0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
بررسی مروری بر کاربرد فناوریهای نانولیپوزوم و فیتوزوم در انکپسولاسیون ترکیبات زیستفعال در صنعت روغنهای خوراکی
نویسندگان :
مارال نیستانی
1
محیا سلطانی
2
احسان صادقی
3
1- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
2- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
3- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
کلمات کلیدی :
روغنهای فراسودمند،سیستمهای انتقال مبتنی بر لیپید،نانو کپسول ها،ترکیبات زیستفعال
چکیده :
روغن های خوراکی یکی از محصولات غذایی پرکاربرد در سراسر جهان هستند. روغن ها با داشتن اسید های چرب غیر اشباع ضروری نقش بالقوه ای در سلامت افراد جامعه ایفا می کنند و مصرف آن ها به حفظ یک جامعه ی سالم کمک می کند. در مقابل این ترکیبات در معرض حرارت های بالای سرخ کردن و پخت و پز ناپایدار بوده و به دنبال آن رادیکال های آزاد که دارای اثرات نامطلوبی بر سلامت افراد همچون ابتلا به انواع سرطان ها، بیماری های قلبی-عروقی و غیره هستند، تولید خواهند شد. بنابراین استفاده از آنتی اکسیدان ها در این فراورده ی غذایی به عنوان یک جزء ضروری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. امروزه افزایش آگاهی مصرفکنندگان نسبت به سلامت تغذیهای، و تمایل آن ها به مصرف ترکیبات طبیعی دانشمندان صنایع غذایی را به استفاده از ترکیبات زیستفعال مانند آنتیاکسیدانها، ویتامینها و ترکیبات ضدالتهابی طبیعی در محصولات سوق داده است. این مقاله مروری با هدف بررسی و مقایسه دو فناوری نانویی پرکاربرد، یعنی نانولیپوزوم و فیتوزوم، در انکپسولاسیون ترکیبات زیستفعال در صنعت روغنهای خوراکی تهیه شده است. ساختار، ویژگیهای عملکردی، روشهای تولید، و مزایا و معایب هر فناوری بررسی شده و مطالعات علمی موجود تحلیل گردیدهاند. نتایج نشان میدهند که نانولیپوزومها هرچند قابلیت حفاظت فیزیکی و تولید صنعتی آسان دارند و می توانند گزینه مناسبی برای غنیسازی روغنها با ترکیبات محلول در آب و چربی باشند اما به دلیل ناپایداری اثر خود را به سرعت از دست خواهند داد. در مقابل، فیتوزومها با ساختار پیچیدهتر و تشکیل پیوندهای محکمتر با ترکیبات گیاهی، رهایش کنترلشده و زیستدسترسپذیری بیشتری فراهم میکنند. در نهایت، انتخاب سامانه انکپسولاسیون مناسب در صنعت روغن به نوع ترکیب زیستفعال، خواص فیزیکی محصول، و اهداف عملکردی بستگی دارد. استفاده از این فناوریها میتواند به تولید روغنهای عملکردی با ماندگاری بیشتر و ارزش تغذیهای بالاتر منجر شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تحلیل چالشهای ساختاری زنجیره تأمین برنج در ایران و تأثیر آن بر پایداری امنیت غذایی
مریم اسدپور گلوگاهی - سعید جلالیان - علیرضا کرباسی
اصلاح پودر استخوان بهعنوان منبع پایدار کلسیم برای صنایع غذایی
مریم احمدوند - مریم فنائی
ارزیابی و کنترل آلودگی آویشن با استفاده از پرتودهی با پرتو گاما و باریکه الکترون
محمد رشاد - سید پژمان شیرمردی - سمیرا شهبازی - حامد عسکری - سپیده السادات جمالی
مروری بر روشهای نوین آنالیز نگهدارندههای شیمیایی در مواد غذایی با تأکید بر HPLC-DAD در سنجش همزمان بنزوات سدیم و سوربات پتاسیم
سید حسین موسوی اصل - ابراهیم فولادی - مهناز قرقلو
کاربرد فیلم های تولید شده از نشاسته از منابع غیر مرسوم در بسته بندی مواد غذایی
علی ظفرمند - محی الدین کاظمی - جواد علی اکبرلو
نقش و تاثیر طراحی در تولید بستهبندیهای پایدار
فائزه فرزان فر - ناصر صداقت
کاربرد کمپلکسها و کانژوگههای بیوپلیمری در توسعه امولسیونهای پیکرینگ و سیستمهای نوین رسانش غذایی
خشایار سرابندی - سارا ناجی طبسی - مهدی وطنخواه
بررسی ریزپوشانی ترکیبات زیستفعال (پلیفنولها) با نانوامولسیونهای طبیعی برای تولید محصولات لبنی فراسودمند
مریم میرزایی - معصومه ارفعی - معصومه خسروی رینه
استخراج و اندازه گیری آکریل آمید در نان به روش ریز استخراجی جدید به همراه کروماتوگرافی گازی-اسپکترومتری جرمی
الهام نوروزی فراهانی - معصومه ارفعی - معصومه خسروی رینه
تولید نان چاودار غنی شده با فولات
محمدرضا عدالتیان دوم - ملیکا اختراعی طوسی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1