0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
مروری بر قابلیتهای باکتریهای اسید استیک در صنعت غذا
نویسندگان :
عاطفه پراور
1
دینا شهرامپور
2
مرضیه حسینی نژاد
3
1- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
2- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
3- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
کلمات کلیدی :
باکتریهای اسیداستیک،،محصولات غذایی،اسیدهای آلی،سلولز باکتریایی
چکیده :
چکیده باکتریهای اسید استیک (AAB) با توانایی منحصربهفرد خود در تولید اسیدهای آلی از جمله اسید استیک، جایگاه ویژهای در علم میکروبیولوژی و صنایع مختلف دارند. این باکتریها گرم منفی، مزوفیل، هوازی بوده و عمدتاً در خانواده استوباکتریاسه طبقهبندی میشوند. این باکتریها قادرند طیف وسیعی از کربوهیدراتها، الکلها و قندالکلها را از طریق اکسیداسیون متابولیزه کرده و محصولات با ارزشی چون اسید استیک، اسید گلوکونیک، و اگزوپلیساکاریدهایی مانند سلولز باکتریایی تولید کنند. جنسهای کلیدی مانند Acetobacter، Gluconobacter، Komagataeibacter و Gluconacetobacter هر کدام دارای ویژگیهای متابولیکی متفاوتی هستند که منجر به کاربردهای متنوعی در تولید سرکه، ایجاد ترکیبات طعمدهنده و معطر در نوشیدنیهای تخمیری، و تولید مواد زیستی با ارزش بالا شده است. در مجموع، این مطالعه مروری نشان داد که باکتریهای اسید استیک نه تنها میکروارگانیسمهای کلیدی در فرآیندهای تخمیری سنتی هستند، بلکه پتانسیل قابلتوجهی در نوآوریهای بیوتکنولوژیکی آینده برای تولید محصولات غذایی جدید و سالمتر مانند نان، آبمیوه و لبنیات، داروها، و موادشیمیایی پایدار دارند. بنابراین، تحقیقات بیشتر بر روی شناخت و بهرهبرداری مناسب از ویژگیهای این گروه باکتریایی، گامی مهم در پیشبرد صنعت غذا و صنایع مرتبط خواهد بود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
سنتز و بررسی کارایی آلومینای آندی نانومتخلخل بارگذاریشده با پرمنگنات پتاسیم در حذف اتیلن برای افزایش ماندگاری میوه و سبزیجات
سعید گل میرزایی - الهام جنت دوست - فرشاد خیری - محمد سیروس آذر
پتانسیل قارچهای پرورشی به عنوان جایگزین نمک در فرآوردههای گوشتی
ثمین صمدزاد - سبا حسین پور - مبینا امینی کلهرودی - مهسا حسن پناه زیارت
بررسی عملکرد زیستی و تعیین ترکیبات بیواکتیو برهموم استان فارس
زینب طاهری - المیرا بیرامی - مریم اثنی عشری - عاطفه شموسی
فرایند استحصال میگوی پرورشی سالم و بهداشتی در شرایط اقلیمی سواحل خلیج فارس و دریای عمان
مهران آوخ کیسمی - مجتبی رجبی کلوانی - سراج بیتا
کاربرد موسیلاژهای گیاهی در صنعت غذا: خواص عملکردی، مزایا و چالشها
سپیده بهرامی - پرستو اسدی شیزری
بررسی مقایسه ای تغییرات کیفی پس از صید در برخی ماهیان پرورشی آب شیرین (کپور ماهیان)
هاجر بغلانی - سید محمد موسوی - سید مهدی حسینی - آناهیتا رضائی
کاتالیز در مقیاس نانو: نگاهی به نانوزیمها
متین محمدی نژاد - زهرا یوسفیان جزی
غربالگری جدایه های باکتریهای اسید لاکتیک مصرف کننده جیوه و کادمیم و بررسی حذف این فلزات از محلول های آبی توسط سویه های منتخب در فرم غیر فعال تحت تاثیر پیش تیمارهای اولتراسوند و حرارتی
سیدحبیب میرابوالحسنی - محمدباقر حبیبی نجفی - محمدرضا عدالتیان دوم
کربنداتهای سبز: نسل نوین نانومواد در بستهبندی فعال مواد غذایی آینده روشن بستهبندی فعال مواد غذایی مبتنی بر کربنداتهای سبز
محبوبه باسی - جواد فیضی - مسلم جهانی
بررسی تقلبات رایج در عسل و راهکار های ارایه شده
حسین جوان بخت - صاحبه میرزائی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1