرات هم افزایی ضد میکروبی آن ها به طور مفصل مورد بحث قرار می گیرد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که آنتی اکسیدان های طبیعی نه تنها قادر به حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات گوشتی هستند بلکه می توانند به تولید فراورده های گوشتی فراسودمند با خواص سلامت بخش کمک نمایند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Investigating the Effect of UV Treatment on the Microbial Profile and Quality Stability of Natural Mineral Water During Storage
Amir Iranshahi - ALI ZAMANPOUR BOROJUNY
خاک سالم، غذای سالم، انسان سالم
رضا چمنی - حلیمه جلورو
مروری بر کاربردهای مختلف و اثرات میکروب کشی باکتریهای جنس لاکتوباسیلوس
زهرا نظیری - فاطمه بابایی آدریانی
کاربردهای بیوتکنولوژی در صنایع غذایی و کشاورزی
نیما محمدنژاد خیاوی - مینا حسنی - علی شاهی قره لر
راهی سبز برای امنیت غذایی: کنترل آفلاتوکسینها با توان زیستی آنزیم لاکاز
بهنام رافعی - مرضیه قارونی - محمدرضا نصیری
بررسی کاربرد صوت دهی و پودر پنیر بر کمیت و کیفیت کیک بدون گلوتن حاوی آرد کینوا
بهاره صحرائیان
Antidiabetic Potential of Cactus Fruit(Opuntia spp.): Bioactive Compounds, Mechanisms, and Applications in Functional Foods
Samaneh Pishdad
عسل و ارتباط با نمایه قند خون
حسین جوان بخت - صاحبه میرزائی
مطالعه ای بر مفاهیم امنیت غذایی
کوثر قلی پور - محمد قهرمان زاده - جواد حسین زاد
بهکارگیری تکنیک یادگیری ماشین در افزایش رضایتمندی مصرف کنندگان از محصولات غذایی ترد
هاجرسادات سیدعلی بیک لواسانی - حسن صدرنیا
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1