0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
ارزیابی عملکرد برخی نگهدارنده های مصنوعی و عصاره های گیاهی طبیعی در ایمنی مواد غذایی
نویسندگان :
مینا حسنی
1
نیما محمدنژاد خیاوی
2
محمد احمدی
3
علی شاهی قره لر
4
1- دانشگاه زابل
2- دانشگاه تبریز
3- دانشگاه زابل
4- دانشگاه محقق اردبیلی
کلمات کلیدی :
ترکیبات طبیعی
چکیده :
بر پایه شواهد پژوهشی، بسیاری از نگهدارندههای مصنوعی مورد استفاده در صنایع غذایی، با مخاطرات قابل توجهی برای سلامت انسان همراه هستند و مصرف طولانیمدت آنها میتواند به بروز بیماریهایی از جمله سرطان بینجامد. در این راستا، عصارههای گیاهی به دلیل دارا بودن ترکیبات زیستفعال، به ویژه عوامل ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی، مورد توجه فزاینده پژوهشگران قرار گرفتهاند. این مرور، بر روی برخی از نگهدارندههای شیمیایی پرکاربرد از قبیل نیترات و نیتریت، بنزوات سدیم و سوربات پتاسیم متمرکز شده و خطرات بالقوه آنها را در فرآیند تولید مواد غذایی مورد بررسی قرار میدهد. همچنین، نقش عصارههای طبیعی به عنوان جایگزینهای ایمنتر، با تأکید بر خواص ضدمیکروبی، آنتیاکسیدانی و دارویی آنها تحلیل خواهد شد. یافتهها حاکی از آن است که افزودنیهای شیمیایی مصنوعی میتوانند با افزایش احتمال بروز چاقی، سرطان، آسم و نارساییهای قلبیعروقی مرتبط باشند. در مقابل، عصارههای گیاهی نه تنها به عنوان عوامل ضدمیکروبی و آنتیاکسیدان عمل میکنند، بلکه به دلیل منشأ طبیعی و سازگاری با محیط زیست، گزینههای مناسبی برای توسعه فرآیندهای سبز و پایدار در صنایع غذایی به شمار میروند. بهکارگیری این ترکیبات زیستفعال میتواند سهم مهمی در کاهش مصرف نگهدارندههای مصنوعی و ارتقای کیفیت و ایمنی محصولات غذایی داشته باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی ویژگی های فیلم خوارکی حاصل از ایزوله پروتئینی کیسه شنای ماهی شوریده (Otolithes ruber) و اثر نانو گرافن روی آن
سراج بیتا - لحاک برزگر
پروتئین تولیدشده از هوا:راهکاری پایدار برای آینده امنیت غذایی با استفاده از تخمیر گازی
مائده خجسته باغدار - ایمان کوهستانی - حسین احمدزاده
بررسی کاربرد پودر پرمیت و استویا در خواص فیزیکو شیمیایی و ارگانولپتیکی دسر لبنی
مریم هائدی
بررسی روشهای نوین خشک کردن میوه: مروری بر فرآیند خشک کن انجمادی، روشهای هیبرید و پیامدها بر کیفیت تغذیهای و صنعتیسازی
آنیسا جعفری - محمد علی حصاری نژاد
بررسی تأثیر پیش تیمار فراصوت بر استخراج ترکیبات موثره برگ چغندر قند
محجوب شیخالاسلامی - احسان طوسی
گرسنگی پنهان، سیاستهای آشکار: واکاوی تناقض میان راهبردهای غنیسازی و روند نزولی فراهمی آهن و روی در ایران (۲۰۱۲-2022)
سعید جلالیان - ارمغان صابری گودرزی - سارا ناجی طبسی - حسین محمدی - علیرضا کرباسی
بررسی خصوصیات بیولوژیکی و سنجش ترکیبات زیست فعال پروتئینهای کازئین و آب پنیر هیدرولیز شده شیر شتر
فاطمه مهاجر دیلمانی - المیرا بیرامی - مریم اثنا عشری - عاطفه شموسی
بررسی تطبیقی امنیت غذایی ایران و کشورهای منتخب جنوب آسیا
فریبا عباسی - علی کیانی راد
آفتکشهای غذایی و ارتباط بالقوه با اختلال طیف اوتیسم
کبری شیرانی
ارزیابی تاثیر فصول مختلف روی بار میکروبی شیرخام تازه دوشیده شده از پستان دام در دامداری های سنتی شهرستان آشتیان
فاطمه شریفی - معصومه ارفعی - محمد بهرامی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1