0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
ارزیابی کاربرد ها و روش های استخراج فیبرهای رژیمی
نویسندگان :
علی چمن مطلق
1
سارا افتخاری نسب
2
1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد
کلمات کلیدی :
فیبر رژیمی،فیبر محلول،فیبر نامحلول،استخراج فیبر
چکیده :
فیبرهای رژیمی بهعنوان گروهی از کربوهیدراتهای پیچیده و غیرقابل هضم توسط آنزیمهای گوارشی، دارای نقشهای تغذیهای و عملکردی برجستهای در سلامت انسان و صنایع غذایی هستند. این ترکیبات که شامل سلولز، همیسلولز، پکتین، صمغها و لیگنین میشوند، علاوه بر ارتقای عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست، در بهبود کنترل قند خون، کاهش چربیهای خون، تعدیل وزن بدن و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای متابولیکی و قلبی–عروقی نیز مؤثرند. منابع اصلی فیبرهای رژیمی غلات کامل، میوهها و سبزیجات بوده و اخیراً شبهغلات و پسماندهای فرآوری کشاورزی بهعنوان منابع نوظهور مورد توجه قرار گرفتهاند. بر اساس خواص فیزیکوشیمیایی، فیبرهای محلول با تشکیل ژل و افزایش ویسکوزیته در کاهش سرعت جذب گلوکز و کلسترول نقش دارند، در حالیکه فیبرهای نامحلول با افزایش حجم مدفوع و تسهیل حرکات روده شناخته میشوند. پیشرفتهای فناوری در روشهای استخراج و فرآوری نظیر فشار بالا، امواج مایکروویو و تیمار اولتراسوند، امکان بهبود خلوص و کارایی فیبر را فراهم ساخته است. با وجود نیاز روزانه بدن به ۲۵ تا ۳۵ گرم فیبر، مصرف واقعی در اغلب جوامع کمتر از این مقدار است. بنابراین توسعه محصولات غنیشده با فیبر و ارتقای آگاهی تغذیهای میتواند نقش کلیدی در بهبود سلامت عمومی داشته باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کارایی و بهره وری تولید محصولات منتخب زراعی در شهرستان های استان کرمانشاه
فاطمه نصرنیا - مریم احسانی
توسعه جاذبهای اتیلن بر پایه نانوکامپوزیتهای آلومینا-پرمنگنات پتاسیم و ارزیابی کارایی آنها در افزایش ماندگاری میوه
علیرضا موحدی قدیم - الهام جنت دوست - فرشاد خیری - محمد سیروس آذر
گرسنگی پنهان، سیاستهای آشکار: واکاوی تناقض میان راهبردهای غنیسازی و روند نزولی فراهمی آهن و روی در ایران (۲۰۱۲-2022)
سعید جلالیان - ارمغان صابری گودرزی - سارا ناجی طبسی - حسین محمدی - علیرضا کرباسی
آدامس های غنی شده با کازئین فسفوپپتید و تاثیرآن ها بر دوباره معدنی شدن مینای دندان
زهرا عمادی - مریم فنائی
مروری برتوسعه امولسیونهای پیکرینگ برای تولید پوششهای زیستتخریبپذیر و مواد ضدباکتری
آتنا مدیری دوم
مروری بر کاربردهای مختلف و اثرات میکروب کشی باکتریهای جنس لاکتوباسیلوس
زهرا نظیری - فاطمه بابایی آدریانی
بررسی اثرات ضدقارچی نانوامولسیون اسانس کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides) بر قارچهای مولد پوسیدگی پرتقال
مریم بشارتی - هادی یزدانی
مهندسی سطح نانوکپسولهای لیپیدی با استفاده از روش لایه نشانی متوالی الکترواستاتیک و بررسی تعامل آنها با گونههای فعال رادیکالی حاصل از پلاسما سرد در سامانههای روغنی
بهزاد بیضایی - مرتضی جمشید عینی
مروری بر کاربرد پیکرینگ امولسیون های بر پایه ذرات پروتئینی در سیستم های غذایی
مهدی وطنخواه - ساجد امجدی - عبدالحسین نوروزی
نانوکپسولهسازی پروبیوتیکها: فناوریها، مواد، کاربردها و چشماندازهای نوین در حفاظت و تحویل زیستی
فرشته قنبری - هاجر رجایی لیتکوهی - محدثه قنبری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1