0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
تحلیل چالشهای ساختاری زنجیره تأمین برنج در ایران و تأثیر آن بر پایداری امنیت غذایی
نویسندگان :
مریم اسدپور گلوگاهی
1
سعید جلالیان
2
علیرضا کرباسی
3
1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد
3- دانشگاه فردوسی مشهد
کلمات کلیدی :
زنجیره تامین،برنج،امنیت غذایی،ایران
چکیده :
برنج بهعنوان کالایی استراتژیک، نقشی محوری در امنیت غذایی ایران دارد. این پژوهش توصیفی-تحلیلی با استفاده از رویکرد ترازنامه و دادههای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳، چالشهای ساختاری زنجیره تأمین برنج را مورد بررسی قرار می دهد. نتایج نشان داد که زنجیره تأمین با چهار ریسک اصلی (تولید، محیطزیست، عرضه و تقاضا) مواجه است. مهمترین یافتهها حاکی از افت ۱۶ درصدی تولید داخلی طی دهه اخیر، بهویژه ناشی از بحران آب و تغییرات اقلیمی می باشد. همچنین، تراز تجاری بهشدت منفی، وابستگی ساختاری به واردات را نشان میدهد که آسیبپذیری کشور را در برابر شوکهای جهانی افزایش میدهد. علاوه بر این، تلفات و ضایعات بسیار بالا و نبود شفافیت در دادههای ذخیرهسازی و مصارف غیربازاری، مانع برنامهریزی مؤثر است. این چالشهای ساختاری، پایداری امنیت غذایی کشور را تهدید میکنند. لذا، تمرکز سیاستگذاری بر مدیریت جامع ریسکهای محیطزیستی و افزایش شفافیت دادهها در کل زنجیره تأمین، ضروری است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی ویژگی های فیلم خوارکی حاصل از ایزوله پروتئینی کیسه شنای ماهی شوریده (Otolithes ruber) و اثر نانو گرافن روی آن
سراج بیتا - لحاک برزگر
بررسی کاربرد اینولین به عنوان جایگزین چربی در محصولات غذایی: رویکردی نوین در بهبود سلامت مصرفکننده
مهدیه السادات اسحاق زاده - ریحانه شکیبا - پرنیان پزشکی
Biotechnological Advances in AI-Optimised 3D/4D Food Printing with Postbiotic Bioinks for Sustainable and Personalised Nutrition
Negin Rezaei Savadkouhi
ارزیابی مخاطرات و راهکارهای کنترل آفلاتوکسین در زنجیره ارزش پسته: از تولید تا بازارهای جهانی (مروری)
روح الله کرمی اسبو
کاتالیز در مقیاس نانو: نگاهی به نانوزیمها
متین محمدی نژاد - زهرا یوسفیان جزی
Advancing Military Ration Design: A Comprehensive Review of Nutritional Stability, Preservation Technologies, and Operational Performance
Hassan Gholizadeh - Zoha Sirati
نان پروبیوتیک و پست بیوتیک: گامی نو در تولید غذای سلامت محور و امنیت غذایی
راضیه نشاط - دینا شهرامپور
تأثیر پوششهای کیتوزان و ژلاتین ترکیب شده با نایسین برکیفیت فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان طی نگهداری در یخچال
سیده فاطمه اصل هاشمی - سید محمد موسوی - سید مهدی حسینی
ارزیابی کاربرد ها و روش های استخراج فیبرهای رژیمی
علی چمن مطلق - سارا افتخاری نسب
طراحی پوشش زیستفعال حاوی نانوکپسول اسانس آویشن و بررسی اثر آن بر ویژگیهای میکروبی و حسی فیله مرغ در شرایط نگهداری یخچالی
ابوالقاسم رهبری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1