0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
بررسی اثرات ضدقارچی نانوامولسیون اسانس کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides) بر قارچهای مولد پوسیدگی پرتقال
نویسندگان :
مریم بشارتی
1
هادی یزدانی
2
1- دانشگاه کوثر بجنورد
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان
کلمات کلیدی :
نانوامولسیون،اسانس کاکوتی،فعالیت ضدقارچی،Penicillium،پرتقال
چکیده :
گونههای جنس Penicillium بهعنوان عوامل اصلی پوسیدگی پس از برداشت مرکبات شناخته میشوند و خسارتهای اقتصادی قابل توجهی بهدنبال دارند. گیاهان دارویی به دلیل داشتن ترکیبات فعال زیستی، همواره بهعنوان منابع ارزشمند برای کنترل عوامل بیماریزا مورد توجه بودهاند. این پژوهش با هدف بررسی خواص ضدقارچی اسانس و نانوامولسیون کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides) بر دو گونه قارچ مولد پوسیدگی پرتقال (Penicillium italicum و P. digitatum) انجام شد. ترکیبات شیمیایی اسانس به روش GC/MS شناسایی گردید که پولگون (42.52 درصد) (25.75 درصد) و سیکلوهگزانون (10.91 درصد) بیشترین سهم را داشتند. نانوامولسیون حاوی اسانس با روش خودبخودی سنتز و اندازه ذرات آن 13.8 نانومتر تعیین شد. فعالیت ضدقارچی نمونهها در قالب تیمارهای اسانس 10 درصد، نانوامولسیون 10 درصد اسانس، میسل، آب مقطر (شاهد) و قارچکش کاربندازیم (کنترل مثبت) با روش تدخینی بررسی گردید. نتایج نشان داد نانوامولسیون ۱۰ درصد اسانس کاکوتی نسبت به اسانس اثر مهارکنندگی قویتری داشته و در سطح میوه و محیط کشت موجب کاهش چشمگیر آلودگی شد؛ بهگونهای که کمترین میزان آلودگی قارچی در سطح میوه مربوط به تیمار نانوامولسیون اسانس کاکوتی با 25 و 16 درصد آلودگی به ترتیب در P. italicum و P. digitatum بود. بهطور کلی، نانوامولسیون اسانس کاکوتی میتواند بهعنوان یک نگهدارنده طبیعی و مؤثر در کنترل پوسیدگی مرکبات و ارتقای امنیت غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی روشهای نوین خشک کردن میوه: مروری بر فرآیند خشک کن انجمادی، روشهای هیبرید و پیامدها بر کیفیت تغذیهای و صنعتیسازی
آنیسا جعفری - محمد علی حصاری نژاد
کاربرد میکروفلوئیدیک و آپتاسنسورهای مبتنی بر آپتامر در پایش سریع آلودگیهای غذایی با استفاده از گوشی هوشمند
مهلا چزگی - شیوا راحتی - عاطفه صرافان صادقی
اثربخشی ماژول نرمافزار توانبخشی شناختی ریهاکام بر بهبود کارکردهای اجرایی بیماران مبتلابه دیابت نوع 1 و 2
سمیه حسنی - سیده مریم مشیریان فراحی
ارزیابی تاثیر ترکیب حلال و کاربرد تیمار پلاسمای سرد در استخراج عصاره Silybum marianum به کمک حلالهای یوتکتیک عمیق
مریم رضایی زاده - فاطمه جعفری - مسلم جهانی - فروغ بلادر
مروری بر فناوریهای نوظهور در فرآوری مواد غذایی : کاربردهای صنعتی، چالشها و چشم اندازها
لیلا زیرجانی
تاثیرات منطق جنگ بر ناامنی غذایی
بیوک آقا فرمانی - سمیه محمدخانی
مروری بر روشهای نوین آنالیز نگهدارندههای شیمیایی در مواد غذایی با تأکید بر HPLC-DAD در سنجش همزمان بنزوات سدیم و سوربات پتاسیم
سید حسین موسوی اصل - ابراهیم فولادی - مهناز قرقلو
پروتئین تولیدشده از هوا:راهکاری پایدار برای آینده امنیت غذایی با استفاده از تخمیر گازی
مائده خجسته باغدار - ایمان کوهستانی - حسین احمدزاده
Antidiabetic Potential of Cactus Fruit(Opuntia spp.): Bioactive Compounds, Mechanisms, and Applications in Functional Foods
Samaneh Pishdad
مهار GSK-3β با ترکیبات زیست فعال غذایی: رویکردی نوین در صنایع غذایی برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی
حسن میرزایی - مهدی زاهدی - زهرا ظهرآبادی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1