0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
پتانسیلهای عصارهها و اسانسهای گیاهی به عنوان افزودنیهای کارآمد در صنایع غذایی
نویسندگان :
صادق رضازاده
1
1- دانشگاه شهید باهنر کرمان
کلمات کلیدی :
نگهدارندههای طبیعی،افزودنیهای غذایی،ترکیبات ضدمیکروبی،ایمنی غذایی،صنایع غذایی
چکیده :
با افزایش آگاهی مصرفکنندگان نسبت به سلامت و ایمنی مواد غذایی، تقاضا برای افزودنیها و نگهدارندههای طبیعی در صنایع غذایی بهطور چشمگیری رو به رشد است. این مقاله مروری ، به بررسی انواع اصلی افزودنیها و نگهدارندههای طبیعی، شامل آنتیاکسیدانها، عوامل ضدمیکروبی، رنگدهندهها و طعمدهندهها میپردازد که از منابع گیاهی، حیوانی، میکروبی و معدنی استخراج میشوند. گیاهان دارویی می توانند منبع غنی از این افزودنی ها و .. در صنایع غذایی باشند عصارههای گیاهان دارویی به منظور کنترل رشد باکتریهای بیماریزا با منشا غذایی و یا باکتریهای عامل فساد، آنها را به عنوان نگهدارنده موادغذایی، مناسب کرده است امروزه استفاده از ترکیبات طبیعی به عنوان جایگزین نگهدارندههای مصنوعی مورد توجه فراوانی قرار گرفته است. تحقیقات متعددی روی افزودنی های گیاهی در صنایع غذایی وجود دارد از جمله اسانس گیاه زنیان دارای خاصیت آنتیاکسیدانی قابلتوجهی می باشد همچنین، کاربرد نانوامولسیون اسانس زیره سبز در غلظتهای مشخص در به تأخیر انداختن فساد میکروبی فیله مرغ موفق بوده است. بهعلاوه، پوششهای خوراکی ترکیبی مانند مخلوط نشاسته و اسانس پونه توانایی افزایش ماندگاری فیله ماهی قزلآلا را دارند و ریحان نیز پتانسیل استفاده به عنوان نگهدارنده در صنایع لبنی (پنیر سفید) را نشان داده است..هدف این مرور، ارائه یک دیدگاه کلی در مورد پتانسیل عظیم افزودنیها و نگهدارندههای طبیعی در توسعه محصولات غذایی سالمتر، ایمنتر و پایدارتر است که هم نیازهای صنعت و هم انتظارات مصرفکنندگان را برآورده سازد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر روشهای نوین آنالیز نگهدارندههای شیمیایی در مواد غذایی با تأکید بر HPLC-DAD در سنجش همزمان بنزوات سدیم و سوربات پتاسیم
سید حسین موسوی اصل - ابراهیم فولادی - مهناز قرقلو
ارزیابی و کنترل آلودگی آویشن با استفاده از پرتودهی با پرتو گاما و باریکه الکترون
محمد رشاد - سید پژمان شیرمردی - سمیرا شهبازی - حامد عسکری - سپیده السادات جمالی
بررسی روشهای نوین خشک کردن میوه: مروری بر فرآیند خشک کن انجمادی، روشهای هیبرید و پیامدها بر کیفیت تغذیهای و صنعتیسازی
آنیسا جعفری - محمد علی حصاری نژاد
مرور کاربردهای نوآورانه ضایعات سیبزمینی (Solanum Tuberosum L.) : بازیابی و ارزشگذاری پایدار
زهرا سالار - ابراهیم فولادی
بررسی اثرات ضدقارچی نانوامولسیون اسانس کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides) بر قارچهای مولد پوسیدگی پرتقال
مریم بشارتی - هادی یزدانی
آفتکشهای غذایی و ارتباط بالقوه با اختلال طیف اوتیسم
کبری شیرانی
کاربردهای بیوتکنولوژی در صنایع غذایی و کشاورزی
نیما محمدنژاد خیاوی - مینا حسنی - علی شاهی قره لر
ارزیابی مخاطرات بهداشتی ناشی از مصرف بیشازحد نگهدارندههای شیمیایی در محصولات غذایی فرآوریشده
رقیه اشرفی یورقانلو - مهلا پیروزی فرد
ارزیابی کاربرد ها و روش های استخراج فیبرهای رژیمی
علی چمن مطلق - سارا افتخاری نسب
تشخیص تقلب گوشت مرغ و چربی در گوشت چرخکرده گوسفند با استفاده از طیفسنجی مرئی/مادون قرمز نزدیک (VIS/NIR) و روشهای شیمیسنجی
امیر کاطمی - اصغر محمودی - هادی ولادی - ارش جوانمرد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1