0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
تأثیر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم و نانولوله کربن بر خصوصیات فیزیولوژی گیاه رزماری تحت شرایط تنش خشکی
نویسندگان :
لیلا صالح زاده
1
یونس پوربیرامی هیر
2
اسماعیل چمنی
3
بهروز اسماعیل پور
4
مهین پور اسمعیل
5
1- دانشگاه محقق اردبیلی
2- دانشگاه محقق اردبیلی
3- دانشگاه محقق اردبیلی
4- دانشگاه محقق اردبیلی
5- دانشگاه محقق اردبیلی
کلمات کلیدی :
تنش خشکی،نانوذرات،رزماری،خصوصیات فیزیولوژی،دی اکسید تیتانیوم،نانولوله کربن
چکیده :
خشکی از مهمترین تنشهای محیطی است که با ایجاد اختلال در رشد و متابولیسم گیاهان، عملکرد محصولات کشاورزی را به شدت محدود میکند. گیاهان در مواجهه با این استرس، طیفی از تغییرات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی از جمله کاهش سطح برگ، تغییر در تعرق، فتوسنتز و تولید متابولیتهای ثانویه را تجربه میکنند. در سالهای اخیر، بهکارگیری نانوذره به عنوان رویکردی نوین برای افزایش مقاومت گیاهان در شرایط تنش خشکی مطرح شده است. در این پژوهش اثر دو نوع نانوذره، نانوذرات دیاکسید تیتانیوم و نانولولههای کربنی، بر شاخصهای فیزیولوژیکی گیاه دارویی رزماری تحت شرایط تنش خشکی بررسی شد. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کاملاً تصادفی و با پنج تکرار در گلدان اجرا گردید و تیمارها شامل پنج غلظت مختلف از هر نانوذره (0، 30، 60، 90 و 120 میلیگرم در لیتر) در دو سطح آبیاری (50 درصد و 100 درصد نیاز آبی) بودند. در بررسی صفات فیزیولوژیکی نیز تنش خشکی تأثیر معنیداری بر DPPH، فلاونوئید و فنل (در سطح ۱ درصد) و کلروفیلها a (در سطح ۵ درصد) داشت. نانوذرات بهتنهایی نیز تأثیر معنیداری بر DPPH، فلاونوئید،کلروفیلها b و پرولین (در سطح ۱ درصد) گذاشت. تأثیر متقابل تنش خشکی و نانوذرات نیز فقط بر کلروفیلها b و کاروتنوئید (در سطح ۵ درصد) و فنل و پرولین (در سطح ۱ درصد) معنیدار بود. همچنین می توان نتیجه گرفت که کاربرد غلظت 120 میلیگرم در لیتر نانو ذره دی اکسید تیتانیوم و غلظت 120 میلی گرم در لیتر نانولوله کربنی توانست اثرات تنش خشکی را تعدیل کند و شاخص ها را افزایش دهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
عسل و ارتباط با نمایه قند خون
حسین جوان بخت - صاحبه میرزائی
مروری برتوسعه امولسیونهای پیکرینگ برای تولید پوششهای زیستتخریبپذیر و مواد ضدباکتری
آتنا مدیری دوم
نانوکپسولهسازی پروبیوتیکها: فناوریها، مواد، کاربردها و چشماندازهای نوین در حفاظت و تحویل زیستی
فرشته قنبری - هاجر رجایی لیتکوهی - محدثه قنبری
خاک سالم، غذای سالم، انسان سالم
رضا چمنی - حلیمه جلورو
بستهبندی فعال گوشت مبتنی بر سلولز باکتریایی: مروری بر ویژگیها، کاربردها و چشماندازهای پژوهشی
نرگس فقیهی - مرضیه حسینی نژاد
بهبود پایداری اکسایشی روغن ماهی استخراج شده از کبد و پوست فانوس ماهی (Benthosema pterotum) با کمک فرآیند ریزپوشانی
هاجر محمدی - سید محمد موسوی - سید فخرالدین حسینی - سید مهدی حسینی - حسین پاشازانوسی
ظرفیت گیاهان دارویی در ایمنی غذایی و اشتغالزایی برای دانش آموختگان رشته های کشاورزی
علیرضا پورمحمد
مروری بر کاربرد پیکرینگ امولسیون های بر پایه ذرات پروتئینی در سیستم های غذایی
مهدی وطنخواه - ساجد امجدی - عبدالحسین نوروزی
تولید هیدروژل آبی بر پایه پروتئین ماش، موسیلاژ شاهی و کربوکسی متیل سلولز و کاربرد آن به عنوان جایگزین چربی در بیسکویت
نرگس بابائی - فروغ محترمی - هادی الماسی
نان پروبیوتیک و پست بیوتیک: گامی نو در تولید غذای سلامت محور و امنیت غذایی
راضیه نشاط - دینا شهرامپور
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1