0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
ارتقاء ظرفیت سلامت شناختی نان به روش ریزپوشانی با نگاه به مؤلفههای امنیت غذایی در سند راهبردی امنیت غذایی جمهوری اسلامی ایران
نویسندگان :
مسعود تقی زاده
1
حسام الدین آخوندزاده
2
1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد
کلمات کلیدی :
نان،غنی سازی،ریزپوشانی،زیست فعال،امنیت غذایی
چکیده :
نان بهعنوان یکی از مهمترین اجزای سبد غذایی انسان نقش مهمی در پیشگیری از بیماریها و فراهمآوری نیازهای تغذیهای جامعه بر عهده دارد. از سوی دیگر نقش نان بهعنوان یک کالای عمومی که بهصورت گسترده در اختیار تمام اقشار جامعه قرار دارد. در امنیت غذایی هر کشور نیز میبایست مورد بررسی قرار گیرد. یکی از کارکردهای نان از منظر امنیت غذایی، غنیسازی این محصول باهدف کاهش کمبود برخی ریز مغذیها در زنجیره تغذیهای جامعه و اصلاح برخی کمبودها و کاستیها در رژیم غذایی افراد جامعه است. از سوی دیگر باید توجه داشت نان حائز طیف گستردهای از محصولات و تنوع بالایی در تولید، کاربرد و پاسخگوی سلایق مختلف است و از این باب نیز میتواند به فراخور شرایط و باتوجهبه اهداف برنامهریزیشده انعطاف زیادی در نوع پخت، غنیسازی و مصرف داشته باشد. افزودن ترکیبات زیست فعال کپسولهشده به نان، تأثیر زیادی در جهت بهبود کیفیت نان و افزایش فراهمی زیستی و دسترسی زیستی ترکیبات زیست فعال از جمله پلیفنولها دارد. در این پژوهش مهمترین روشهای کپسولهکردن ریز مغذیها در نان و محصولات غلات، کاربردهای این محصولات در ارتقا نظام سلامت و کاهش ریسکهای ناشی از کمبودهای غذایی در اجتماع از منظر امنیت غذایی بهعنوان یکی از حوزههای امنیت ملی و حکمرانی با نگاه ویژه به سند ملی و راهبردی تحول امنیت غذایی جمهوری اسلامی ایران موردبحث و مرور قرار گرفته است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Smart polymeric label for freshness monitoring of fish packaging
Shohre Rouhani
بررسی اثر تیمار نیکووار و زداروس بر مگس میوه مدیترانهای در میوه شلیل
کوروش جعفری - بهنام امیری - سید افشین سجادی
بررسی کاربرد صوت دهی و پودر پنیر بر کمیت و کیفیت کیک بدون گلوتن حاوی آرد کینوا
بهاره صحرائیان
کارایی و بهره وری تولید محصولات منتخب زراعی در شهرستان های استان کرمانشاه
فاطمه نصرنیا - مریم احسانی
Feasibility of Detection Agricultural and Food Products Using E-nose Sensors Based on Organic and Biomaterial Compounds
Hadis Fouladi - Ali Farmani
ارزیابی مخاطرات بهداشتی ناشی از مصرف بیشازحد نگهدارندههای شیمیایی در محصولات غذایی فرآوریشده
رقیه اشرفی یورقانلو - مهلا پیروزی فرد
مروری بر پیامدهای همهگیری کووید-۱۹ بر زنجیره تأمین بخش کشاورزی، پایداری امنیت غذایی و اثرات زیستمحیطی
سمیرا حسینی - مهرانگیز ابراهیمی ممقانی - سید رفیع عارف حسینی
Investigating the Effect of UV Treatment on the Microbial Profile and Quality Stability of Natural Mineral Water During Storage
Amir Iranshahi - ALI ZAMANPOUR BOROJUNY
مروری بر کاربرد نانوحسگرها (نانوبیوسنسورها) در ردیابی پاتوژنها و آلایندههای غذایی
مهدیه غفاری - آرزو خلیلی - سبحان شریفی
بررسی اثر نگهدارنده بر خصوصیات میکروبی دسر لبنی تولید شده در فصول مختلف سال، طی زمان نگهداری
محبوبه سرابی جماب - راضیه نیازمند
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1