0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
بررسی کیفیت میکروبیآب استخرهای پرورش ماهیان گرمابی
نویسندگان :
مهران آوخ کیسمی
1
مجتبی رجبی کلوانی
2
مریم آوخ کیسمی
3
1- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزي و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزي، رشت
2- گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم دریایی و دریانوردی چابهار
3- بخش تحقیقات گروه آموزشی علوم تجربی، اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان ، پردیس آموزشی بنت الهدی صدر، رشت، ایران
کلمات کلیدی :
استخر پرورش ماهیان گرمابی،آب سالم و بهداشتی،بیماریهای واگیر،ماهی بهداشتی
چکیده :
یکی از ارکان مهم تأمین سلامت و بهداشت عمومی ارائه محصول کشاورزی سالم و بهداشتی در جامعه است با توجه به گزارشهای مستند سازمانهای بین المللی و سازمانهای مرجع در داخل کشور کاملاً واضح است که درصد بالایی از بیماریها ارتباط مستقیمی با آب مصرفی جامعه دارد یکی از علل اصلی شیوع بیماریهای واگیر مثل حصبه، وبا، شبه حصبه و بیماریهای اسهالی و انگلی در جوامع استفاده از آب آلوده در مصارف انسانی و کشاورزی است. لذا با توجه به اهمیت کیفیت میکروبی منابع آب مصرفی در کشاورزی و پرورش آبزیان در تولید محصول سالم و بهداشتی در این تحقیق میزان آلودگی میکروبی آب استخرهای پرورش ماهیان گرمابی در منطقه سنگر رشت در مدت یک فصل مورد بررسی قرار گزفت. در بررسی کیفیت میکروبی آب استخر پرورش ماهی گرمابی درمدت 6 ماه از آب استخر تعداد 173 نمونه به صورت تصادفی ازتمام نقاط استخر و پساب برداشته شد و در شیشههای تیره رنگ سربسته حاوی تیوسولفات سدیم ریخته شد. در آزمایشگاه آزمایشات مورد نظر تحت شرایط استاندارد انجام گردید. برای سنجش آلودگی میکروبی از تخمیر چند لوله ای شماره استاندارد 3759 مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ( روش 9 لوله ای) استفاده شد. ،همچنین سنجش کدورت توسط دستگاه کدورت سنج انجام شد و در نهایت نتایج به دست آمده از آزمایشات را با استانداردهای موجود مقایسه گردید. در کل نمونهها کلیفرم کل مثبت بود وآلودگی میکروبی وجود داشت. تمام نمونهها پی اچ درگستره 8.6تا8.8 داشتند و66درصد نمونهها پیاچ بالای 8 داشتند که درحد مجاز نبود. کدورت تمامی نمونهها از 3 بالاتر بود.کیفیت میکروبی آب استخر پرورش ماهیان گرمابی درحد استاندارد برای مصرف کشاورزی و دامپروری نبود ومیتوانست ناقل بیماری میکروبی باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی پتانسیل نانوکپسولهسازی در حفظ کیفیت و ماندگاری اسانسهای گیاهی در بستهبندیهای هوشمند مواد غذایی
ابوالقاسم رهبری
کاربردهای تکنیک پلاسمای سرد برای افزایش ایمنی و کیفیت محصولات غذایی مختلف
نسیم سعیدی خاتونی
A Comparison of National Standards and Policy Regulations in Iran with Other Countries Worldwide
Alireza Karbasi2002@Yahoo.com - ََamene Nazari
مروری بر کاربردهای هوش مصنوعی در تغذیه اختصاصی
مریم ابراهیمی - علیرضا صادقی
بهبود پایداری اکسایشی روغن ماهی استخراج شده از کبد و پوست فانوس ماهی (Benthosema pterotum) با کمک فرآیند ریزپوشانی
هاجر محمدی - سید محمد موسوی - سید فخرالدین حسینی - سید مهدی حسینی - حسین پاشازانوسی
بررسی تاثیر استفاده از عصاره گل کاغذی بر خصوصیات کیفی و آنتی اکسیدانی آب پرتقال
احسان طوسی - محجوب شیخالاسلامی
پتانسیل اسپیرولینا در تولید پوشش های خوراکی عملکردی: از منابع طبیعی تا کاربردهای صنعتی
نازنین نیکخوی - پرنیان پزشکی - عاطفه صرافان
کارایی و بهره وری تولید محصولات منتخب زراعی در شهرستان های استان کرمانشاه
فاطمه نصرنیا - مریم احسانی
تأثیر فناوری فشار بالا بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، کیفی و حسی تخممرغ مایع و گوشت
امید میرزایی تاش
ارزیابی و کنترل آلودگی آویشن با استفاده از پرتودهی با پرتو گاما و باریکه الکترون
محمد رشاد - سید پژمان شیرمردی - سمیرا شهبازی - حامد عسکری - سپیده السادات جمالی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1