0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
بررسی اثر نگهدارنده بر خصوصیات میکروبی دسر لبنی تولید شده در فصول مختلف سال، طی زمان نگهداری
نویسندگان :
محبوبه سرابی جماب
1
راضیه نیازمند
2
1- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
2- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
کلمات کلیدی :
دسر لبنی،ترکیبات ضدمیکروبی،شمارش کلی،انتروباکتریاسه،اشریشیا کلی
چکیده :
دسرهای لبنی که از رایجترین دسرهای تولید شده در سراسر جهان محسوب میشوند، طرفداران زیادی در گروههای سنی مختلف دارند؛ با این حال، به دلیل ترکیبات تغذیهای خود، بسیار مستعد فساد میکروبی هستند. حتی با وجود قوانین سختگیرانه موجود، برخی از تولیدکنندگان از مواد نگهدارنده برای جلوگیری از فساد میکروبی و به تبع آن افزایش ماندگاری دسرهای لبنی استفاده میکنند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر نگهدارنده ترکیبی بر ویژگی های میکروبی دسر لبنی، تولید شده در فصول مختلف سال، طی زمان ماندگاری 30 روزه بود. آنالیزهای میکروبی برای تعیین شمارش کلی میکروارگانیسمها، کپک و مخمر، انتروباکتریاسه، اشریشیا کلی، استافیلوکوکهای کوآگولاز مثبت و سالمونلا در نمونههای دسر لبنی انجام شد. براساس نتایج بدست آمده، در کلیه فصول مورد بررسی، در طی زمان ماندگاری نمونه های دسر، آلودگی به استافیلوکوک های کوآگولاز مثبت و سالمونلا مشاهده نشد؛ این در حالی است که هر دو نمونه دسر فاقد و دارای نگهدارنده تولید شده در فصل زمستان، در پایان زمان ماندگاری آلودگی به اشریشیا کلی مشاهده گردید. همچنین آلودگی به باکتری های خانواده انتروباکتریاسه در پایان زمان ماندگاهی یک ماهه برای کلیه تیمارهای بیش از حد مجاز استاندارد بدست آمد. با توجه به نتایج حاصل، نگهدارنده ترکیبی مورد استفاده نتوانست مانع رشد میکروارگانیسم های مولد فساد یا آلودگی در دسر لبنی گردد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
استراتژیهای فرمولاسیون برای بهبود پایداری و فراهمی زیستی نوشیدنیهای غنیشده با ویتامین D
رضوان شاددل - امین جهانگیری پته خور - پارمیس کیان مهر
Antioxidant and Antimicrobial Postbiotic Extract derived from Bacillus coagulans: A Promising and Sustainable Approach to Food Preservation and Fortification
Narges Haji Abdul Rahim Khabbaz - Saeideh Alidoost - Golnaz Alipour - Mohsen Farhadpour - Fatemeh Tabandeh
استفاده از ریزپوشینههای پروبیوتیکها در فرمولاسیون موادغذایی فراسودمند
امیراحسان شکریان - امیرمهدی نیازی - احمدرضا عبدی
تاثیر فرآیند های مکمل براستخراج ترکیبات سودمند گیاهان دارویی
فاطمه آقاجانی ترشکوه - سیدمحمد احمدی
مقایسه کارایی روش های پرتودهی مستقیم گاما و الکترون به منظور کاهش آلودگی به آفلاتوکسینB1 و کنترل آلودگی های پس از برداشت بادام زمینی
ایمان نعمتی - پژمان شیرمردی - حسین آفریده - سمیرا شهبازی - حامد عسکری
تولید نان چاودار غنی شده با فولات
محمدرضا عدالتیان دوم - ملیکا اختراعی طوسی
تکنیک های نوظهور برای فرآوری مواد غذایی
نیما محمدنژاد خیاوی - مینا حسنی - علی شاهی قره لر
ارزیابی کاربرد ها و روش های استخراج فیبرهای رژیمی
علی چمن مطلق - سارا افتخاری نسب
مروری بر تاثیر پلاسمای سرد اتمسفری برمایکوتوکسین های موادغذایی : اثر بخشی و مکانیسم ها
آرزو برنج فرو ش آذر - یوسف رمضان - علیرضا فرجی
مقاله مروری: کاربرد ترکیبات گیاهی و صمغهای خوراکی در بهبود ویژگیهای دوغ
سمیه حسین زاده - سمیرا یزدانخواه - خدیجه مهین خیل
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1